Nechala jsem si ve starém bytě cennou věc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
4.1.15 20:19

@verusak.berusak Tady nejde o cenu odnesené věci, nota bene, když je zakladatelky, ale o neoprávněném vniknutí do cizího bytu a pohybu v něm bez vědomí majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
4.1.15 20:19
@verusak.berusak píše:
@Gorlami znamená, podstatou TČ loupeže je použití násilí za účelem překonání překážky.Pokud jde o 4 tis. Kč, tak by to tuplem žádnej TČ nebyl. Fakt, jsem právník.

A co kdyz mi nekdo ukradne klic, okopiruje si ho, vrati mi ho a tu kopii pak pouzije k tomu, aby se dostal ke mne do bytu? To neni vloupani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10569
4.1.15 20:21

@mag to jo, ale ostatní psali, že by to byla loupež nebo krádež, tak píšu, že není, protože má klíč a protože to je její. Psala jsem už výše, že max. porušení domovní svobody, ale tak neumím si představit, že by to naplnilo takovou společenskou nebezpečnost, že by to soud posoudil jako TČ (samozřejmě neznám všechny okolnosti, ale neumím si to představit). Takže přestupek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.1.15 20:22

@Gorlami Je a navíc u vloupání se výše škody vůbec nesleduje. resp. sleduje, ale TČ je to i když nic nevezme. Je to vloupání lstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
4.1.15 20:24

No kdysi bejvalej vyhodil svou matku z bytu a ona si přivedla policii, že tam má svůj nábytek a policajtům by bejvala stačila fotka toho nábytku…tak třeba by ti stačila krabice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.1.15 20:24

@verusak.berusak Já myslím, že zákon o přestupcích takový přestupek nezná. Ale jist si nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10569
4.1.15 20:25

@Gorlami Je, protože použil lsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10569
4.1.15 20:27

@mag jakej konkrétní přestupek by to byl, to se mi taky nechce hledat, ale něco podobného v PZ určitě bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
4.1.15 20:29
@verusak.berusak píše:
@mag to jo, ale ostatní psali, že by to byla loupež nebo krádež, tak píšu, že není, protože má klíč a protože to je její. Psala jsem už výše, že max. porušení domovní svobody, ale tak neumím si představit, že by to naplnilo takovou společenskou nebezpečnost, že by to soud posoudil jako TČ (samozřejmě neznám všechny okolnosti, ale neumím si to představit). Takže přestupek.

jJa teda nejsem pravnik, ale neopravnene vniknuti do bytu jen prestupek? To se mi nejak nezda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
4.1.15 20:30
@verusak.berusak píše:
@Gorlami Je, protože použil lsti.

Ale predtim si zminila jen pouziti nasili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
4.1.15 20:31

U jednoho příspěvku nejsi anonym, tak si to předělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10569
4.1.15 20:36

@Gorlami Dle okolností. TČ vždy musí naplnit stupeň určité společenské nebezpečnosti, což by v tomto případě pravděpodobně nebylo - takže podobné jednání může jednou naplnit znaky TČ, jindy to bude jen přestupek, někdy třeba ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
4.1.15 20:42

Ježiš a o co jde? :roll: ta vec nemá název? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
4.1.15 20:43

@verusak.berusak Chapu. No, stejne bych to neriskovala, blby 4 litry by mi za ty nervy a pripadne opletacky s policii urite nestaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
4.1.15 20:54

O jakou věc se jedná a jaké nedodržení smlouvy?
Jsem prostě jen zvědavá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová