Kontrola ve 34. týdnu

857
11.8.11 11:15

Kontrola ve 34. týdnu

Ahojky holky!
Chtěla jsem se zeptat, co vám doktor dělal na kontrole ve 34. týdnu (nebo tak nějak přibližně). Já jsem byla naposledy v 31., to mi dělal ultrazvuk, ale malej byl otočenej zadkem, takže jsem ho ani neviděla :-( , a navíc mi doktor řekl, že má špatnou polohu. :cry: Teď se mi zdá, že už je otočenej správně, ale kdy mi to doktor potvrdí? Říkal mi, že v tom 34. mi udělá testy na krev, ale ultrazvuk prý nebude. :-( Tak kdy bude další? Jinak jsem pročítala nějaký diskuze tady a zajímalo by mě, jak některé víte, kolik mimi měří a váží…Já nevím vůbec nic. :nevim: Ve 20. týdnu jsem byla na té genetice a tam mi řekli, kolik měří a váží, ale to jsou vlastně poslední údaje, které o malým mám. :-( Myslela jsem, že mi doktor něco poví v tom 31., ale prej měřil jen jednotlivé části těla a celkovou délku ani váhu neví. :nevim: Docela mě to trápí, protože jsem malýho neviděla, byl špatně otočenej a navíc mi o něm nic neřekl… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
11.8.11 11:18

Doktorka mi nedelala nic… :nevim: az pak mne prevelela do porodnice a tam mi delali UTZ (ale taky nemusi). Pak jsem videla prcka, az kdyz se narodil :)

• Citovat
  • Upravit
Caty
11.8.11 11:19

AHojky, délku už ti nikdo neřekne, ta už se změřit nedá ale váha se dá. Měla jsi se doktora zeptat. Mám pocit, že když měřil právě ty různé obvody hlavičky, bříška a tak, takže z toho to pak počítač vyhodnotí. Klidně se ho na to v tom 34.týdnu zeptej a popros, že jsi neklidná a že bys chtěla vědět, jestli už má správnou polohu. Náš malý je zatím stále napříč, tak doufám, že se obrátí teda no hlavičkou dolů:think:

• Citovat
  • Upravit
102840
11.8.11 11:21

Taky myslím, že nic, proč taky. Ale jestli ti říkal, že je špatně otočenej, tak ti možná budou dělat ještě jeden UTZ v porodnici, mě ho dělali cca v 38tt, protože při UTZ v tom 31tt byl KP, tak potřebovali zjistit, zda se umoudřil a otočil kebulkou dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
11.8.11 11:22

Ahoj, ve 30. - 32. týdnu by se měl dělat poslední větší ultrazvuk, kde zjišťují hlavně polohu miminka, váhový odhad apod. Někteří doktoři si to dělají sami,mě třeba poslali už do nemocnice kde budu rodit na ten ultrazvuk. Na ty speciální pracoviště už se většinou neposílá. Krev mi brali taky v tom 30. týdnu. Teď v 35. týdnu už mě jen vyšetřili, jak to vypadá, ultrazvuk nedělali a ještě mi udělali stěry na streptokoka, to se dělá před porodem, aby to mohli kdyžtak přeléčit. Jinak mi nic speciálního už nedělají. Myslím, že od 36. týdne se začíná chodit na monitoring.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.8.11 11:22

Ahoj, dceru jsem měla KP, přišlo se na to na UZ ve 31.tt. Pak mi dělal MUDr. UZ každou KO, jestli už se miminko otočilo a ještě jednu KO poté, co se malá otočila, jestli už tak zůstala :wink: Poloha miminka by se zkontrolovat měla…

Váhu jsem taky nevěděla, nějaký váhový odhad mi nikdo u 5 dětí nedělal, jen u šestého, protože mimčo bylo větší :-) Je to jen odhad, s tím se nestresuj. Ale na tu polohu mimimnka se poptej, jestli se už otočilo dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
11.8.11 11:27

Čauky, já jsem se ho ptala, kolik váží, a on mi řekl, že by to trvalo půl hodiny, než by to zjistil a že na to neni čas. :nevim: Myslíš, že kdybych ho poprosila, aby mi ho udělal, že by se nechal ukecat? Fakt by mě to zajímalo, na čem jsem, a nechce se mi čekat do bůhvíkdy. Navíc se s tou polohou pak ke konci těhu už moc nedá dělat jsem slyšela, tak nevim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.8.11 11:42

Na té váze bych fakt nějak nelpěla, jen MUDr. prostě upozorni, že bylo mimčo KP a zeptej se, jestli už je otočené nebo ne :wink:
Mně dělali velký UZ v nemocnici a hned další KO jsem to KP s MUDr. řešila. Prostě jsem chtěla vědět, jaké jsou šance, že se otočí, co s porodem, kdyby zůstala KP a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
11.8.11 11:52

Ta váha je pouze orientační. Nezabere to ani 5 minut, měří se obvod hlavičky, břiška a délka stehenní kosti. Jestli mimčo bylo kp tak ti budou dělat utz asi az v nemocnici. Jinak 35-36tt se bere myslím stěr na streptokoka. Nic jiného krome klasického vyšetření ti dělat nejspíš nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.8.11 11:58

Holky a co když bude dítko pořád KP? Dá se nějak obrátit nějakým hmatem?

• Citovat
  • Upravit
642
11.8.11 11:58

Mě taky doktorka dělala ultrazvuk kolem toho 30. týdne a pak už ne. To mě jen prohlédla, jestli se neotvírám, prohmatala trochu břicho, a řekla, jak miminko leží, takže to asi poznala z toho prohmatávání. :nevim: Další ultrazvuk byl až v porodnici ve 38. týdnu. Jinak já bych třeba taky váhu vědět chtěla, odpověď není na to čas by mě asi moc nenadchla. :-? Když mi doktorka dělala ultrazvuk a podobně, byla jsem v ordinaci taky minimálně půl hodiny, jako všechny ostatní nastávající maminky. A s tou polohou se ho na kontrole zeptej, však od toho tam je, aby ti to všechno řekl a uklidnil tě. Vím, že se to dobře radí, ale nenech se tak snadno odbýt. :wink: Tak ať je vše v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.8.11 11:59

Jo a dokdy se mimink samo tak otáčí?

• Citovat
  • Upravit
642
11.8.11 12:00
Caty píše:
Holky a co když bude dítko pořád KP? Dá se nějak obrátit nějakým hmatem?

V tomto týdnu je zbytečné to řešit, miminko má pořád dost místa a většinou se ještě přetáčí tam a zpět. :wink: Moje dcerka se otočila definitivně až po 36. týdnu, ale některé děti se otočí klidně i před porodem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102840
11.8.11 12:02
Caty píše:
Jo a dokdy se mimink samo tak otáčí?

Otočit se může kdykoliv, jsou případy kdy se otočilo i těsně před porodem, ale to jsou spíše vyjímky. Mě se otočilo někdy ve 35-36tt, přesně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
11.8.11 12:03

To Elenik: váha v délka plodu se dá velice jednoduše spočítat právě z hodnot, které doktor naměří na UTZ - velikost hlavičky, průměr trupu, délka stehenní kosti apod. Resp. on nic nepočítá, měl by mu to vyplivnout sám program. Alespoň můj doktor mě takhle ve 31. týdnu přeměřil (vlastně i ve 20. týdnu) a pak mu na motitoru vyskočila tabulka, jak je mimi zhruba staré, jak je velké a kolik cca váží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí