Kontroly kyčlí když dítě začne chodit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10650
4.8.10 08:52

kontroly kyčlí když dítě začne chodit

Ahoj,
ráda bych se zeptala jestli se provádí další kontroly kyčlí když dítě začne samo chodit a doteď bylo vše v pořádku. Sestřenice a její manžel se mi snaží namluvit,že není zdravé,aby roční dítě chodilo bez plen(syn je od 11 měsíců bez plenek) právě kvůli kyčlím…což se mi zdá divné a nikde jsem o tom nenašla ani zmínku. Že prý pediatři to doporučují, že když dítě začne chodit tak to klade vetší zátež na kyčle a je potreba mít pleny a že sestřenka se synem byli prý do dvou let na kontrolách i když vše bylo v pořádku (prý jen pro jistotu,aby se nic nezanedbalo).A že nám a našim babičkám se prý dávaly mezi nohy kapesníky nebo něco když se začalo chodit,aby nohy byly od sebe a později člověk nepajdal. Třeba se mýlím, ale přijde mi to celý nějaký podivný. Od rána pátrám na netu a ničeho se nemůžu dopátrat. Tak to zkouším tady jestli někdo něco nebude vědět na tohle téma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2845
4.8.10 08:59

Ahoj , kontroly se neprovádí , když je všechno v pořádku. S prvním synem jsem chodila na kontroly až do 14 měsíců (dlouho neměl vyvinutá jádra) , ale např . s dcerou jsem byla naposledy asi v 6 (?) měsících.
11 měsíšní dítě bez plen je sice (v dnešní době) unikát :wink: , ale rozhodně může klidně chodit bez plen .O kapesnících slyším tedy poprvé 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
4.8.10 09:10

To co se ti snaží namluvit je blbost :roll: kdyby kyčle nebyly správně vygvinuté řešilo by se to, ale jestli bylo doteď vše OK nikam se už nemusí :-)

• Citovat
  • Upravit
16291
4.8.10 09:10

Nebylo to spíš proti učurnutí? Řekla bych že ten kapesník by moc ty kyčle neovlivnil, ono ani ta jednorázová plenka (a ta za našich babiček určitě nebyla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.8.10 09:26

na kontrolu kyčlí chodí všechna miminka do 6-ti měsíců i když je vše v pořádku. Je to prevence. Jinak žádná kontrola nutná není. Právě v těch prvních šesti měsících se všechno vyvijí a dozrává a případná odchylka by se tak zjistila :-) když je mimčo tak šikovné a už plenku nepotřebuje je podle mě blbost jí dávat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
4.8.10 09:28

..ne prý vyloženě kvůli kyčlím..a já balila celou dobu do látkovek a že prý i když používáš jednorázovky tak když dítě začne chodit tak máš přejít na látkovky,což jsem si u nich nikdy nevšimla…Já fakt nevím-nechtěla jsem se hádat,když jsme neměla pořádně naštudováno téma:)Nevím co to mělo znamenat teda, protože nikde o tom fakt není ani zmínka a na můj argument, že děti v Africe a Asii a všude kde se pleny nenosí by teda měli problémy s kyčlema mi bylo řečeno,že mají jinou stavbu kostry:) Tak děkuju všem za rychlé odpovědi…jsem si jistější v kramflecích a příště je pošlu někam…asi se mělo jednat o nějakou provokaci a schození toho,že jsme už bez plenek…nebo vážně nevim:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
4.8.10 09:38

Muj syn nemel v poradku kycle-nosil pavlikovy trmeny- a na kontrole jsme byli v roce nebo v roce a pul - na rtg. vse bylo v poradku , tak jsme meli mit dalsi kontrolu ve 3 letech …s druhym synem, jsme tam byli naposled ve 3 mesicich. takze pokud dite melo kycle v poradku urcite se nakonrolu v roce nechodi. mozna zavidi ze uz mas mimco bez pleny nebo nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
4.8.10 09:45

My byli na kýčlích taky naposledy asi v těch 6 měsících, ale náš ortoped si zve děti, když začnou chodit, aby zkontoloval chůzi, jak kladou nožky, jestli nemají ploché a tak. Jednou za rok k ortopedovi chodíme. Je to prý prevence, kontroluje páteř atd. Klukovi přišel na hypermobilní klouby a trochu ploché nohy, Holce předepsal vložky do bot, má hodně ploché nohy. Jsem ráda, že tam chodíme, ale kvůli kýčlím to není. Pokud jsou vyvinutá jadýrka, tak už na tom není co kontrolovat, ne? ´Je super, že už máš malého bez plínek, je zbytečně mu je dávat, když má kyčle v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
4.8.10 10:02

Ahoj,

když nejsou kyčle v pořádku po narození, nebo v průběhu prvního půl roku, sledují se na kontrolách i po roce. Ale pokud bylo vše v pořádku, kontroly kyčlí se nedělají. Moje dcera měla do 6ti měsíců frejkovu dečku, pak bylo vše ok, nicméně nás čeká preventivně kontrola ve 3 letech, pak v 6 letech a nakonec ještě kolem 12-13 roku. Prý se stane, že se nedostatečnost kyčlí u vyléčených dětí ještě může objevit, takže raději se to hlídá. U zdravého miminka není důvod. To cituji ortopeda. Samozřejmě můžeš pro klid duše nějakou tu kontrolu z vlastní iniciativy zařídit, ale stejně tak by se mohlo uvažovat o kontrole krve, srdíčka… bez příznaků mi to přijde zbytečné. Opravdu za tím asi bude nejistota okolí z toho, že jste už bez plenek.

• Citovat
  • Upravit
7267
4.8.10 11:44

xxZuzana, az tolik jo :-o ? ja myslela ze v tech trech letech je to posledni. no ja tam chtela ve 3 letech syna objednat, sestricka na recepci byla protivna , poslala me nesmyslne zpatky k miminum na kycle, kde zrovna byla fronta jak blazen a ja maly mimco uz mela navleceny do zimniho uboru a ve fusaku,pritom nas predtim objednavali na recepci.no tak jsem se na to vyprdla a rekla si ze ho aspon jednoho doktorskyho trapeni usetrim. tak snad to bude dobry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
4.8.10 22:02

Tuco, to jsou fakt blbosti. Nevím o nikom, kdo dává papírovky a s chůzí přejde na látkovky. Vůbec to neřeš, plenu nedávej, kontrola se tady nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí