Kontroly před porodem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
luccinda
11.2.10 11:12

Kontroly před porodem

Ahojky,

Chtěla bych se zeptat jak je to s kontrolama v porodnici kam jdete rodit? já jsem v 35tt a moje doktorka mi vypsala mateřskou (mám jí v Praze) s tím že mám přijít až po šestinedělí a chodit na kontroly do porodky kterou jsem si vybrala v Boleslavi…ale tam mi zas řekli že mám chodit ke svý doktorce až dokonce těhu… :roll: tak kdo má pravdu? poradíte někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
11.2.10 11:20

Luccindo, pravdu mají oba. Záleží na domluvě. Pokud budeš rodit v místě bydliště, je praktičtější chodit do porodnice. Já jsem do konce chodila ke svému gyn, protože jsem rodila v jiném městě. A můžeš si vybrat ty, kam budeš chodit, ale bývá zvykem maminu ve 36.tt předat do péče porodnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
11.2.10 11:37

JJ, jak píše KPKristy - záleží na domluvě. A taky - „jiný kraj, jiný mrav“. Syna jsem rodila ve Zlíně, tam je normální chodit až do porodu ke svému gynekologovi. Dokonce neznám nikoho, kdo by tam (u nerizikového těhu) chodil před porodem na kontroly přímo do porodníce. Tady v Praze je to přesně naopak :think:

• Citovat
  • Upravit
46669
11.2.10 11:42

U nás se chodí do porodnice, protože většina gynekologů nemá monitor, tak se to tam sfoukne při jednom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccinda
11.2.10 11:56

No moje mudra taky monitor nemá a hlavně tu porodku mám tady kousek…nakonec mě na tu kontrolu objednali, ale musela jsem se s nima dohadovat(nechápali proč nechodim tam) :-(

• Citovat
  • Upravit
46669
11.2.10 11:58

Ať si trhnou nohou. Je to tvoje zdraví a tvoje miminko, tak si TY můžeš určit, kdo se bude starat. Člověk si musí leccos vybojovat… Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
11.2.10 14:14

Luccinda- je mi divný, když tvoje Mudr. nemá monitor, že by tě tam nechali chodit až do konce,moje ho taky nemá a chce mě poslat na kontroly do porodnice až dva týdny před porodem a to se mi zdá moc dlouho, vždyť by měli kontrolovat průchod pupečníkem, jestli je dost plodové vody, v jaké je dítě poloze a další věci… nevíte některá, jak je tohle u druhorodiček ? U první jsem už chodila do porodnice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
30.9.13 09:06

Ahoj chci oživit diskusi.jsem 38 a 2,přesto chodím už tři týdny jen na monitor 8o nekontrolovala mě spodek od 35tt a ani ultrazvuk.je to normální :?: u 1.dítěte jsem chodila do porodnice na monitor, ale i do poradny. věděla jsem přibližnou váhu mimi i co čípek. nabídli mi hemiltona a vůbec víc mě informovali. jenže ted mám jinou doktorku a vubec do ordinace nejdu. monitor mi dělá sestra a ta mi vždy řekne, že vše je v pořádku a víc není potřeba, dnes tam mám jít zas tak nevim jestli nemám být razantnější a vynutit si konzultaci s doktorkou :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.9.13 09:12

@1976 mě to příjde normální.. Mě dr. předala do porodnice ve 36 týdnu. To mě vyšetřili, na pásy jsem chodila až od 38 týdne. Další vyšetření bylo až po termínu. Ultrazvuk až ve 41+5 při nástupu na vyvolání. Hamilton také až po termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
30.9.13 09:23

@Sibyla0 tak jo, já právě nechci dělat halo zbytečně, možná, že mě předtím víc kontrolovali, že malá byla z ivf :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.9.13 09:27

@1976 no ono fakt záleží na doktorovi, někteří dělají utz při každé prohlídce a štourají se pořád a měří co se dá. Já jsem teda spíš pro „přirozenější“ postup. Pokud je samozřejmě vše v pořádku. Jinak standartně se na pojišťovnu dělají jen 3 utz za těhotenství. Ale já teda nikoho takového neznám, ono se to vždycky tak sejde, že jich bývá víc. Někdo si i zaplatí balíček, někdo má vše v ceně. Jsou v tom fakt velký rozdíly, ale určitě existuje nějaké „minimum“. Jinak halo klidně udělej, pokud pak budeš klidnější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
30.9.13 09:58

@1976 naprosto v poradku. Bylo by zbytecne stourat a zavadet infekci. Cipek vysetrovat jedine po terminu az k planovani vyvolani. Jinak to nevypovida vubec o nicem.
Posledni UZ placeny pojistovnou je kolem 30tt zamereny na rust plodu. Dal uz neni treba, pokud nejsou nejake problemy. Monitor je naprosto dostacujici.
Preji brzky porod. Uzivej si tech poslednich par dnu a bud rada ze lekarka je rozumna a nema potrebu do tebe neustale stourat protoze je to opravdu zhola zbytecne. Na miste by bylo vysetreni zevni, ale to uz dnes bohuzel malokdo umi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.9.13 10:14

@1976 připadá mi to v pořádku. záleží na lékaři. pokud si vyšetření přeješ tak si o něj řekni, oni ti hlavu neutrhnou ;)
v současné době se razí trend kdy se spodem moc nevyšetřuje, protože je potencionální riziko zavlečení infekce a případně protržení vaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
30.9.13 11:35

Mě teda kontroloval dr pokaždý, když jsem chodila asi od 36.tt na monitor každý týden, pak mě ještě kontroloval. Nevím tedy, jestli je v pořádku, aby tě dr ani neviděl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
30.9.13 13:08

@rerere je to v pořádku. A co na Tobě viděl? Tak vnitřně vyšetřil, řekl jste otevřená, na prst, na dva, na tři cm…a co z toho, stejně nic ;) Nález je nějaký, ale je naprosto jedno jaký tak k čemu to zjišťovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková