Kontroly v těhotenství

Anonymní
30.9.11 07:41

Kontroly v těhotenství

Ahojky,
chtěla jsem se Vás zeptat jak často jste na začátku těhu chodily na kontroly? Ja jsem ted v 10 týdnu a doktor si mě od uplného začátku zve co dva týdny na kontroly není to nějak často?
Ještě by mě zajímalo zda Vám vyšetření prováděl stále pouze vaginálně??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
30.9.11 07:43

Na tom nevidim nic divnýho,já taky chodila co dva týdny (kvůli neschopence) a vyšetřuje mě vždy vaginálně-aby zhodnotila stav čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
30.9.11 07:44
Anonymní píše:
Ahojky,
chtěla jsem se Vás zeptat jak často jste na začátku těhu chodily na kontroly? Ja jsem ted v 10 týdnu a doktor si mě od uplného začátku zve co dva týdny na kontroly není to nějak často?
Ještě by mě zajímalo zda Vám vyšetření prováděl stále pouze vaginálně??

Já chodila jednou za měsíc. Proč každých 14 dní, to netuším, nemáš nějaké komplikace či zdravotní problémy??
Jednou mi bral stěr a pak každou kontrolu kontroloval čípek, jak se mění. Později ultrazvuk.

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
30.9.11 07:47

Já chodila jednou za měsíc, od 32. tt každých 14dní, od 38. tt každý týden a když jsem přenášela, tak obden. Ale každý doktor to má jinak. :palec:

• Citovat
  • Upravit
andyn82
30.9.11 07:57

Ahoj, já jsem na neschopence od začátku těhu a chodím zatím jednou za měsíc,ale od příště už to bude prý častěji.Na začátku doktorka neříkala nic o tom,že bych měla chodit častěji kvůli neschopence,ale podle mě to záleží na tom jak moc se bojí pojitovny nebo jak s nimi vychází,protože mi i bez problémů a sama od sebe napsala neomezené vycházky.Jinak vaginálně mě začala vyšetřovat až cca od 12tt a ultrazvuk mi dělá celou dobu jen přes břicho.

• Citovat
  • Upravit
martinasedl
30.9.11 07:58

Ahojky, já chodila od 6tého týdne co týden až do 16tého, pak zase od 30tt co týden. Ale je fakt, že jsem měla od začátku rizikové. Jinak kontrolu 12 tt máš nejspíš kvůli UTZ, ne? u mě to tak bylo.

• Citovat
  • Upravit
1748
30.9.11 07:59

cca jednou za měsíc do poradny, dr. mě viděla pouze při potvrzení dr. a pak nějak po 20 tt - což jsem tam kvůli jejímu chování a lékařské neodbornosti byla naposled. U nové kontrola po čtyřech týdnech (těď už ke konci těh. kratší), vag. vyšetření a uz (vnitřní i přes břicho) pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
30.9.11 08:05

Tak já chodila 1 za měsíc a od 36tt každý týden plus monitor a vyšetřoval vždy vagin. u všech dětí, kvůli čípku, jestli se neotvírám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.11 08:10

Děkuji moc holky za vysvětlení, on si mě zve pořád co 2 týdny a pokaždé mi dělá vaginální ultrazvuk, a ted to vyšlo na 12 týden.. ale nic o nějakém zvláštním vyšetření neříkal.
Ja se jen ptám, protože jsem kdesi na internetu četla, že ten ultrazvuk může být škodlivý..
ale doktor asi ví co dělá, že?
Zase jsem ráda, že chodím tak často aspon vím, že malý je vpořádku

• Citovat
  • Upravit
14047
30.9.11 08:19

ultrazvuk vubec nevadi nicemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.9.11 08:35

Chodím různě. Na začátku co dva týdny, pak po třech a už zase chodím, co dva týdny, ale teď to bylo kvůli utz a kvůli mateřský a na začátku nejspíš kvůli neschopence.
Ultrazvuk mi za celou dobu dělala jen 3× (z toho 2× přes břicho). Vyšetřuje vaginálně kvůli čípku a teď navíc poslouchá ozvy.

• Citovat
  • Upravit
14552
30.9.11 09:30

Od 8.týdne, kdy mi těhotenství potvrdil si mě zval každé 3 týdny a vaginálně mě vyšetřoval vždy. VAginální UTZ mi dělal ve 12. týdnu, zbylé dva hrazené pojištovnou už přes bříško (20. týden a 32.týden). Od 19.týdne jsem codila na kontroly každých 14 dní (možná kvůli absolvované amniocentéze) a od 36.týdne každý týden…a při každé kontrole mi kontroluje stav čípku, hrdla a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
30.9.11 10:02

Ahoj, tak já na prvním vag. UTZ byla kvůli potvrzení těhu v 7tt, potom jsem byla v 9tt na UTZ kvůli tomu jestli mimi roste jak má a odhad stáří těhu, v 10tt jsem byla na krvi kvůli NT screeningu, ale jinde, ve 12tt jdu opět na UTZ kvůli NT, také do Prahy a ve 13tt jdu na UTZ ke svému dr., ale ty už budou klasicky přes břicho a pak budu chodit jednou měsíčně ještě 1× na UTZ a ostatní poradna. U prvního jsem taky chodila nejdřív každé 2 týdny do toho 12tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
30.9.11 10:07

Poradna je ze začátku potřeba/doporučená á 4 týdny, ale nikdy se to netrefí do termínů odběrů krve (ty musí být v přesně vymezeném stáří těhotenství), takže není výjimkou chodit podstatně častěji.

Vyšetření vaginálně myslíš UZ? Ano, ten se dělá ze začátku vaginálně, až kolem 14-20tt se dělá už jen přes bříško (závisí na poloze miminka, velikosti dělohy, tloušťce podkožního tuku…) Jinak palpační vyšetření vaginálně se dělá v každé poradně, kontroluje se hlavně čípek, hlavně ke konci těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
30.9.11 10:16

Od začátku po měsíci až do 38 tt.pak každý týden 1×…zítra mám TP a pozvali si mě znova na pondělí a pak to snad bývá 2× v týdnu… :palec: takže pokud nejsou problémy nechápu, proč si Tě zve co dva týdny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí