Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o radu, pár diskuzí jsem našla, ale ne odpovědi na moje otázky.
Rozhodla jsem se pro prvotrimestrální screening, kdy jsem byla odeslána k Apolináři. První část (odběry) už mám za sebou a teď mě zajímá ten UTZ.
1. mám skoro dvouleťáka a nemam pro něj hlídání, takže pojedeme celá rodina (taťka nás tam odveze, já nejsem schopná řídit kvůli nevolnostem). Můj dr. mi říkal, abych malého nechala doma a partnera, že tam sebou vzít můžu, ale, říkal to můj gyndr. takže jak je to u nich? Budou muset spolu zůstat na chodbě a nebo je tam pustí se mnou?
2. Gyndr. mi vystavil žádanku a přitom říkal že tohle je jedna z mála porodnic, kde se za prvotrim. screen. neplatí, je to pravda? Abych si případně sebou nějaký obnos vzala.
3. Můžu tam vyšetřujícího lékaře požádat o fotku z UTZ (no, požádat můžu
, ale dá mi ji? Platí se za ni? Případně kolik? (u svého dr. platím 50,–).
Děkuji všem za reakce.
Ja byla na NT u apolinare s manzelem a dcerou, nebyl to problem, oba mohli jit se mnou dovnitr a divat se, foto ti udelaji, kolik sem za ni platila a jestli vubec to uz nevim
a jinak za vysetreni jsem neplatila ale moje doktorka mi rikala, ze ma s nimi nejakou smlouvu, ze tam posila svoje pacientky vsechny tak netusim, jestli jinak se plati nebo ne, zkus si tam jeste zavolat a zeptat se pro jistotu a objednana predpokladam uz asi jsi
Ahoj,
tak já tam byla letos.
1. můžeš jí vzít s sebou i do ordinace a nebyl problém.
2. za fotku se platí 100.
3. vyšetření je zadarmo.
1. určitě tam pustí syna i manžela, jsou tam všichni moc přijemní
2. já nic neplatila, stačila jen žádanka od gyn., nakonec si ji i zapomněli vzít
3. o fotku si popros,když bude mimi dobře natočené rádi ti ho vyfotí. myslím že stála 100
určitě jdi i na ten druhý screening, za ten se taky nic neplatí
Adell děkuju, druhý i třetí screening mi dělá můj gyndr. akorát teda, že u prvního dítka jsem si nechala dělat pouze triple testy a pak druhý a třetí screening, vše negativní, teď mi ale doporučil právě ten první u toho Apolináře, prý kvůli věku, jako kdybych byla nějaká stařenka
ale já pro něj stejně byla rozhodnutá, takže mi žádanku na ten druhý nevystaví.
Ahoj, obnovuji téma - prosím kdo jste zde byly - když jsem se objednávala, sestra mi řekla že nejdřív k nim pro žádanku na krev, která se pak nabírá někde na Karláku. Kdo jste tam byl můžete mi říct jak dlouho to celé může trvat (kvůli hlídání)? A čekaly jste pak dlouho na samotný UZ? A výsledky vám řekli kdy? Díky!
@sophie11 ahoj, ja byla na karlaku a u apolinare pri obou tehotenstvich..nejdriv jdes nekdy kolem 11tt na krev na karlak do te polikliniky do prizemi, byva tam dost lidi, ale tehotny maji prednost, byla jsem do 20minut hotova..zadanku ti vyplni predtim tvoje gynekolozka..a pak se musis hned objednat telefonem na screening k apolinari..reknes jim, v jakem tt presne jsi a oni ti daji termin..musi to byt do konce 14tt, myslim..tam pak prijdes a cekas na utz, oni uz maji vysledky te krve a spolecne z toho vytvori ten vysledek to 1:… tam cekas relativne dlouho, byva tam na ten utz dost naval..klido i 2 hodky..ale muzes mit i stesti, to ti nikdo holt nerekne..je to tam taky v prizemi, uplne vzadu jakoby..
@sophie11 píše:
Ahoj, obnovuji téma - prosím kdo jste zde byly - když jsem se objednávala, sestra mi řekla že nejdřív k nim pro žádanku na krev, která se pak nabírá někde na Karláku. Kdo jste tam byl můžete mi říct jak dlouho to celé může trvat (kvůli hlídání)? A čekaly jste pak dlouho na samotný UZ? A výsledky vám řekli kdy? Díky!
Ahoj, já tam taky byla.
V 9+5 jsem jela na Karlák na krev, mají tam pořadník a těhulky jdu přednostně dopředu, takže žádné zdržení.
A pak jdeš cca za 14 dní na screening, je to přes dvůr a pak v té budově hned doleva, nakonci chodby je recepce a tam ti řeknou, že si tě zavolají, ať se posadíš ke dveřím č…(já 3), byla jsem objednaná na 13:30, na řadu jsem šla ve 13:55.
Sestra mi řekla ať nečůrám, ale já tam hned šla na záchod, ještě před recepcí, ale stejně jsem tam pak čekala jakou dobu.
Utz trvá cca 15 min a výsledky jsem měla hned.
Kdybys potřebovala ještě něco vědět, ptej se.
Držím palce
![]()
@Eva 13 Díky moc a ještě dotaz - sestra mě překvapila, když mi do telefonu řekla že je to zdarma a že ani nepotřebují doporučení od lékaře. Je to tak? Jo a ještě - pro tu žádanku na krev tedy taky do té ordinace UTZ u Apoli? Jsem volaaká zmetená ![]()
@sophie11 zadarmo to u apolinare je, ale zadanku potrebujes!
@sophie11 píše:
@Eva 13 Díky moc a ještě dotaz - sestra mě překvapila, když mi do telefonu řekla že je to zdarma a že ani nepotřebují doporučení od lékaře. Je to tak? Jo a ještě - pro tu žádanku na krev tedy taky do té ordinace UTZ u Apoli? Jsem volaaká zmetená
Ano, pro tu žádanku k Apolináři jak je ten UTZ, a já také nic neplatila
![]()
@P. Aha, tak nechápu proč mi ta sestra tvrdila že ne, že je to jedno. Radši tam ještě zavolám, díky.
Pro žádanku na krev se musí na recepci na utz, rovnou tě objednají na utz, jestli ti řekli, že od dr žádanku nepotřebují, tak bych to neřešila, po tom utz jsou výsledky hned. Na karláku je to hned, těhotné berou přednostně. Na tom utz to záleží, někdy jsem čekala fakt dlouho, třeba jsem byla objednaná blbě přes oběd nebo tam měli urgentní případ a nebo tam brali z pacientky v županu z nemocnice a někdy jsem byla hotová hned. Já jsem si brala dceru s sebou.
mne dali zadanku u gynekologa…ale mozna jsem ji odevzdala uz na krvi..to uz teda nevim..