Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tentokrat bez zbytecneho recneni - citily jste pohyby ditete v okamziku, kdy bricho tvrdlo?
Duvod proc se ptam - nekdy mam bricho tvrde a pocity takove nespecificke - protoze na vase doporuceni nechci na bricho moc sahat, abych ho nedrazdila, zajimalo by me, jestli se muzu uklidnit kdyz citim kopance, ze ted to bricho asi uplne tvrde nebude. Vetsinou bych rekla, ze pri kontrakci nekope, ale nekdy vaham (nekdy teda zakope a tvrdne potom)
uvědomuji si sled pohyb dítěte a následná kontrakce, po kontrakci taky, ale během si nevybavuji. Vzhledem k tomu, že se děloha jakoby smrští, nevim, nakolik tam má vůbec možnost pohybu
JJ, PUDLI, kopanecky u me take spis posliky vyvolaly, pak bud pocity takove nespecificke, nekdy to tvrdnuti nebylo tak hrozne a citila jsem pohyby i pres to, ale nekdy byla deloha jako kamen a to jsem necitila vubec nic ![]()
Při ztvrdnutí jsem nikdy pohyby nebo kopance necítila. Někdy mám pocit spíš ztuhlé než vyloženě ztvrdlé dělohy a to pak cítím převalování nebo tlačení miminka.