Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, omlouvám se, základám nové téma, protože se mi nepodařilo najít souvislé informace. Kdy jste byly poprvé na KO u lékaře a od kdy by mělo mimču začít bít srdíčko? Já jdu příští týden au prvního těhu se v 8tt ukázalo, že plod nemá srdce a teď se zadařilo znova a mám strach,ayb se to neopakovalo.Začínám být nervozní. Jak jste to měly Vy? Díky
Já byla poprvé v 8tt, ultrazvukem mi tehdy vlastně diagnostikovali těhotenství (teda já to věděla už dřív z testu, ale u doktora jsem ještě nebyla), začala jsem špinit, tak se dívali co se stalo. Naštěstí nic vážného a srdíčko jsem tam úplně zřetelně sama viděla jak bije. Krása. ![]()
Neboj, taky ho uvidíš, to by byla moc velká náhoda, aby se to opakovalo ![]()
Ahoj, já jsem byla prvně u dr. v 6tt (měl to být podle MS samý konec 6tt), srdíčko ještě vidět nebylo, takže mě pozvala o týden později, a to už jsem sama viděla, jak tluče. Pak se na ultrazvuku ukázalo, že těhotenství bylo o několik dnů mladší než podle té MS. Jinak mi dktorka říkala, že na konci toho 6tt už by srdíčko MOHLO být vidět, ale ještě nemusí, to je na hraně.
U starší dcery jsem byla na ultrazvuku poprvé až ve 12tt (tehdejší dr. neměla vnitřní, dokonce ani nijak kvalitní ultrazvuk), takže tam je to mimo diskusi.
Držím palce, ať ti to dobře dopadne.
Díky moc, příští týden budu na konci 6 tt, chtěla jsem se objednat až na ten 7, ale doktor má nějakou dovču a nenašli jsme termín, kdy bych mohla. No a teď plaším, že mi řekne, že mám týden počkat a že se budu celý týden bát. Ale šance tu je, já mám strašně krátký cyklus, jen 21 dní, ovulace byla 100% už 10 den cyklu. Tak díky za zkušenosti a přeji pěkný večer.
6tt je brzy, já byla v 8tt a nebylo vidět nic a pak v 9tt OK, takže nepanikařit.
Mě si doktorka pozvala taky na 9.t, že srdíčko už bude, že dřív je to skoro zbytečné. Tak jsem zvědavá. Teď v 6.t mi našla jen embrijko se žloutkovým váčkem.
Taky jsem někde četla, že to závidí s jakým rozlišením je ultrazvuk, tak uvidím a dám určitě vědět,co a jak.
Nu já byla na UTZ dneska srdíčko bylo vidět a dle utz jsem prý 7+1 ale dle styku a MS jsem spíš 5-6. týden.
No ja jdu zitra odpoledne na 1. UTZ…tak se taky docela bojim, zda tam bude srdicko
Podle MS bych mela byt cca 7tt a 5 dni..ale spise je to o tyden mene..takze je to na hrane.
No asi je tezke, kdyz tam nic neni, nepodlehnout panice a verit, ze za tyden to bude ok.
Loli, držím pěsti a dej vědět, jak jsi dopadla.
Mě ty Vaše odpovědi už nějak uklidnily. Když nebude příští týden vidět srdíčko, tak vím,že to ještě není úplně špatně.
Ahoj holky,
vcera jsem byla na prvnim UTZ…a je to tam..i se srdickem ![]()
Podle odhadu doktora je to cca 6tt+5.
Mam radooooooooooooost !
Holčiny, tak jsem byla dnes na té kontrole, dopadlo to jak jste předpovídaly,ale díky Vám, jsem nezačala plašit a vzala jsem to tak,že to co tam je nyní vidět, je to, co v daném týdnu prostě má být vidět. Podle ultrazvuku jsem v 5+4, je vidět gestační váček, žloutkový váček a úplně pidi embryjko,ale i já jsem si ho hned všimla,že tam je. No a myslím, že to je lepší než bylo to ZT, tam bylo prázdné plodové vejce (afetální), žádný žloutkový váček, žádné embryjko, jen gestační váček, který rostl.
Tak díky za Vaše zkušenosti a pěkný večer.
No neni to ta nejrasnejsi prvni vec co se deje v tehotenstvi??? Ja jsem v 16tt u prvniho utz mi doktor rikal, ze srdicko bije ( 12tt) ale neslysela jsem ho.. Dnes jsem byla u me poradkyne a ta my nechala poslechnout si srdicko miminka… je to tak krasne a rychle..
uplne me to dostalo..
""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev300pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…300pr___.png
..také jsem dnes byla na prvním ultrazvuku..jsem 5+4 a zatím srdíčko nic..jsem zatím dost v nervech, protože jsem loni prodělala zamlklý potrat
tak teď se nemůžu dočkat kontroly za 14 dní, ale doktor říkal, že je možná na srdeční činnost moc brzy..tak snad..držím také moc palce ![]()
já v 7tt bylo vidět
doktor si mne rovnou na tento týden objednal, abych nechodila zbytečně brzo