Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@zaneth ahoj, prosimte, dnes jsem byla na gynde. Jsem 6tt a doktor videl malinke miminko ale zadne srdicko. Vyprosila jsem si jeste tyden jinak me chtel uz posilat do nemocnice. Myslis ze prcek ma sanci?
Já jsem měla srdíčko hned na první kontrole, která byla 6+5, ale přišlo mi, že i doktor byl překvapenej, že už tam je vidět. Takže tímhle bych se nestresovala, myslím, že konstatovat, že je něco zle, jde až když jsi 8+ a není srdíčko… navíc by měli i kontrolovat krev, jestli (ne)roste hcg
6+5 nic, už mě to i vyděsilo, ale 7+6 už bylo vidět
Ono záleží kdy přesně byla ovulace a jak rychle se prcek stihne zahnízdit, udělá to třeba i 10 dní
@janikema90 pry ze je to v genetice. Gestacni vacek tam je, folikul tam je, miminko tam je ale kvuli pozdeji ovulaci nesedi tyden s ms takze bych dneskem mela byt 7tt ale jsem 6tt. Do protokolu mi napsal „na vlastni pozadani kontrola za tyden“ jinak by me rovnou poslal do nemocice ale podle me je 6+0jeste trosku brzo na srdicko hlavne kdyz se mi pridali dalsi priznaky. Jsem zoufala bo je to moje 2.
6+6 srdíčko nebylo, doktorka naprosto v klidu, objednala mě za 14 dní, vůbec mě ničím nestrašila. V 8+6 krásná fazolka i se srdíčkem.
@Anonymní píše:
@janikema90 pry ze je to v genetice. Gestacni vacek tam je, folikul tam je, miminko tam je ale kvuli pozdeji ovulaci nesedi tyden s ms takze bych dneskem mela byt 7tt ale jsem 6tt. Do protokolu mi napsal „na vlastni pozadani kontrola za tyden“ jinak by me rovnou poslal do nemocice ale podle me je 6+0jeste trosku brzo na srdicko hlavne kdyz se mi pridali dalsi priznaky. Jsem zoufala bo je to moje 2.
Příznaky nesouvisí s prosperujícím tehotenstvim. Příznaky mají i ženy, co v sobě nosí mrtvé miminko, ale to tě nechci strašit. 6tt je vážně brzo, ještě tomu dej šanci a držím palce ![]()
@Markéta188 ja tomu sanci davat ale doktor se toho rychle vzdava a pokud nebude pristi tydem srdicko jdu na revizi.
@Anonymní píše:
@Markéta188 ja tomu sanci davat ale doktor se toho rychle vzdava a pokud nebude pristi tydem srdicko jdu na revizi.
Revizi ti nemůže nikdo vnutit, je to jen tvé rozhodnutí. Některé ženy čekají třeba i měsíc na samovolný potrat. Já bych teda tak dlouho v sobě něco nosit nemohla, ale čekala bych minimálně do 8tt
@Markéta188 minule jsem sla na revizi v 11tt protoze nebylo srdicko a moje telo to nebylo schopne vyloucit. Pry to bude jako tenhle pripad.
Počkala bych max. Do 8tt pak už to asi nemá cenu.. Protože většinou už je vidět srdce pokud ne není to prosperující tehu.. Držím palce
@Anonymní píše:
@zaneth ahoj, prosimte, dnes jsem byla na gynde. Jsem 6tt a doktor videl malinke miminko ale zadne srdicko. Vyprosila jsem si jeste tyden jinak me chtel uz posilat do nemocnice. Myslis ze prcek ma sanci?
Ja byla na kontrole v 8tt a srdíčko nebylo vidět. Poslali mě do nemocnice k jinému dr., aby se i on podíval a posoudil celou situaci.. mam rozházenou MS a posunutou tím i ovu.. a navrhl mi, ze ještě týden počkáme. Měla jsem snad všechny priznaky a dávala jsem tak tomu naději. Ale po tom týdnu
taky nebylo vidět a vůbec neporostlo, takže jsme to ukončili.
V tvém případě bych urcite vyčkala, načetla jsem tenkrát hodně článků a u některých to dopadlo dobře. A 6tt je fakt hodně brzo. Asi bych změnila i dr.
@Anonymní píše:
A neznas velikost embrya? Srdecni akce byva az tak u velikosti 5mm, pri velikosti 8mm jiz by mela byt patrna u prosperujiciho tehotenstvi. Pokud jsi 6+0 tak jeste byt videt nemusi. Pokux may pozddjsi ovulaci, tak pocitej stari dle ni.
@peclen velikost miminka nevim. Pred 14ti dny tam byl jenom cerny vacek. Vcera uz i miminko a doktor uz cekal srdicko. Podle ovulace jsem 6tt…ja jen nechci abych sla na revizi kdyz to treba zije. Proste „nevidim srdicko, ma to vadu“ i kdyz ho tam sotva nasel.
fakt se bojim ze doktor neco uspecha.
@Anonymní píše:
@peclen velikost miminka nevim. Pred 14ti dny tam byl jenom cerny vacek. Vcera uz i miminko a doktor uz cekal srdicko. Podle ovulace jsem 6tt…ja jen nechci abych sla na revizi kdyz to treba zije. Proste „nevidim srdicko, ma to vadu“ i kdyz ho tam sotva nasel.fakt se bojim ze doktor neco uspecha.
Tak pokud by jste byla 6tt, tak bych tomu dala max 14 dní.
@Anonymní píše:
@peclen velikost miminka nevim. Pred 14ti dny tam byl jenom cerny vacek. Vcera uz i miminko a doktor uz cekal srdicko. Podle ovulace jsem 6tt…ja jen nechci abych sla na revizi kdyz to treba zije. Proste „nevidim srdicko, ma to vadu“ i kdyz ho tam sotva nasel.fakt se bojim ze doktor neco uspecha.
Nenech se. Já čekám třetí. Poprvé byla dcera mladší o 2 týdny oproti MS. Podruhé těhotenství odpovídalo přesně. Obě děti jsou a byly naprosto v pořádku. A teď je prcek mladší o 10 dnů oproti MS. Začínáme 18. týden a zatím se nejeví, že by bylo něco špatně. Takže klidně můžete být mladší.
A doktora bych brala trochu s rezervou. Zvlášť jestli nechodíš do nějaký nemocnice ve velkým městě. Můj mi u tohodle dítěte chtěl taky už posílat na výškrab. Už začal proslov, že 30% těhotenství zamlkne, aniž by se srdíčko rozeběhlo. Jsem mu do toho skočila, že tam to srdíčko vidím. Zarazil se a řekl: „No jo.“
Být nezkušená prvorodička, pravděpodobně by mě teď můj druhej syn neokopával.
Držím palce, ať je
příště tam.