Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky moc Vás prosím o radu, maší mále 1rok se dnes objevila nějaká kopřivka či vyrážka. Jsou to takové malé červené pupínky začalo to na břichu a už to i na obličeji, rukách a nohách. Minulý týden měla to samé ale to přisoudily bud 6nemoci nebo alergii na ATB. Tak nevím co s tím. Objevilo se to náhle. Alergii na potraviny žádnou nemáme a včera jsem ji akorát koupila mlého od Nestlé al 110 protože má průjem taky jsem ji dala Smectu ale u obojího jsem nežádoucí účinky nenašla. Díky za rady.
Nu v tomhle počasí to s největší pravděpodobností budou potničky, zkus koupat v solamilu nebo černém čaji.
Ale taky to klidně může být reakce na nějaké ovoce např. broskve či nektarinky, jahody. Zkus pár dní vynechat dráždivé ovoce.
Uvidíš co zabere.
Hlásím se do klubu . Máme to taky od včerejška. Na břiše, prsou a rukou. Jsou to asi potničky. Nesvědí ho to, neškrábe se, spal normálně. Jídlo dáváme pořád stejný dokola. Takže to zatím neřeším.
Ahoj holky tak mám pocit že se nám tp zhoršilo. Červené pupínky máme všude. Včera mě lékarnice řekla že to vypadá na alergii na jídlo ale ona nic jiného než obvykle nejedla kromě toho mléka Nestlé AL 110. Jinak spala taky normálně, jí normálně ani ji to nesvědí a horečku taky nemáme. Nevíte někdo jak vypadá vyrážka z alergie a za jak dlouho odezní?? Díky
Ahoj maminky, oživuji. Malé (18m) se objevují flíčky, jako když je popálená od kopřiv. Má to tak hodinku a zmizí to. Včera ráno na nožkách, večer a dneska na bříšku a jak jsme přišli z venku - měla mokrý obličej od sněhu, trošku zmrzlá - tak celý obličej. Ale za chvilku nic. Jí pořád to samé, nic extra neměla, nebo mě to nenapadá. Jak by jste se zachovali? Mám sledovat? A kdy jet případně k doktorce.
Moc děkuji
Ještě dodám, že nevypadá, že by ji to svědilo. A je to asi měsíc, co jsem přestala kojit.
Tak tady si s dovolením počkám na odpovědi, malá (23m) to má od neděle. přesně ak popisuješ, stěhovavou vyrážku uplně stejnou jako poprdlení od kopřiv. Chvíli na nohách- zmizí to, za chvíli na rukou-zmizí to, za chvili na obličeji a tak pořád dokola…
@luca241 Tak malé to už zmizelo, nikde nic… tak nevím, co to bylo.
@Aries6 píše:
@luca241 Tak malé to už zmizelo, nikde nic… tak nevím, co to bylo.
Malá dnes taky prvni den bez kopřivky. Taky netuším, co to mohlo byt
.ale nafotila jsem to, tak pokud by se to objevilo, ukazu to koznimu. i kdyz dle mento byla asi jen nejaka alergicka reakce-pravda, netusim na co ![]()