Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,mala 15 mes. mela virozu,pet dni zvracela a pridal se i prujem.prvni tri dny nejedla vubec,pit taky moc nechtela,jen po troskach cerny caj.Ted se rozjedla docela hezky ale zcela odmita piti.Zkouseli jsme vsechny mozne stavy,vody,caje,taktez i vsemozne druhy hrnicku,pitek,flasek,sklenicek,proste vse co jsem tu kde vycetla.Mala stejne rekne nene a kdyz ji nabizim dele,zacina byt i vztekla:(
Rano vypije 150ml mlika,k obedu decku vyvaru,pak propasuju decku tekutin do kase a to je vse.vecer uz nechce ani mliko.Dehydrovana nevypada,ale moc tmavou ma a cura malo(dve pliny denne)chodime na kontrolu k dr,ta moc neporadila.
Nevypila ani moc pred nemoci,ale tak 800ml zvladla.Muze to byt nasledek virozy?Jak dloho ji to muze drzet?Co ji jeste nabidnout?Jo a jeste ji lezou zuby,ctyri stolicky a asi i dolni dvojky,ty taky jeste nema.Meli jste to nekdo treba i takhle od zubu?Dekuji za kazdou odpoved.
My jsme to takhle měli, když měla Anežka asi rok a půl. Měla šestou nemoc a zánět močových cest a k tomu nejspíš ještě virozu. Skončili jsme v nemocnici na kapačkách, kde jsme pak zůstali několik dní už jen proto, že Anežka odmítala pít. Když jí vy:,–(ili kapačky, čůrala jednou denně, nepila skoro nic (zdaleka ne tolik, co tvoje dítě teď). Já byla zoufalá, protože bylo těsně před Vánocemi, já měla denně chytat moč do sterilní zkumavky (a vzhledem k tomu že čůrala fakt třeba jen jednou denně, tak jsem na ni musela „číhat“ i několik hodin), do toho stres kvůli jedné sestřičce, která mi vyčítala, že nejsem schopná hned ráno odchytit moč, že ji potřebuje, aby ji poslala na rozbor (nechtěla slyšet, že prostě malá nečůrala, tak co jsem měla chytat). Byla jsem na nervy a věděla, že domů nás pustí, až se malá pořádně rozpije. Jediný, co pila, bylo moje MM, naštěstí jsem ji v té době ještě kojila. Rozpila se jen díky „úplatkům“, za každý hlt vody nebo šťávy nebo čaje měla slíbené kousnutí do hořické trubičky. Do té doby jsem byla zastáncem toho, že dítě má pít jen vodu, nic sladkého, a k jídlu také žádné sladkosti. Ale v té situaci, ve které jsem byla, jsem ze svých zá:,–( hodně polevila a byla vděčná, že začala pít a nás tak mohli pustit dva dny před Štědrým dnem domů. Od té doby pije vše jen se 100% jablečnou šťávou, ale já jsem ráda, že pije.
Ahoj,
jsme v podobné situaci - 1 rok, střevní viróza a do toho lezou 4 zuby (asi stoličky) najednou. Většinou odmítne cokoliv do pusy - ale chytil se na lžičku a něco jsem mu dala taky takovou tou stříkačkou na nurofen. Nachytala jsem ho takhle na přebalovacím pultu - furt že pít nechce, ale když jsem mu na rty kápla pár kapek, tak je oblízl a otevíral pusinku, že chce ještě. Zuby jsou potvory…