Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jestli máš čípek paralenový nebo nurofenový, zkus ten, pokud horečka neustoupí, pokud možno po vykakání… pokud ne, zkus za příslušnou dobu zas sirup a když ho vyzvrací, horečka potrvá, tak octové ponožky na sražení… nerostou zoubky atd?… když volej pohotovost..
Čípek jsem jí dávala ráno v 7 tak myslíš že už můžu další mam panadol.Zoubky nerostou jsou jí 3 roky.Zdá se mně,že jí začíná nosohltan.
Ještě bych se chtěla zeptat jestli mně někdo odpoví jestli byste jeli na pohotovost,když jí horečka klesne jenom na hodinu a potom má zase 39,nic jí není jenom posmrkává.
pokud reaguje a v mezích svého stavu i komunikuje,pak bych asi počkaka a na pohotovost zatím nejezdila,zkusila bych ty obklady na nožičky.Kdyby horečky přetrvávaly a malá zvracela vícekrát i přijaté tekutiny,nebo nereagovala,potom bych na pohotovost jela. Důležité je srážrt horečky nad 38 stupn,eventuelně dát Diazepam jako prevenci febrilních křečí
A to ja bych zase na pohotovost frcela, v takovych situacich mi v hlave vyskoci seznam : nebezpeci kreci, meningitida, ....... . Radeji zbytecne, nez pozde.( Diazepam prece taky nemuzes ordinovat sama, musis znat davkovani podle vahy. ) At to nic neni. Babeta
Já bych se asi snažila vydržet do zítřka a pak naklusala k naší Dr. Maximálně bych tam zavolala, pokud bych byla hodně nervozní, ale dítě s horečkou by se mi po špitálech tahat nechtělo. Ono co Ti tam asi pomůžou? Podívají se do krku, doporučí léky proti teplotě, což už dáváš a že by hned dávali ATB…? Když je jinak v pohodě, pokračovala bych doma Paraleny vyšší dávky podle váhy, čaj, kdyžtak zábaly. Večer to asi půjde zase nahoru.
Tak držím palce ![]()
Děkuji za odpovědi asi pojedeme,reaguje normálně už ani nezvracela,jenom jednou po tom sirupu.Byly jsme v útery v nemocnici na kontrole tak asi něco chytla
Ještě se bojím má zvětšenou ledvinovou pánvičku tak,aby to neměla od ledvin.Ale na nic si neztěžuje tak snad ne
Anonymní -
to máme za sebou:
poprvé v životě 40 stupňů horečky. Nepomohl Panadol ani octové ponožky.
Volali jsme doktorce domů - poradila nám po:,–(it dítě do vany s vlažnou (ne studenou!!) vodou, která by byla asi o 2 stupně nižší než je momentální horečka.
a pokud to rychle neklesne, tak jedině na tu pohotovost, ale že mi tam nejspíš poradí totéž.
Malou jsme tam po:,–(ili, kleslo to - a pak jsme dávali po třech hodinách na střídačku: Brufen, za 3 hoďky Panadol, za 3 hoďky Brufen atd atd.
Tady lítala nějaká divná viróza - všichni stejné příznaky. Náhlé vysoké horečky, které se po třech dnech ztrácejí (za předpokladu, že se sráží) a pak zůstal kašel a slabost.
už to měla strašná spousta dětí tady kolem.
Ju jsi ještě tady! To je dobře.
tou pohotovostí každopádně nic nezkazíš. Nemělo by to po každém sražení vylítnout na 39…
(tlumočím co nám řekla doktorka)
Jo a kamarádka to měla teď taky. Přesně stejně jako my: 39 - 40 horečka, po:,–(ili do vany a šup dolů na 38. Pak už se to pomocí těch léků po třech hodinách podařilo udržet.
pokuď by se ti to ale nedařilo pod těch 39 udržet, určitě bych někam jela.
my jsme ten kašel měli den předtím. HROZNEJ a po celý den. Ale horečku žádnou.
pak začla druhý den ráno jen teplota a odpoledne najednou šup a čtyřicítka v cuku letu.
Asi teda pojedeme moc se mě ji nechce tahat ven,ale asi budu klidnější.
No jestli má zvětšenou ledvinnou pánvičku, tak každopádně jeďte. Může to být od ní a pak jsou ATB hned na místě! Tohle by se vyšetřit a když tak vyloučit mělo.
Ahoj poradí mně někdo rychle prosím malá se vzbudila ráno s horečkou má 39,dala jsem jí brufen sirup a asi za 5 min mě všechno vyzvracela mám jí dát něco znova nebo mám čekat děkuji moc za odpovědi Lenka