Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
dnes v noci o půl třetí ráno, když jsem kojila malýho, tak jsem si všimla, že starší dcerka vypila zřejmě před spaním skoro celou láhvičku Vigantolu /bylo z ní ubráno pár kapek/. Nic jí zatím není. Ráno jsme volali Dr., měl tam zástup a že to není akutní, ale že by jsme s ní měli jet do nemocnice , že se vápník v krvi může projevit za tři dny. Říkal, že nás třeba jenom vyšetří. Manžel s ní tam chce jet kolem jedné po obědě, až přijede z práce. Do nemocnice jsem se zatím nedovolala. Připadám si jako neschopná matka, brečím tady a je mi z toho zle.
Máte s tím některá zkušenost a co následovalo. Moc se bojím. _________________
Co zkusit zavolat na Linku otravy léky a optat se?
http://www.hununpa.cz/…/article.php?…
Já mám v mobilu uložená tyhle čísla na toxikologické inf.centrum 224 919 293 nebo 224 915 402. Už se mi 2× hodily, pro dvě kamarádky ![]()
Tak jsem volala na tu toxikologickou linku a tam mě pán řekl, že máme s malou jet odpoledne do nemocnice na krev, aby zjistili kolik má kalcia v krvi a že nebudeme nejspíš ani ležet v nemocnici. Tak doufám, že bude vše v pořádku.
Vidíš
A ty čísla si ulož, můžou se hodit, i když ti to samo nepřeji ![]()
No vigantol neni primy regulator hladiny kalcia, na to jsou jine mechanismy, ktere reaguji pruzneji (calcitonin a parathormon). Myslim, ze by se nic stat nemelo. Kontroly v nemocnici jsou ale na miste.
kamaradky manzel ho dal miminku celou lzicku, na pohotovosti jim rekli, ze se to resi od 10 kapek vys a myslim, ze nesmela kojit a snad mu davali zivocisny uhli, ale radsi co reknou doktori
..mám úplně stejný zážitek,stejný scénář. Starší dcerka vypila taktéž lahvičku vigantolu a skončily jsme v nemocnici na výplachu žaludku, hladiny byly v pořádku,ale hrozná zkušenost…nervy,strach… !!!