Neštovice, do kdy infekční?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
505
21.6.09 13:55

Neštovice, do kdy infekční?

Omlouvám se, že zakládám nové téma týkající se neštovic, je jich tu určitě plno, ale potřebuji poradit hned. Máme jít na narozeniny neteřinky a mladší má 11 den neštovice a te´d nevím, jestli mám brát s sebou jeden a půl roku starého syna. Nechci aby se nakazil, jelikož má pořád problémy s řídkým kakáním, tak mu nechci přivodit další nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
461
21.6.09 16:08

není tomu moc rozumět, ten mladší, to je váš, nebo bratr od neteře? Pokud neteř neštovice měla a její bratr je 11 den od zahájení a nedělají se mu nové pupínky, bez problémů vyražte.

N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
21.6.09 16:59

11 dni po osypani uz neni nakazlivy/a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
21.6.09 18:50

Zrovna jsemt o nedávno hledala a pak ještě konzultovala s MUDr. - po zaschnutí všech pupínkou již nejsou infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.6.09 19:20

Měla jsem namysli, že mladší neteř má neštovice. Pupínky se ji už nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4920
21.6.09 22:36

nám bylo řečeno že inkubační doba je 3 týdny. v porodnici byly neštovice, a tak jsme 3. týdny bedlivě sledovali pupínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
22.6.09 23:25

Baboo.b , pletes si inkubacni dobu a dobu, kdy je dite infekcni. Inkubacni doba = doba, behem ktere se projevi pripadne nakazeni. Doba, kdy je dite infekcni = doba, kdy je uz nemocne a po kterou muze nakazit ostatni. Zakladatelka se ptala na to druhe.
Cili pokud ten, kdo je nemocny, nema jiz 11.den zadne nove pupinky a vsechny stare jsou zaschle, jiz neni infekcni a nikoho nakazit nemuze.

Inkubacni doba 3 tydny, o ktere jsi psala ty, znamena, ze pokud napriklad Anetka prisla do kontaktu s infekcnim nemocnym nestovicemi Mirou (tj. Mira jeste nemel zaschle vsechny pupinky), je Anetka v tritydenni inkubacni dobe. Neznamena to, ze uz je nakazena a nemocna. Znamena to jen, ze pokud se Anetka nakazila, vyskoci ji pupinky do tri nedel. Pokud se ale v tehle dobe neosype, znamena to, ze se nenakazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
24.1.14 10:39

Ahoj všem,
mám trošku opačný dotaz, nevíte od kdy jsou neštovice infekční? Až od projevení pupínku? Nebo ještě dříve? Pupínky se dotyčnému dítěti objevily po 14 dnech od možného kontaktu s nemocným a mě jde o to, jestli bylo infekční už po 10 dnech? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.1.14 10:40

Asi 2-3 dny před výsevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
24.1.14 10:51

Neštovice jsou nejvíce infekční ještě než se objeví pupínky, tak dva tři dny před výsevem ( takže o tom maminky ještě ani neví, že mají infekční dítě ) a pak jsou nakažlivé až do doby než pupínky zaschnou..jakmile jsou mokvavé tak se muže ještě někdo další nakazit, ale opravdu největší pravděpodobnost je před výsevem a dva dny po výsevu

• Citovat
  • Upravit
21487
24.1.14 10:51

@anairda teoreticky být mohlo. naopak děti jsou před výsevem infekční nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
24.1.14 10:53

@smurfka
v lepším případě to maminky neví :( já bohužel byla až při kontaktu upozorněna, že je možná mají a taky se to potvrdilo… Takže zjišťuji, zda už to byla právě ta infekční doba. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
24.1.14 11:39

@anairda víš, teď už s tím nic nenaděláš. maximálně počkat další tři týdny a sledovat příznaky. stejně tak to dítě může chytit někde v šatně ve školce a nebo v obchodě či mateřském centru. od druhé strany je to teda velmi nezodpovědné. ale v současné době, kdy se občas chodí cíleně na návštěvu, aby se neštovice chytily, to asi druhé mamince ani nedošlo, že by tě měla varovat dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
24.1.14 11:46

@nozu
No já jsem na ní dost naštvaná, jestli jí to nedošlo, tak je u mě dost blbá a hlavně bezohledná. Já chápu, když někdo neštovice honí ve věku třeba 4 a více let, ale mojí malé není ani rok a půl… Teď už jen čekat, to je pravda. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
24.1.14 13:49

@anairda to chápu. taky bych byla naštvaná. ale je šance, že to fakt nechytila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí