Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
sanovi píchali ve středu ucho
.Nevím jestli měl přímo zánět středního ucha,ale asi ano.Máme Pamycon na kapání do ucha a nosu a antibiotika po 12h.
V sobotu bychom měli jít na oslavu narozenin, kde bude další malé dítě.Může ho syn nakazit? Pokud ano, tak bychom tam samozřejmě nešli.
Díky
neměl by byt nakazlivy, zvlast jestli bere antibiotika. ale mozna by mel byt spis doma kvuli sobe.
Pudloslavo díky.
Vím, že by měl být doma.Ale ono mu už vůbec nic není(tedy do ucha samořejmě nevidím,jak je zhojené),spí š se nudí a tak se na tu změnu spíš těší.Samozřejmě bychom ho převezli autem.
neviem či je to nakazlive,ale myslim,že nie.Hlavne by som nikam nešla.Predsa to v sobotu budu 3 dni po pichani,tak myslim,že to ešte OK nebude
Ahoj,
co vím, tak zánět středouší může být i virovej, ten nakažilivej je ![]()
Jinak mladší měl zánět středouší loni v srpnu, pár dní po píchnutí ucha jsem měla domluvený rande s kamarádkama a jejich dětma, tak jsem se ptala doktora, co on na to a on mi řekl, že pokud si děti nebudou navzájem hrabat do uší, tak v klidu můžu jít. Všechno bylo OK ![]()
Holky díky!
Tak mi to nedalo a pro svůj dobrý pocit a klid jsem zavolala dětskému Mudr. a ten mi řekl,že pokud má antibiotika tak po 2-3 dnech by měli být bakterie zničené, takže by měl být OK.
Ale zatím se ještě rozmýšlím, jestli někam jet.mMalý by moc chtěl, protože se těšil na babičku,ale já mám strach z náhody. Synovec, který tam také bydlí může něco chytit jinde(už ho 2× ucho bolelo) a já pak budu za nezodpovědnou.