Hlen ve stolici u tříleté

472
30.6.09 10:33

hlen ve stolici

Naše 3letá dcera je od včera u babičky na prázdninách a před chvílí mně babička volala, že má dcera od rána průjem (byla už 3×) a v něm i hlen. Za normálních okolností bych řekla, že je to z rýmy, ale Nelinka rýmu nemá, i když prý chce pořád smrkat, ale nikdy nic nevysmrká a není v ní zahlenění nijak slyšet.
Nevíte co ten hlen může znamenat? Nějakou virózu? Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
SykorovaRadka
15.5.11 17:11

Dobrý den,hlen ve stolici u děcek by se objevovat neměl a v případě že se objeví vím je to že jde o rozhozenou střevní mikroflóru a stačí jen koupit v lékárně bez předpisu Hylak Forte a podává se děckám třikrát denně podle návodu. Není to nic drastického ale nic dobrého taky ne. Moje malá ho měla hned po porodu. Sýkorová

• Citovat
  • Upravit
5633
16.5.11 23:20

Hlen ve stolici je prý vždycky známka zánětu ve střevě, kterou způsobí např. infekce. Ten hlen je vlastně něco jako hnis. Není to nic neobvyklého a myslím, že pokud se to objeví nahodile, tak není třeba jít k dr. Postačí běžná dieta. Projevem zánětu je právě průjem nebo řídká stolice. Teprve kdyby to trvalo pár dní, tak bych šla k dr. Malý to míval taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.16 10:14

Krásný den všem maminkám :kytka:
Oživuji tuto diskuzi s dotazem: dcerka (5m) měla před cca 10 dny průjem a v něm docela dost hlenu. Dr nařídila rýžový odvar po dobu 3 dní, pak se stolička upravila. Tento týden už měla stolici v pořádku, ale teď jsem jí rozbalila a opět řidší s viditelným hlenem :( Mám se nějak znepokojovat, nebo je normální, když se čas od času objeví? :think: Mléko dáváme z DM (Anfangsmilch, nebo jak se to píše) a k tomu ještě máme nařízeno užívat probiotika.
Děkuji předem za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.9.16 10:47

@Jahůdka Jája moc neporadím, já mám plně kojenou 2m, měsíc kapu probiotika, chvilku to bylo OK, a teď zase, tak asi vysadím mléčné výrobky a uvidím. Už máš malou na příkrmech?? Pokud ano, tak jestli to nezpůsobilo něco znich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.16 11:24

@medunka23 Příkrmy jsme dávali, ne že by toho snědla nějak moc, ale od toho průjmu jsme nedávali a teď je taky ještě nemá. Jediné, co mě napadá, je to mléko..předtím pila Hipp a hlen neměla, zase bych to nechtěla dávat za vinu mléku, na které jsem četla spoustu kladných recenzí, když by za tím stálo něco úplně jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
23.9.16 21:27

Můžu se zeptat, jak ten hlen vlastně vypadá? Malá měla nějak po 3. měsíci tmavou stoličku a v ní asi ten hlen, bylo to jakoby táhnoucí se část té stoličky, ale stejná barva. Teď se jí to očas objeví, ale už v menším množství, takové jakoby táhnoucí se nitky a barva té stoličky už je taky normálně do žluta. Myslíte, že to je ten hlen? Jinak já malou kojím a předminulou neděli jsem začala s příkrmy, brambor a mrkev, jenže jí po tom začalo hodně trápit bříško, kroutila se, špatně spala, nemohla se vykakat. Tak jsem nakonec vydržela jen asi týden a už jí zase jenom kojím. Může to nějak souviset?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí