Černý jazyk

Anonymni
28.6.09 20:10

černý jazyk

Připadám si dost blbě, že se na vás obracím o radu s takovým problémem. Ve středu jsem si u Terezky ( 1 rok ) všimla, že má černý jazyk. První co mně napadlo, bylo, že někde něco snědla, ocucala, atd. Ale jak jsem po bytě pátrala jak jsem chtěla nic jsem nikde nenašla. Navíc neměla špinavé ruce ani pusu, jen zadní část jazyka. Naštěstí byla v naprosté pohodě, dobře jedla, žádné bolesti, ve stolici taky žádné zbytky barviva nebyly. Jenže jazyk má černý pořád. Už mně napadlo, jestli se nemůže jednat o nějaké kvasinky či plísně, protože neznám ( nebo spíš nemáme doma) barvivo, které by drželo v puse 5 dní. Nemáte s tím prosím některá zkušenost. Když to do úterý nezmizí, razíme k dr. , ale každá rada nebo nápad mně uklidní. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2923
28.6.09 20:32

Při čtení tvého dotazu jsem si vzpomněla na příbalový leták jakýchsi antibiotik, jako jeden ze vzácných nežádoucích příznaků byl uveden i černý a chlupatý (fakt :lol: ) jazyk. Tak mě jen napadlo, jestli by to nemohlo být z nějakých léků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.6.09 20:41

Antibiotika jsme žádná nebraly. I přesto děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
5527
28.6.09 20:45

Napiš, jak jste dopadli u MUDr. Jsem zvědavá, co by to mohlo být 8O Doufám, že jen nějaká hloupost a ne nic vážného!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.6.09 21:04

Určitě dám vědět. Jak jsem ted hledala na netu tak nejsme samy. Taky doufám, že to nic nebude. Iva

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.6.09 11:57

Tak jsme zpátky od dr. Nevím nic nového. Prý je to jen obarvený plak na jazyku. Může to být od čehokoli, šťáva, ovoce dokonce i z většího množství masa. Jenže nic nového jsme nezaváděly a jí pořád stejně. Prý dokaže obarvený plak vydržet v ústech až 3 týdny. Mně vydrží obarvená pusa od borůvek max 2 dny. Tohle už má týden. Počkám ještě pár dní a kdyžtak navštívím jiného dr.

• Citovat
  • Upravit
Hanka a Robík
3.7.11 23:19

černý jazyk

Dobrý večer.
Můžu se zeptat, jestli jste nakonec našla řešení? My máme s klukem stejný problém a u lékaře jsem zjistila, že se může jednat o nedostatek železa, či vitamínu B13 či reflux jícnu. Tyto informace jsem zjistila i na netu, ale doktor mi je potvrdil. Robík nezvrací, takže to pravděpodobně nebude reflux jícnu. Na nedostatek Fe a B13 musíme nechat uděla krevní testy. No zatím dáváme potraviny s vysokým obsahem Fe a B13. Snad to pomůže. Kdyby jste měla nějakou zkušenost a mohla se o ní podělit, tak bych byla moc ráda. Děkuji a hezký den.

• Citovat
  • Upravit
Monisis
15.7.11 12:21

černý jazyk

Ahoj,taky mám ročního syna a též má černý jazyk vzadu a žlutý vepředu,nevím co to to,ale když se mu objevil černý jazyk na 11měsících tak mi bylo u doktora řečeno že to nic není,ale nejsem si tím jistá.Taky doma nemáme nic co by snědl nebo ocucal.Ani léky žádné nebere,ano brali jsme antibiotika Ospamox a možná to tím i předtím bylo,ale nyní už nic nebere a objevilo se mu to znovu a přidala se mu tam i žlutá…Též půjdu v pondělí k lékaři a jsem zvědavá co to bude.Doufám,že nic vážného!!!!! :cry:

• Citovat
  • Upravit
Monisis
15.7.11 12:23

Nevím je to divný…pijeme čaj lesní směs,tak jestli to není z toho,ale pochybuji,mě to jako zdravému člověku na mysli nepřijde.....z čaje?My jsme ho jako děti také pily a nic jsme neměly…

• Citovat
  • Upravit
Monisis
15.7.11 12:24

Co se týče nedostatku železa,tak mě naopak bylo u lékaře řečeno,že to může být z něčeho co obsahuje železo…takže kdo z nich má pravdu?

• Citovat
  • Upravit
frigo
10.11.11 20:02

černý jazyk

ahoj vsichni,je mi 43 ,take se mi stalo ,ze se mi obarvil jazyk na černo,mam to už dva dny,zatím to přikládám tomu,že jsme měli k obědu vepřová játra,ale nikdo jiný to z rodiny to neměl ,jenom já.

• Citovat
  • Upravit
Holma
11.11.11 08:31

Známý taky zčernal, po červeném víně. tak začala pít jen bílé a prý dobrý, tak nevím, zda to můžu považovat za vyléčené :-)))

• Citovat
  • Upravit
frigo
11.11.11 12:12

na barvě nezáléží,hlavně když jí chutná,mě určitě nejvíc to bílé

• Citovat
  • Upravit
Leninda
30.1.12 21:19

Moje babička (70 let) má stejný problém. Je vidět, že se to neděje jen dětem. Nemůže jíst je jí zle a též doktor řekl, že je to z nedostatku železa, ale není si jistý čím to je. :?

• Citovat
  • Upravit
ibka
31.1.12 20:01

Ahoj,moje dcera to mela taky,pak jsem zjistila ze to ma z ovocne stavy.Zkus to stahnout kartackem na zuby a pak uvidis jestli se ji to objevi znova.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA