Černý jazyk

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
zuzema
10.4.12 13:47

cerny jazyk

ahoj, mam skoro dvouletou dceru, prvne mela 8 tydnu oranzovej jazyk kterej postupne tmavl a po 9 tydnech ho ma cerny. Neji nepije nic z ceho by se jazyk mohl obarvit. Zatim litame po doktorech, ale nikdo si s tim nevi rady. Jen se to zadnymu nezda, jako ze to je v pohode. Pokud nekdo uz na neco prisel, budu rada za kazdou radu. O kvasiky ani plisne se nejedna, ted nas jeste ceka navsteva stomatologa. tak uvidime.

• Citovat
  • Upravit
1011
26.6.12 17:12

Zdravím holky,
my máme černý povlak u kořene jazyka od včerejška.
Jak to u Vás dopadlo, přišlo se někdy na něco, co by to mohlo způsobit?
Děkuji za odpověď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.12 17:06

MAMINKY, MÁME STEJNÝ PROBLÉM MŮJ SYN 8MĚSÍCŮ MÁ TAKÉ ČERNÝ JAZYK, VOLALA JSEM NAŠÍ MUDR:A ŘEKLA ŽE TO MŮŽE BÝT A ŽE JE TO ČASTÁ PŘÍČINA ŠPATNÁ STŘEVNÍ MIKLOFLORA :-( A TASK JSEM ZAŠLA S MALÝM NA ORL A TAM MI ŘEKLY ŽE SETŘIČKA MĚLA PRAVDU ŽE TO JE STEVNÍ MIKLOFLORA NAPSALY MI NĚJAKOU TEKUTINU ČÍMŽ MÁM SYNOVI POTÍRAT JAZYK 3DENNĚ A PROBIOTIKA A ŽE SE MÁM ZEPTAT V LÉKARNĚ ŽE MI NĚJAKÉ DAJÍ PODLE VĚKU DÍTĚTE. JEŠTĚ MI MUDR:ŘEKL ŽE BY SE TO PO TÉ TEKUTINĚ MOHLO ZTRATIT NEBO VÍCE MÉNĚ MĚ O TOM PŘESVĚDČIL NA KONTROLU MÁME JEŠTĚ JÍT TAK DOUFÁM ŽE SE PROBLÉM VYŘEŠÍ A BUDE PO TOM A JEŠTĚ MI SESTRA PORADILA PÍT HEŘMANKOVÝ ČAJ. TAK MAMINKY POKUD VÁM MUDR ŘEKL NĚCO JINÉHO NAPIŠTE AT VÍME I OSTATNÍ NÁZOR I OD JINÉHO DOKTORKA :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
28.6.12 20:05

Veroniko, díky za příspěvek. My jsme byli na ORL, nám zas řekla, že to může být mykóza jazyka, vzali stěr, máme volat v pondělí. Máme to potírat genciánovou violetí/fialová voda/ či boraxem. Jak se ta tekutina co napsal Vám jmenuje?
Já si spíš myslím, že to bude něco s trávením, na netu většiniu píšou, že ve stěrech nebylo nic u dětí, které to měly. Ale přesné informace, co by to mohlo způsobovat, jsem se nikde nedočetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzema
28.6.12 20:50

Ahoj holky, tak po pul roce, co jsme zacaly s malou litat po doktorech nevime nic. na orl nam rekli ze to bude nejaka plisen ci houba delali ster na kandidu, ten byl negativni. na stomatologii nam rekli probiotika a poslali nas na parodontologii. tam udelali opet ster na kandidu, kterej uz delali na orl, a vysel opet negativne. pani doktorka ale dceri vubec ani neotevrela pusu aby se na to podivala, a jen ji tam vysmrdlala ten vyter. i kdyz mela zpravy od predchozich lekaru, ze to vypada na nejakou houbu. Nicmene zcela nahodou jsme vypozorovali, ze kdyz mala mela zanet dasni a potirali jsme ji dasne hermankem, ze se ji ten jazyk zlepsil. takze jsme zacali vytirat hermankem jazyk nekolikrat denne. da se to koupit v lekarne v male lahvicce. a po dvou tydnech intenzivniho potirani ji po pul roce jazyk zacal opet ruzovet… takze za to nic nedate kdyz to zkusite. Jinak probiotika nam poradili taky uz nekolik mesicu pouzivame…

• Citovat
  • Upravit
1011
28.6.12 21:02

Zuzem, prosím, jak se ten preprát s heřmánkem jmenuje a od které firmy.
děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzema
29.6.12 09:37

jmenuje se to Chamomilla TEVA perorální roztok. Teva Czech industries s.r.o. Fakt to moc pomohlo, uz ten jazyk po pul roce mela opravdu osklivej casto menil barvu z tmave oranzove do hnede az cerne a menily se mista toho porostu jazyku. normalne v tom hermanku namocime spachtli na cisteni usi a vytreme ji tim jazycek…chut nic moc, ale mala si krasne zvykla, a kdyz jsme po dvou ydnech videli ze ji zacina jazyk po tak dlouhe dobe opet ruzovet meli jsme radost… kdo vi co to je ci bylo za houbu nebo plisen ale kazdopadne to pomaha…me vyter delali taky a byla mi prokazana kandidoza. obcas pry ve vyteu vyjde obcas ne, takze je mozne ze ten jeji jazyk je opravdu zpusoben kvasinkou.

• Citovat
  • Upravit
1011
29.6.12 12:18

Zuzem, děkuji moc.
My ten jazyk máme nornálně růžový, jen u kořene takový černý povlak, jakoby chloupky. Uvidám, co v pondělí ten stěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
29.6.12 12:40

Veroniko, a ten Váš preparát na potírání, jak se to jmenuje?
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
6.7.12 14:14

Holky, tak stěr negativní.
Na dotaz -Tak to teda nemůžeme uvažovat o mykóze jazyka, že?- odpověděla NE. Na dotaz - Napadá Vás něco z čeho to může být?- odpověděla doktorka zase NENAPADÁ.

Takže nevím, co to způsobuje a ani nevím s kým to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzema
6.7.12 14:24

No tak to jste na tom jako my… male to se to zase zhorsilo… jsem domluvena se svagrovou ze mi udela v jine nemocnici ster, je to doktorka, a uvidi se co se vykultivuje…vsichni nam totiz delaji jen ster jednoduchej na ty kvasinky, coz je vykultivovany hned misto toho aby to vykultivovali na specialni pude a zjitilo se co je to za houbu ci plisen…dokonce ma furt prsty v puse a chyta se za jazyk myslim ze uz to zacina citit…neni divu po pul roce…

• Citovat
  • Upravit
1011
6.7.12 14:29

To je v prčicích…
Zkus si to nechat udělat jinde, když máš tu možnost. Oni fakt dělají jen běžnou mikrobiologii, kdoví, jestli i houby se tam nakultivujou.
Všude se šetří…
Snad to není nic závažnějšího, to by snad ta doktorka věděla, co to může být. Byla jsem na ORL /zástup/ náš ORL doktor měl dovolenou, tak udělala jen to základní, ať más má z krku- zřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzema
6.7.12 14:37

No nase pediatricka to prvne odmitla resit, ale po tom co se to jeste vic zmtavilo a menilo to mista tak nas poslala na ORL…tam nam udelali ten obycenjnej ster na kvasinky, byl negativni. ale doktorovi se to nelibylo…tak nas poslal do decky na stomatologii…tam se to doktorovi taky nelibylo a tak nas poslali do sv. anny na parodontologii kde se pani doktorka male ani nepodivala na ten jazyk vysmrdlala ji tam stetickou ten ster a samozrejme nechala udelat zase kvasinky ktery uz nam jednou vysly negativne…kdyz jsme tam byly pro ty vysledky rikala jsem ji at se ji do ty pusy podiva ale pani doktorka otmitla, ze se s ni nebude prat…a ze to ma urcite zabarveny… coz nema protoze je videt ze to ma porostly… kdyz jsem ji rekla po desaty at se na to aspon podiva uz byla dost neprijemna a poslala nas dom… takze mi nezbyva nez to resit jinak…uvidime co se podari vykultivovat na specialnich pudach a pak dam vedet…

• Citovat
  • Upravit
1011
6.7.12 15:30

Budu moc ráda, když mi dáš vědět co a jak.
Na netu jsem o tom nic nedohledala.
My to máme taky jakoby porost- jemné milimetrové chloupky, ale jen na kořeni jazyka, zbytek růžová. No, normální to není a zbarveno něčím asi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucinecka11
7.6.13 14:34

cerny jazyk?

Take jsem si myslela ze to ma od stavy, ale kartackem jsem nic nestahla, nejdeto :x bere tedy atb ospen, tak zeby to bylo tim? no je nam 18 mes. a horecka s nemocy poprve :( takze by nejake stopy zanechavalo po nemoci? jdeme v pondeli na kontrolu do te doby to pozoruji :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA