Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer
Již dva týdny má dcera (20 měsíců) ekzém po těle, nic nového nejí, peru pořád v tom samém, doktorka řekla že je to ekzém, měla jsem koupat ve škrobu ob den a mazat modrou indulonou. Vše jsem dělala, ekzém nemizel. Před třemi dny se jí ale objevila šílená kopřivka (foto přikládám), nesvědila, nebolela, měla jí na lýtku, za hodinu lýtko měla čisté a kopřivku měla na břiše, rukách, po další hodině se přesunula na záda, prostě cestovala. Dala jsem jí dithiaden s tím že asi alergie na písek, slunce, kdo ví. Dithiaden brala do včerejšího večera, sem tam ještě malé ložisko kopřivky měla ale nic hrozného, dnes ráno jsem ho vysadila a odpoledne už zase šílená ložiska po celém těle a zase se,, stěhovala". Nebolí jí to, nesvědí, teploty nemá, je v pohodě, opravdu nic nového zavedené nemá, když jsem si spojila co jedla dnes a před třemi dny kdy se to objevilo poprvé tak stejné potraviny byli kuře, vejce, UM Nutrilon a kaše Nutrilon na noc. Ale všechno malá jí už hrozně dlouho. Taky jsem přemýšlela že všechny věci vypětí v jiném dětském prášku, třeba v Jelenovi? Lidi prosím o radu, jsem fakt zoufalá.
![]()
Nemá třeba po nějaké nemoci? Syn měl nějakou dobu po prodělaných neštovicích takovou „fyzikální“ kopřivku. Třeba se poškrábal nebo nějak odtlačil a udělali se mu hned takové červené vystupující fleky. Samo od sebe to zmizelo.
@Rozarka18 dobrý den, prosím, jak ste tehdy dopadli? Náš prcek má přesně to samé již druhý den. Např. Klečí a za chvilku má osypané kolena, za chvilku břicho, za hodinu nikde nic a najednou zas ložisko jinde. Přijde mi, že tam kde se opře, tam se kopřivka objeví a do cca hodiny zas zmizí. Ale již dva dny stále někde ložisko i přes 1/4 těla. Doktorka řekla, nasadit dietu, nic dráždivého a dithiaden, když bude svědit a čekat, co z toho bude, možná také nic ![]()
@Ninpet píše:
@Rozarka18 dobrý den, prosím, jak ste tehdy dopadli? Náš prcek má přesně to samé již druhý den. Např. Klečí a za chvilku má osypané kolena, za chvilku břicho, za hodinu nikde nic a najednou zas ložisko jinde. Přijde mi, že tam kde se opře, tam se kopřivka objeví a do cca hodiny zas zmizí. Ale již dva dny stále někde ložisko i přes 1/4 těla. Doktorka řekla, nasadit dietu, nic dráždivého a dithiaden, když bude svědit a čekat, co z toho bude, možná také nic
podle popisu to zni jako fyzikalni koprivka, mam ji take (ne na otlak). Ale muze to mit i jinou pricinu, nejsem zdravotnik.
@Ulrika333 @Eliška Děkuji za komentáře, snad to ten atopický exem nebude
Nikdo v rodině nejsme na nic alergičtí, tak snad nebude první alergik. Má již dva roky a jí zatím vše bez omezení a doteď reakce žádná. Otlakovou kopřivku jsem včera také vygooglila a četla i, že některé děti to měly a nic z toho ve finále nebylo, jiným se zas ukázala alergie na trávy, lepek nebo i ten atopický ekzém
Uvidíme, dnes prozatím nic, kůže čistá. Tak doufám, že jak se to objevilo, tak to zase zmizí a už se nikdy neobjeví ![]()