Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu zkušenějších. Včera syn 4,5 cele odpo behal bos v posekane trávě. Podle manzela chodil i ke známým do dřevěné chaticky, prý dost špinavé. Manžel ho nechal, já tam. nebyla. Vecer si syn stěžoval že ho bolí plosky, měl tam drobné cervene pupinky, jako kdyby byl popichany od trávy. Jenomže do rána se.mu zvětšily, na jedné noze slily v takové flicky (viz foto). Říká že ho to bolí, ale já myslím že spíš svedi. Nenapadá vás, co by to mohlo být? Jen alergie na něco? Mám trošku obavy…
@MariaMax píše:
Ahoj, prosím o radu zkušenějších. Včera syn 4,5 cele odpo behal bos v posekane trávě. Podle manzela chodil i ke známým do dřevěné chaticky, prý dost špinavé. Manžel ho nechal, já tam. nebyla. Vecer si syn stěžoval že ho bolí plosky, měl tam drobné cervene pupinky, jako kdyby byl popichany od trávy. Jenomže do rána se.mu zvětšily, na jedné noze slily v takové flicky (viz foto). Říká že ho to bolí, ale já myslím že spíš svedi. Nenapadá vás, co by to mohlo být? Jen alergie na něco? Mám trošku obavy…
Namazala bych to fenistilem. Jestli to je alergie, mělo by to zmizet.
A jak jste to zjistili, dezinfikovali jste to? To je jedine ceho bych se bala, ze si popichal nohy nekde v te chatce, sledovala bych. A ze by to bylo ruka-noha-usta neni mozne? Nebyl ve styku s detmi, teplota, bolaky v ustech?
Jestli se v té chatce dlouho negruntovalo, může to mít z toho. Jestli nezmizí po Fenistilu a bude to svědit a žádná teplota, šla bych na kožní.
@tini ruka noha to není, tu měly obě děti v prosinci, navíc jsme už měsíc úplně bez děti. Zjistili jsme při večerní koupeli, malej plakal že hp to stipe
Neposlapal nějaké kopřivy nebo jiné pichaj8ci kytky? Jsem pro fenistil
Posekana trava muze byt hodne ostra/tvrda (zvlast, kdyz je takove sucho) a kuze na detskem chodidle je citliva. Fenistilem nic nezkazite.