Kopřivka u dětí

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
22.8.16 23:11

Ahoj, zajimalo by me, jak Vam to dopadlo a co byla pricina koprivky. Prozivame s cerou neco podobneho a uz to trva 6 tydnu a je to umorne.

Diky L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.8.16 08:04

@Syfonka Ostatni prispevky jsou psane v zime nebo brzy na jare, takze tech se to, co tu pisu, netyka, ale chtela jsem napsat, ze ted v srpnu byva trava plna roztocu, ktere zpusobuji strasne svedive pupence. Obvykle jich je velke mnozstvi v trislech, pak na bocich a v podpazdi. Je to neco, s cim se neda nic delat, jedine nepoustet dite ven, coz je nesmysl. My s tim mame problem kazdy rok, tak akorat mohutne mazeme fenistilem a cekame, az ty potvory zase zmizi :cert:

Srpnovou vyrážku mají na svědomí roztoči :

http://prozeny.blesk.cz/…roztoci.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
31.3.17 18:53

Zdravim, chtela bych se zeptat…male se zdrejme udelala koprivka dle dr..nevime z ceho..co me ale zarazi je to ze kazdy den se osype v jinou hodinu a na jinych mistech a do dvou az tri hodin to zmizne..je klid a dalsi den znovu. a uz to takhle trva 5 den, tak nevim, je to normalni u koprivky? nemame stim zkusenost zadnou nikdy jsme to nemeli.diky vsem za radu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
31.3.17 19:03

@sonka2 Naprosto. Klidně to může být i ze stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
31.3.17 19:13

@kotyk ze stresu? no jako je fakt ze ma ted hrozne obdobi..porad se vsteka atd..ale kdyz ji to vylezlo dnes tak byla uplne vklidu zrovna si hrala na pisku a houpackach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
31.3.17 19:20

@sonka2 Pokud je to stresové, nevyleze to přímo při vzteku. Je to dlouhodobá reakce a když se nahromadí v těle určité látky, tak dojde k pupínkům. Tělo je odbourá, pupínky jsou fuč. Vyzkoušejte zvýšit vitamín C, ten to dokáže trošku mírnit. Stejně tak se může ale ukázat, že je to reakce na nějakou věc v okolí, které se vyskytuje v naprosto minimálním množství (druh prachu, výpary a podobný chuťovky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
31.3.17 22:45

@kotyk moc dekuji za reakci:-) to cecko urcite zvysim a zkusim se vic zamerit na to co by to mohlo zpusobovat.diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
8.12.17 20:55
@sonka2 píše:
Zdravim, chtela bych se zeptat…male se zdrejme udelala koprivka dle dr..nevime z ceho..co me ale zarazi je to ze kazdy den se osype v jinou hodinu a na jinych mistech a do dvou az tri hodin to zmizne..je klid a dalsi den znovu. a uz to takhle trva 5 den, tak nevim, je to normalni u koprivky? nemame stim zkusenost zadnou nikdy jsme to nemeli.diky vsem za radu..

Dobrý den, právě máme něco podobného. Syn 4,5 roku se od úterka osypává v odpoledních hodinách pokaždé na jiném místě a než jde spát má to pryč, svědí ho to. Vypadá to opravdu jako by se spálil o kopřivu. Nic zvláštního nejedl. Přišlo se u vás z čeho to bylo a odeznělo to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
9.12.17 18:09

@ňou zdravím, opravdu to zničeho nic zase přešlo tak jak to přišlo, odhaduji že se jí to dělalo každý den cca 7-8 dní a pak už nic, byla to kopřivka, měli jsme typ že to bylo bud z hroznového vína nebo z kyselých okurků. od tédoby už se jí to neudělalo. snad i u vás to bude v pohode co nejdřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
18.12.17 22:26

Koprivka

Ahoj, chci se taky podělit s Vami. Syn v unoru bude mit 3 roky, miluje zeleninu, ovoce a ji to denne. Z niceho nic se takhle osypal, mela jsem hruzi, strastne ho to svedilo, tak jsem hned dala pulku ditiadenu a do hodiny zmizelo, dalsi den to same. Jeli je k dr, ktera nam potvrdila kopřivku a ze to vyvolava nejčastěji kakao, citrusy a orechy. Tak druhy den jsem zkousela po trech hodinach jednou jsem Dala kousel cokolady-zadna reakce, pak orechy- tak nic za dalsi 3 hodky jsem dala kousek pomerance a zacal se osypavat. Tak jsme na to prisli takhle. Celkem me prekvapilo, ze ze dne na den muze byt alergicky na citrusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.12.17 23:35
@sonka2 píše:
Zdravim, chtela bych se zeptat…male se zdrejme udelala koprivka dle dr..nevime z ceho..co me ale zarazi je to ze kazdy den se osype v jinou hodinu a na jinych mistech a do dvou az tri hodin to zmizne..je klid a dalsi den znovu. a uz to takhle trva 5 den, tak nevim, je to normalni u koprivky? nemame stim zkusenost zadnou nikdy jsme to nemeli.diky vsem za radu..

Ahoj, prisli jste na to co nebo z ceho to bylo? U nas to bylo dost podobny a nakonec to byla pátá nemoc bez jinych priznaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.5.18 18:27

Malá, necelé 3 roky, šla odpoledne spát a probudila se s kopřivkou na nohách a rukách. Po přečtení této diskuse, jsem si vzpomněla, že měla k obědu okurkový salát ve sladkokyselém nálevu, což moc často nejí, tak budu doufat, že to bylo z toho a odezní to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.20 19:45

Dobrý den,

mám dvouleté dítě a v sobotu mělo silnou kopřivku (nejspíš z pomerančového džusu nebo ořechů) nikdy se nám to nestalo a to pomeranče, citrony, mandarinky ji naprosto běžně. V pondělí jsme byli u lékařky a byla nám kopřivka potvrzena. Nasadila jsem tedy dietní opatření bez velkých alergenů. Dnes jsem davala na jídlo akorát jogurt, piskoty, bazarový krém, zeleninový oběd s krytím masem, jablko a chleba s máslem. Ale co se dnes k večeru bylo děsne. Šíleně osypany obličej. Po podání fenistilu to trochu ustalo, ale zase se to přesunulo na hrudník. Mám podezření na jablko (ale nechápu to, od malička jablka miluje, každý den ji má…). Jsem zoufalá, mohl by mi někdo poradit jak se tomu vyhnout? Jablko zítra podávat nebudu. Prací prášek jsem nezměnila…Já opravdu nevím.. děkuji za každou radu…zítra samozřejmě zavolám lékařce…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.20 19:47
@Anonymní píše:
Dobrý den,mám dvouleté dítě a v sobotu mělo silnou kopřivku (nejspíš z pomerančového džusu nebo ořechů) nikdy se nám to nestalo a to pomeranče, citrony, mandarinky ji naprosto běžně. V pondělí jsme byli u lékařky a byla nám kopřivka potvrzena. Nasadila jsem tedy dietní opatření bez velkých alergenů. Dnes jsem davala na jídlo akorát jogurt, piskoty, bazarový krém, zeleninový oběd s krytím masem, jablko a chleba s máslem. Ale co se dnes k večeru bylo děsne. Šíleně osypany obličej. Po podání fenistilu to trochu ustalo, ale zase se to přesunulo na hrudník. Mám podezření na jablko (ale nechápu to, od malička jablka miluje, každý den ji má…). Jsem zoufalá, mohl by mi někdo poradit jak se tomu vyhnout? Jablko zítra podávat nebudu. Prací prášek jsem nezměnila…Já opravdu nevím.. děkuji za každou radu…zítra samozřejmě zavolám lékařce…

Omlouvám se za chyby…takže měl tam být batatovy krém…a potom krůtí maso

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.20 20:13
@Anonymní píše:
Dobrý den,mám dvouleté dítě a v sobotu mělo silnou kopřivku (nejspíš z pomerančového džusu nebo ořechů) nikdy se nám to nestalo a to pomeranče, citrony, mandarinky ji naprosto běžně. V pondělí jsme byli u lékařky a byla nám kopřivka potvrzena. Nasadila jsem tedy dietní opatření bez velkých alergenů. Dnes jsem davala na jídlo akorát jogurt, piskoty, bazarový krém, zeleninový oběd s krytím masem, jablko a chleba s máslem. Ale co se dnes k večeru bylo děsne. Šíleně osypany obličej. Po podání fenistilu to trochu ustalo, ale zase se to přesunulo na hrudník. Mám podezření na jablko (ale nechápu to, od malička jablka miluje, každý den ji má…). Jsem zoufalá, mohl by mi někdo poradit jak se tomu vyhnout? Jablko zítra podávat nebudu. Prací prášek jsem nezměnila…Já opravdu nevím.. děkuji za každou radu…zítra samozřejmě zavolám lékařce…

Hele, pokud to bude alergie na nějakou potravinu, tak zkus třeba den dva jenom rýži, dušenou mrkev apod. Pokud se to zlepší, máte napůl vyhráno.
Já mám zkušenost s kopřivkou přímo u sebe - mám ji od minulého jara, objevila se zčistajasna. Nikdy jsem nezjistila, jestli to je alergie na nějakou potravinu, nebo něco jiného. Lékař mi řekl, že to může být kromě alergie např. reakce organismu na stres, skrytý zánět v těle apod. Dodnes mi nic neobjevili a kopřivku mám trvale. Naštěstí se mi objevuje jen na nohou a pažích pod oblečením.
Drží palce, aby to bylo co nejdřív v pohodě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA