Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den,mám dvouleté dítě a v sobotu mělo silnou kopřivku (nejspíš z pomerančového džusu nebo ořechů) nikdy se nám to nestalo a to pomeranče, citrony, mandarinky ji naprosto běžně. V pondělí jsme byli u lékařky a byla nám kopřivka potvrzena. Nasadila jsem tedy dietní opatření bez velkých alergenů. Dnes jsem davala na jídlo akorát jogurt, piskoty, bazarový krém, zeleninový oběd s krytím masem, jablko a chleba s máslem. Ale co se dnes k večeru bylo děsne. Šíleně osypany obličej. Po podání fenistilu to trochu ustalo, ale zase se to přesunulo na hrudník. Mám podezření na jablko (ale nechápu to, od malička jablka miluje, každý den ji má…). Jsem zoufalá, mohl by mi někdo poradit jak se tomu vyhnout? Jablko zítra podávat nebudu. Prací prášek jsem nezměnila…Já opravdu nevím.. děkuji za každou radu…zítra samozřejmě zavolám lékařce…
Pokračujte v podávání antihistaminik (v řádné dávce) po dobu zhruba 5 dnů, než se potravinový alergen vyloučí kompletně z těla, kopřivka se může navracet.
@Doctus píše:
Pokračujte v podávání antihistaminik (v řádné dávce) po dobu zhruba 5 dnů, než se potravinový alergen vyloučí kompletně z těla, kopřivka se může navracet.
Moc děkuji za radu.
@Anonymní píše:
Dobrý den,mám dvouleté dítě a v sobotu mělo silnou kopřivku (nejspíš z pomerančového džusu nebo ořechů) nikdy se nám to nestalo a to pomeranče, citrony, mandarinky ji naprosto běžně. V pondělí jsme byli u lékařky a byla nám kopřivka potvrzena. Nasadila jsem tedy dietní opatření bez velkých alergenů. Dnes jsem davala na jídlo akorát jogurt, piskoty, bazarový krém, zeleninový oběd s krytím masem, jablko a chleba s máslem. Ale co se dnes k večeru bylo děsne. Šíleně osypany obličej. Po podání fenistilu to trochu ustalo, ale zase se to přesunulo na hrudník. Mám podezření na jablko (ale nechápu to, od malička jablka miluje, každý den ji má…). Jsem zoufalá, mohl by mi někdo poradit jak se tomu vyhnout? Jablko zítra podávat nebudu. Prací prášek jsem nezměnila…Já opravdu nevím.. děkuji za každou radu…zítra samozřejmě zavolám lékařce…
Může to být po kořenové zelenině, moje holka nemůže kořenové zeleniny, med, citrsy ![]()
Ahojky, obnovuju diskuzi.
V úterý se začal syn hrozně škrábat, já tomu moc nevěnovala pozornost, neměl vyrážky ani nic. Ve středu mi volaly ze školky, ať přijdu, prý veliké vyrážky tvar a zádíčka. Tak já přišla a na tváři neměl nic, ale učitelka si ho vyfotila a měl to ošklivé. Na zádech vyrážky byly. A pak jako na houpačce, hned je měl, hned zas ne a děsně se skrabal. Včera mi začal odpoledne zvracet, zvracel pořád, tak jsem s ním šla na pohotovost, tak ho vyšetřili, dali lék na zastavení a poslali domů. V noci měl horečku, ale naštěstí začal pít po doušcích. Přes den se i teuchi hrál, ale především spal, což je divné, je to divoch. Teď pořád spinká, teplota mírně zvýšená nad 37 lehce, jinak popíjí vodu. Je to normální průběh? Vyrážky - hned je má, hned ne. Děkuji. Syn má čerstve 7 let.