Kopřivy pro dítě jak?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
629
6.5.08 10:10

Kopřivy pro dítě jak?

Prosím poraďte mi co je lepší pro dítě připravit čaj nebo jakým způsobem do ní dostat železo z kopřiv? čaj dělám tak že ho vyluhuju a dám jeden šálek denně to mi vypila ( ale se šťávou :twisted: a ještě jsem četla že se nějak mixují a dává se šťáva, nevíte jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
427
6.5.08 13:16

Lajlo - nevím, jestli lze i dítěti, ale říkám si, proč ne.....

Můj táta bral na nedostatek železa tento kopřivový „sirup“.
Natrháš mladé kopřivy ( nekvetoucí), otrháš listy, ty nakrájíš nebo natrháš na menší kousky. S troškou vody rozmixuješ na kaši. Kaši přecedíš přes husté sítko nebo plátýnko, takže z toho budeš mít takovou zelenou „šťávu“. Dává se jedna lžíce denně, takže dítěti bych zkusila dát 1 lžičku. Třeba zamíchat do š´távy......

Dále se dá vařit kopřivový „špenát“ nebo polévka, ale recepty nemám, myslím, že s tím nakládáš jako se špenátem nebo mangoldem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pf
104
7.5.08 13:19

Ahoj.

My jsme to řešili kopřivovým sirupem. Přidávala jsem si ho do čaje, nebo jsem si dělala jen vodu se sirupem. Pokud bude zájem, můžu dát recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
7.5.08 13:52

Budu moc ráda..napiš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pf
104
7.5.08 20:13

Ahoj, takže píšu recept.

Šťáva z kopřiv:

60 - 70 kopřiv (nejlépe mladých), 3 litry vody, 10 dkg kyseliny citrónové. Vodu s kyselinou svařit, přelít tím kopřivy a 24 hodin nechat vyluhovat (nejlepší jsou na to veliké sklenice od okurek). Pak šťávu přecedit a na 1 litr šťávy přidat 1 kg cukru (stačí krystal). Pak to 5 minut povařit, vzniklá pěna se musí sbírat.

Přeji hodně úspěchů a hlavně aby to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí