Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mamky jsem =uplně vystrašená poraďte mi, dcerka 4 roky již od října co nastoupila do školky střídavě maroduje kašel, rýma atd. Před 14 dny dobrala antibiotika na zánět nosohltanu. Byli jsme pak na odběry krve a lékařka řekla že má málo železa a zvýšené leukocyty na 15 000 ale to prý tím že brečela možná nebo po zánětu protože jinak např. CRP je v pořádku. Můžet to být tím? Jinak malá jí, je veselá atd. jen občas stále pokašlává ale bere Aerius protože má alergii na pyly. Měli jste někdo takovou hodnotu leukocytů a spravilo se to? A to železo jsem z toho nešťstná protože ovoce, má,. zeleninu, maso ale moc nechce tak nevím jak to železo co ní nacpat. Už jak vidím ty leukocyty mám hrůzu..to víte najela jsem si na internet
Tak my s vys.leukocytama zatim zkusenost nemame,ale s nizkou hladinou zeleza ano…A nekolikrat a to ma syn velice pestrou stravu a jime hovezi maso…Nechala jsem si napsat Vigantol-ten,co se dava mimineckum a vse se spravilo.Vzdy to zacalo tim,ze byl hodne unaveny a nechtel jist…tak jsem na Dr pritlacila,ze i kdyz davam pestre jidlo na zelezo,nepomaha to a ona nam napsala ten Vigantol.Do tydne se vse zlepsilo.Jinak na posileni celkove imunity nam mocinky pomahaji homeo-Oscilo.Syn ma od narozeni velice spatnou imunitu-ja jsem silna atopicka a hodne jsme marodili,ale bereme prave to Oscilo a jsme uz rok zdravy jak ripy.Jeste to obcas zpestrim Echinaceou kapkama.Hodne stesti a zdrave ditko.Jitka
S leukocyty neporadím, ale na železo existuje Aktiferrin, buď tobolky nebo kapky. Je to volně prodejný lék a dává se i malým mimčům… Kapky stojí okolo 30Kč. Ať jste zdraví. M.
Lajlo samozrejme zvyseni Leukocytu muze mit ruzne priciny, ale proc hned malovat certa na zed? Vzhledem k tomu, ze dcerka je casto nemocna a 14 dni po dobrani ATB, bych nepovazovala vysoke Leu za neco nenormalniho. Nekdy totiz zvyseny pocet Leu nemusi zaroven odpovidat i zvysenemu CRP. Pockala bych jeste 14 dni a zasla s dcerou na odber znovu. A chudokrevnost u deti v dnesni dobe neni nic vyjmecneho. Samozrejme neznam hodnoty vasi dcery, takze nemuzu posoudit. Pokud vam lekarka nedoporucila zadny lek na zelezo, tak se poptejte v lekarne.