Korba kočárku

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
6.5.10 16:38
ka-tka píše:
Madi, proc ji desis????

Videla jsi prosim te pulrocni miminko, ktere ma 77cm???? Ja ne, maximalne tech 70, spise mene. Treba moje druhe ditko melo v roce 74cm!!!!

Takze, mila zakladatelko. Myslim ze vybiras asi teutonii, soudim podle nemce.

Klidne si ho porid, do dubna ti tam ditko vydrzi s prehledem. Je jen otazka, zda miminko bude v tech 8-9 mesicich byt jeste v korbicce.

Nechapu, odkud se bere, ze dnesni kocarky maji male korbicky............to muze tvrdit akorat ten, kdo ji nikdy nemel. :think: :zed:

Katko, nikoho děsit nechci. Jen píšu svůj názor.
Náš malý měl v půl roce 71 cm, korbička velikost 77 cm by mu byla malá. Přeci jen potřebuješ nějaké cm nad hlavičku a do nohou, zvlášt ještě s fusakem.
Jak už tu někdo psal, důležité je taky měřit šířku.

Náš malý byl v hluboké úpravě do roku, přes celou zimu. Moje kamarádka sousedka má stejně staré dítě jako já (březnové) a na zimu musela přendavat do sporťáku, měla x-landera a dítě se jí tam nevešlo už v pětiměsících.

• Citovat
  • Upravit
8049
6.5.10 19:51
madi píše:
ka-tka píše:
Madi, proc ji desis????

Videla jsi prosim te pulrocni miminko, ktere ma 77cm???? Ja ne, maximalne tech 70, spise mene. Treba moje druhe ditko melo v roce 74cm!!!!

Takze, mila zakladatelko. Myslim ze vybiras asi teutonii, soudim podle nemce.

Klidne si ho porid, do dubna ti tam ditko vydrzi s prehledem. Je jen otazka, zda miminko bude v tech 8-9 mesicich byt jeste v korbicce.

Nechapu, odkud se bere, ze dnesni kocarky maji male korbicky............to muze tvrdit akorat ten, kdo ji nikdy nemel. :think: :zed:

Katko, nikoho děsit nechci. Jen píšu svůj názor.
Náš malý měl v půl roce 71 cm, korbička velikost 77 cm by mu byla malá. Přeci jen potřebuješ nějaké cm nad hlavičku a do nohou, zvlášt ještě s fusakem.
Jak už tu někdo psal, důležité je taky měřit šířku.

Náš malý byl v hluboké úpravě do roku, přes celou zimu. Moje kamarádka sousedka má stejně staré dítě jako já (březnové) a na zimu musela přendavat do sporťáku, měla x-landera a dítě se jí tam nevešlo už v pětiměsících.

jj, taky si myslím, že neděsí, jsem téhož názoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12837
10.5.10 09:03

Kočárek

My (tedy dcera) má vybranou Libertu, je 85 cm dlouhá u kombinace, samostatný hluboký je ještě delší. Čekáme v červnu klučíka, tak se snad vejde i další zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.5.10 10:32

já teda uplně OT, ale já zírám, že dítě vydrží v korbě do roka! moje dítě by nemohlo třeba zůstat v korbě déle, než do 5měsíců. v té době se dostal na kolínka a už to bylo nebezpečné (v jeho podání..). v 6m lezl a v 7m stál. těžko stojící dítě udržím v korbě. takže spíše než obr korbu bych v takovém případě vybírala sporťák do lehu a třeba s otočným sedákem. pro mě by to bylo důležitější, než obrovská korba. a 77cm se mi zdá dobré..tam by se mi vojta opravdu do roka vlezl :wink:

a ano, šířka korby je velmi důelžitá a pak taky výběr fusaku tak, aby do korby pasoval. dneska existují moderní materiály, daleko lepší - a teplejší-než beránek nebo fleese, ketré nevyplní celou korbu a je téměř jedno, jestli je v korbě fusak nebo není!

a potom, třeba náš vojta miloval, když ho ovíval čertsvý vzduch. byli jsme s ním v dubnu (čerstvě ve sporťáku) na šumavě, byl tam sníh a řádná zima. a dítko spalo jako už dlouho ne. celý zachumlaný ve fusaku a ovíval ho vzdoušek a byl nesmírně spokojený!

btw, Vojta měl v 6m přesně 66cm/7kg! narodil se s 53cm/3.81kg. teď ve 2.5 letech má 96cm. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
17.5.10 21:24

My měli korbu prostornou ( Bebecar) , s polohovacím lůžkem až do úplného sedu, takže kdybych chtěla, do roka tam děcko udržím.
Ale je fakt, že ve stoje by to bylo horší :mrgreen: . Ale tak se asi jezdí s každým kočárkem blbě.
Zažila jsem u prvního kluka. Druhého synka jezdit na stojáka naštěstí ani nenapadlo.
No, moje děti čerstvý vzduch milují, ale že by jim vyhovoval fučák do obličeje :think: . Ale co vyhovuje nám, nemusí vyhovovat jiným :-) .

Příspěvek upraven 17.05.10 v 21:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65273
17.5.10 21:31

Tak já měla PP korba navetta a mates ač velké miminko v ní vydržel do konce 7 měsíce…i s fusakem v ní byl…
Ale je pravda,že na těsno,jenže on tam byl tak spokojený…
A to v půl roce měl 9.60kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
17.5.10 21:59

Náš 10ti kilový v Bebecaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.5.10 10:38
Katty1 píše:No, moje děti čerstvý vzduch milují, ale že by jim vyhovoval fučák do obličeje :think: . Ale co vyhovuje nám, nemusí vyhovovat jiným :-) .

vzdoušek, ne fičák :mrgreen ale pravda, že Vojtovi začal vítr vadit až teď .. 8-o předtím mohlo fičet jak chtělo a on happy.. když moc fičelo, dávala jsem pláštěnku.. (což bylo asi 2×..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
18.5.10 10:45

Já jsem dávala malého po 4 měsíci do sporťáku, máme do lehu, byl tam mnohem spokojenější než v korbě, tam strašně ječel. Ze sporťáku líp viděl, časem jsem ho dávala do pololehu, myslím si taky že vozit dítě do roka v korbě je nesmysl a do půl roku se do korby 77cm vejde.

Vítr u nás nevadí, máme překlápěcí a hodně hlubokou stříšku popř. se dá řešit tou pláštěnkou. V zimě jsme měli dobrej fusak a nánožník a bylo mu teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
18.5.10 13:23

Půlroční dítě se do 77 cm korby musí vejít, moje obě děti patří dle grafů k tomu hornímu percentilu a obě se vešly… (teda v zimě jezdilo jen to starší).
Je samozřejmě třeba nemít čepici s velkou bambulí, nemít fusak beránkový tlustý ještě po nás..
Ony ty děti obvykle nejezdějí natažené na svou plnou délku, ale mají nožičky volně pokrčené.
Mně spí teď Tomáš na balkoně ve staré libertě, je mu samozřejmě taky dávno malá, ale protože v ní chrní, vůbec mu to neva a pohodlně se tam rozvaluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
17.6.10 10:06

Ježíš ženský,vždyť tohle si každej musí zařídit podle sebe,každý mrňě je jiný,jinak velký,některý v kočárku jen spí,jiný chce koukat na svět,kup si prostě kočárek,který se Ti líbí a pak uvidíš,můžeš si pak pořídit přeci jinej,ty korbičky mi malý taky vůbec nepřipadaj,vypadá to tak,protože se teď dělaj hodně velký kola a konstrukce,pak korbička působí malá,ale je to spíš jen opticky,neřeš,kup podle svýho vkusu a rozumu,tady Ti každá poradíme něco jiného a budeš mít v hlavě ještě větší zmatek než předtím.ty kočárky jsou plus mínus velký podobně,až teda na ty polský,ale ty maj ty látky tolik,že se tam snad v létě nedá ani dýchat,takový neprodyšný mi připadaj.A mezi námi,myslím,že to řešíme spíš my mámy,děti jsou spokojený hlavně napapaný,přebalený,a opečovávaný s láskou,každá máme přeci jiný vkus :-P Snad se na mě nesnese moc velká lavina..Pa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
27.7.10 17:42

Dnešní korbičky vůbec nejsou malý. Opravdu se to jen zdá. Mám doma nachystaný kočárek snad ještě po mé starší sestře nebo po mě na pojíždění po bytě v prvních měsících. Je to obrovská loď a přitom matrace na které dítě leží má na délku jen 71 cm. Samozřejmě kočárek není za hlavičkou ani za nožičkami kolmý jako ty dnešní a tak působí mnohem větší. Nicméně na tu umělou kůži co je nad matrací asi hlavičku dítěti nepoložíte. Ode dneška mi vedle tohoto kočárku na doma stojí nový Mutsy Urbanrider, který sice na pohled vypadá jako kočárek pro panenky, ale matraci má o 3 cm delší než tento tank po mě :-) Takže dnešních „malých“ korbiček bych se opravdu nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.4.14 23:19

Ahoj holky, koukam, ze diskuze uz je par let stara, ale jak to vidite s odstupem? Budu mit miminko v listopadu a libi se mi Peg perego ctyrkolka, ale korbicka je docela asi mala, vnitrni rozmery 70×32 cm. je to vazne malo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.4.14 23:28

Někdo to pak řeší sporťákem do lehu. Tak je to jen na tobě. :nevim: Já mám teda korbičku delší min. o 10 cm a jsem za to ráda. Máme ve 4 měsících 66cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.4.14 23:48

Ja jsem taky davala prvního prcka na konci 5 tého měsíce do sporťáku, protože už byl v korbě nacpanej…ale byl to obřík :D
Dala jsem ho do sportaku a nechala v lehu, dokud sám neseděl…
Pak jsem pořídila golfky Chicco :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4