Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@skrtek 70 je malo…mam 77, dite v zari a v necelych 7 mesicich jsme ho museli nacpat na sportak do lehu. Asi mu to neva, áe pro me byla korba pohodlnejsi, navic se mi libilo, ze v ni mohl jezdit na brisku. Pristi kocarek budu chtit rozhodne delsi korbu.
Malá je v listopadu a měli jsme menší korbičku (X-Lander),malá je delší a protože kašlala a Dr. doporučil zvednout horní část tělíčka a být hodně na čerstvém vzduchu, tak šla už před měsícem do sporťáku a žádný problém
,dokonce mám pocit, že se jí tam víc líbí, dívá se ven, pozoruje…Klidně bych do menší korbičky šla, nevím, proč všichni zbrojí za velké korbičky
,já tohle neřešila ani u první a nic se nestalo…
Novorozence do korbičky jo, ale dnes bych ji šupla do sporťáku klidně už i od dvou měsíců ( v Anglii má každý druhý i novorozence ve sporťáku!)!
To je hodně malá korbička. Já měla 82cm a paráda. Mám zimní Dítě, takže nebyl žádný problém s fusakem, dokonce jsme se k ní vrátili i další zimu, kdy už mu byl rok a vešel se taky i s fusakem. Brala bych klidně i větší, ale bohužel se nedělají.
Mam dite narozene v rijnu. Korbu jsem si poridila 83cm a zbytecne. I když se malej narodil velky a je velky.Tak tu zimu by odjezdil i v mensi a nemusela jsem resit dva kocary…Takze tak…Na pulrocni mel 73cm. A beztak uz mi jezdi přes emsic ve sportaku…
Měla jsem starou Navettu od Peg-Pérega a v pohodě dala čtverku různě velkých dětí. V půl roce stejně šupali do sporťáku.
@skrtek píše:
Ahoj holky, koukam, ze diskuze uz je par let stara, ale jak to vidite s odstupem? Budu mit miminko v listopadu a libi se mi Peg perego ctyrkolka, ale korbicka je docela asi mala, vnitrni rozmery 70×32 cm. je to vazne malo?
To záleží na mimi, fakt.. Vy sami s manželem jste poměrně vysocí? (Řekněme nad 180 cm)? Hodláš dítě kojit nebo mu od porodu dávat UM (na UM jsou děti opravdu větší)? A další, dle mě rozhodující (což dopředu ani neodhadneš) je, jak brzo se prcek začne otáčet a vrtět..
Totiž - my jezdili s oběma dětma od dvou měsíců již na bříšku, jinak bych je v kočáru neudržela - a dodnes děkuji Bohu za to, že jsme vybrali kočár s polohovatelným dnem hluboké korby, takže jsem takto děti mohla vozit - přes okraj korby koukaly na ulici, co se děje.. Jinak bych musela pouze šátkovat, nebo je dávat už do sporťáku - na zádech by mi nevydrželi
Čili u nás velikost podstatná nebyla.. Ale některé kamarádky vozí ještě na půl roce i dál.. No.. ![]()
@skrtek S odstupem času mi dnes na mysl přichází jiná věc - koupit hlubokou korbu a sporťák odděleně. Tak bych to dnes znovu udělala já, a to proto, že ve chvíli, kdy půjdeš pak někdy po tom půl roce vybírat sporťák, už tak nějak díky mimi budeš lépe vědět, co od něj potřebuješ (skladání/rozkládání, váha, ovladatelnost, vnitřní velikost, otočnost/neotočnost korby, a další), což předem taky až tolik nezjistíš, dokud kočár denně nepoužíváš.. ![]()
Syn má ve 4měsících 70cm, takže jdeme za chvilku do sporťáku
máme stokke xplory a s fusakem je tam už na těsno
ale pro nás velikost korby nebyla až tak rozhodující ![]()
Holky co píšete, že ste korbičky měly 80 a víc…kterépak to jsou kočárky??
Maminky, kolik prosim meri tato korbicka ? Nasla jsem nejake info cca 87cm ?