Korekce šilhání u prcka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.2.09 23:08

Ahojky, já taky přidám do soudku :D

Petříkovi zjistili oční vydu v prosinci (před vánocema) 2007.
Dali nám recept na brýle- no hrůza a děs jít si vybrat brýle. Vztekal se, že je nosit nebude.........někteří budou vědět. Když už jsem nevěděla co s tím, tak jsem na ulici potkala paní (na pohled vypadala moc sympaticky) s malou holčičkou. Ta paní i holčička měli také brýle. Tak jsem mu nahlas povídala- podívej jak to té paní sluší a té holčičce taky.......jaké mají krásné brýle......paní to úžasně zahrála se mnou.(modlila jsem se, aby mi neřekla co blbnu a neťukala si na čelo, ale byla fajn a pochopila).
Takže jsme na druhý den šli opět do optiky a krásně jsme vybrali. A hlavně v klidu.
No už se nemohl dočkat, aby byli hotové.
Po 2 měsících jsme šli na kontrolu- jak se mu brýle nosí…a tam nám ještě předepsali náplasti (pro-ophta junior) na lepení očí (okluzory).
A verdikt zněl- lepit každé ráno každý den vždy jeden den jedno a druhý den druhé a tak to pořád střídat.

Když jsem se ptala proč, že v prosinci nám nic o tom neříkali, tak prý, že si nejdřív musí zvyknout na brýle a jeho oční vada je dost silná a proto se to muselo nejdřív řešit brýlemi.

No má prý dalekozrakost (vidí špatně na dálku), má +8 dioptrií. Tedy počítám to včetně těch cilindrů nebo co to je. Má nějak +6,5 (+1,0) a druhé má +7 (+1,5). Takže já říkám, že má celkem +8 (průměrně). Přesně si teda ty čísla nepamatuju, ale přibližně to co jsem napsala.
No a k tomu, že má astigmatismus (naklonění a rozostření úhlu pohledu) a tupozrakost (na kterou se dávají ty náplasti (okluzory).

Holky, když jsem viděla na netu, jak můj syn špatně vidí, normálně jsem brečela. Vždyť on mě (nikoho) nikdy neviděl normálně a skutečně.

Jinak pro něj je asi nejhorší ani né tak to lepení a běžná celodenní činnost (koukání, hraní.........), jako spíš to odlepování. To kolikrát i pláče, že ho to bolí (tahá).....takže on už si asi zvykl na to koukat celé dny jen jedním okem.

Přeji hodně zdravý.

Martina a spol :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
24.2.09 23:16

Astigmatismus má ten starší, naštěstí nemá moc dioptrií, problémy to dělá později ve škole - záměna některých písmen. Nevíme jestli to má dědičné, máme ho v pěstounské péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
2.3.09 16:09

Ahojky, tak hlásím, že od 3. lepení to je v klidu a bez slziček, jsem opravdu ráda :D
A ode dneška máme brejičky: 

Ty jsou taky zatím v klidu, tak uvidíme 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
2.3.09 16:21

Máte krásné brýlečky, malý je šikula :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
2.3.09 16:27

Sati - díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.3.09 12:47

Ahoj, četla jsem tady vaše příspěvky a tak mne napadlo, jestli byste mi třeba nemohly nějak poradit. Naše malá začala v roce občas šilhat na jedno očíčko směrem ven. Ne stále, pouze ve chvílích zamyšlení, únavy, nebo když kouká do neurčita. Okamžitě jsme to volali našemu lékaři, který nás poslal na oční kliniku do Litomyšle na vyšetření.

V Litomyšli udělali dceři refraktometrii, vyšetření očního pozadí a orientační vyšetření na šilhavost. Vše s nulovým výsledkem - vše v pořádku. Závěr byl takový, že prý to není ještě šilhavost, ale „pohotovost k šilhání“ a že se s tím nedá nic dělat do 5 let věku, protože do té doby prý děti nespolupracují při cvičení. Na otázku, co se dělá při vzniku šilhavosti zněla odpověď : operace.

Takže zatím nemůžeme nic dělat a prostě budeme čekat, až začne šilhat a pak jí pošleme na operaci - alespoň tak na mne působilo stanovisko „odborníků“. Protože si myslím, že naše Mirinka není zase tak nespolupracující (což nakonec Mudr. musela potvrdit), vyloudila jsem na ní alespoň jedno cvičení na konvergenci.

Ale i tak se mi to zdá málo. Nemáte tady někdo podobnou zkušenost? Nebo, nenapadá vás, co bychom ještě mohli udělat, aby přestala občas šilhat? Nejvíc to dělá venku, doma když kouká z okna a když se jí chce spát. Někdy si i zakrývá jedno očíčko a kouká jen jedním…

Předem moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
1.12.09 14:38

Ahojky, vracím se k našemu problému 8-)

Holky, do kolika dioptrií se dětem přidává nebo kdy se už zvolí operace???? Jezdíme na KO každý 2 měsíce a dr. Adámkovi stále jen přidává a teď má skok dokonce o 2 dioptrie :-( Začínám uvažovat, že se zeptám na OP, i když jsem doufala, že brýle a lepení pomůže… Poradí někdo???

Kathy - jak jste na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
3.12.09 20:33

Ahoj,
Maminkomarti :) prosim mohla by jsi mi dat link na ty stranky kde muzu videt jak vidi deti s vadou.
Malej ma bryle cca od tri a pul roku. Ma 9diptrii na jednom a 6 na druhem oku a tupozrakost, takze taky silhal. Lepime poctive, silhani za chvili vymizelo, boj to byl jenom ze zacatku pak si zvykl. Oci se trochu lepsi ale dioptrie uz mu zustanou, jde o vrozenou vadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí