Podstoupily jste laserovou operaci očí pro krátkozrakost?

Anonymní
15.1.26 15:49

Korekce zraku

Ahojky. Podstoupily jste někdo laserovou operaci očí pro krátkozrakost?
Jak dlouho jste byli po operaci doma, za jak dlouho jste mohly do práce? Zrak se vám za tu dobu nezhoršil (pokud to bylo před a lety)?
Jak to probíhalo? Samozřejmě nejprve musíte na vstupní vyšetření aby vám změřily zrak, ale jestli ta operace je hodně nepříjemná?
A platily jste vše hned nebo bylo možné na splátky? Pokud na splátky, chtěly doložit příjmy atd? Musely jste ukázat třeba pracovní smlouvu?
Nosím už x let čočky, tak zvažují tohle, ale jestli je to vůbec možné na splátky nebo čekat až našetřim?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.1.26 16:13
@Anonymní píše: Více

Kolik to teď stojí? Taky přemýšlím.

• Citovat
  • Upravit
6626
15.1.26 17:25
@Anonymní píše: Více

Kamarádka byla nedávno, doma nebyla vůbec. Na operaci šla v pátek a v pondělí do práce, pracuje v kanceláři. Kolega v práci je po operaci deset let a stále dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
15.1.26 17:31

Byla jsem asi před 10+ lety, jsem teď líná to hledat. Cca 4 dioptrie. Domů jsem jela hned po operaci (s doprovodem, ale zvládla bych to i sama). Už druhý den jsem chvilku koukala na televizi, po víkendu normálně do práce. Žádná bolest, jenom první týdny byly oči suché. Nedávno jsem byla na měření zraku a pořád nemám ani čtvrt dioptrie. Mezitím jsem i rodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.26 18:13

Ceny různé po dlouho jaká operace musím se někde zeptat, ale netuším jestli jsou možné splátky, jaké podmínky

• Citovat
  • Upravit
3164
15.1.26 20:04

V březnu to budou dva roky, co jsem byla v Plzni v Oftě. Jedno oko stálo 16000, dělají se obě dvě najednou. Vstupní vyšetření stálo 1500 a bylo velice důkladné. Operace vyšla na prvním den jarních prázdnin (jsem učitelka), v což jsem doufala. Ale prý by mi operatér napsal na pár dní neschopenku. Jela jsem domů s doprovodem (hodina cesty). Cca po dvou hodinách od operace začaly oči bolet, hned jsem doma usnula, abych to zaspala. Dva dny jsem viděla rozmazaně, perfektně ostře jsem viděla do měsíce od operace. Bolest byla nejhorší druhý den, pak už to bylo dobré. Zatím se mi dioptrie nevrátily, nedávno jsem rodila a zatím dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
15.1.26 20:28

Já už si to moc nepamatuju mám za sebou operaci Lasic, ještě před dětmi, každopádně cena je cca stejná nebo i levnější než kdysi, kdy ale byla navíc jiná hodnota peněz. Splátky byly možné už tehdy, ale nemám s tím zkušenosti. Na operaci jsem byla před víc jak dvaceti lety a zrak se mi zhoršil až teď na čtení (jak je věkem obvyklé), ještě mě to zvlášť neobtěžuje, na dálku vidím stále super, odoperovali mi až 5 dioptrií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.26 22:31

Aha já se rozhoduji kam, jsem z Prahy.
Právě nevím jestli nejdřív našetřit a až pak to řešit nebo tam zavolat, přijít a poptat se na splátky. Pracovní smlouvu mám, nevím co vše by ještě potřebovaly.
Zkusím někam zavolat a uvidím 8)
Takže toho nelitujete, že jste šly do toho?

• Citovat
  • Upravit
840
15.1.26 23:01

Měla jsem 10 dioptrií, na operaci jsem byla asi před 11 lety. Teď mám asi 1 dioptrii na obou očích. V den operace jsem nemohla skoro vůbec otevřít oči. Druhý nebo třetí den (už nevím přesně) jsem musela na VŠ na zkoušku. V potemělé posluchárně jsem měla na sobě sluneční brýle, protože jsem nesnesla světlo. Mžourala jsem na text na blízko a měla jsem problém ho přečíst, oči mi hodně slzely. Napsala jsem to (úspěšně na A) asi za půlku času a radši jsem šla domů. Nějakou dobu jsem pak ještě měla suché oči a problémy se světlým textem na tmavém pozadí (třeba v kině titulky). Dodnes myslím trochu hůř vidím ve tmě. Operace byla nepříjemná, zvlášť toho druhého oka, kdy už to první bylo rozřezané. Ale trvalo to jenom chvilku, celkově to za to stálo.
Kolik máš dioptrií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11001
15.1.26 23:07

Byla jsem pred 3 lety a jedine, ceho lituji, ze jsem nesla driv. Samotna operace uplne v pohode - rychle, bezbolestne, ani to nebylo nijak neprijemne, natoz aby bolelo. Byla jsem v Refrakcnim centru v PH a tam to maji zorganizovane tak, ze operace je v podvecer, takze jakmile clovek dorazi domu, muze jit spat a rano po probuzeni uz krasne vidi. Rano pak byla kontrola, po mesici myslim dalsi a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 00:52

Mám -2,5

• Citovat
  • Upravit
171
16.1.26 01:50

Já byla asi před 15 lety, operace v pohodě, viděla jsem hned, také bych si to klidně odřídila domů. Protože mi bylo něco před čtyřicítkou nechali mi půl dioptrie právě kvůli vidění na blízko. Na jedno oko vidím v pohodě, druhé se mi zhoršilo. Ale rozhodně to byly dobře investované peníze. Dala jsem asi 36 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24939
16.1.26 14:43

Nejlépe investovane peníze a měla jsem jen -1.25 dioptrie na tom horším oku. Je to 7 let zpátky a zrak stále drží.
Operace se zvládnout dala dobře, i všechna vyšetření. Po zákroku to hodně bolelo. Sama bych domů nedošla. Do druhého dne velká úleva, ještě pár dní si to sedalo.
Manžel byl před 12 lety s podobně malou vadou a taky spokojenost. Jemu už tedy začíná dalekozrakost, ale blíží se k 50 letům a byl na to upozorněn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
21.1.26 10:22

Taky bych rozhodnutí neměnila, jsem po operaci 4 roky a stále vidím perfektně s žádnou změnou. Opku jsem tehdy podstoupila v Horních Počernicích. Vyšetření a samotná operace se dala vydržet, domů jsem se nechala odvézt, protože bych to nezvládla, oči jsem měla hodně citlivé, nicméně druhý den jsem viděla ostře. Dodnes nemám se zrakem potíže, mě se investice do nového vidění vyplatila, bez brýlí jsem mnohem spokojenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.26 11:29

Ja nosím čočky dlouhodobě..
brýle nějak nechci :D zvykat si prostě na ně.
Jsem rozhodnutá, že do toho půjdu 8o byla by to paráda zase vidět normálně i bez čoček

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex