Koronavirus a chození do práce

126
17.3.20 09:25

Koronavirus a chození do práce

Ahoj, jaký máte názor na to, že všude kolem nás řádí koronavirus a přitom se chodí do práce. Já s malou vůbec nevycházím ven ale to není nic moc řešení, když můj muž chodí do práce a stýká se s lidma. Takže vlastně to může kdykoliv privlect domu a nakazit i nás. Myslím si, že je nás tady víc maminek, co to taky tak mají. U me by byla možnost jet k mamce mého muže pracuje z domova a bydlí skoro na samotě ale nevím jestli zbytečně nevyšiluju. Můj muž mi říká, že lidi se ho skoro boji a vůbec se nechtějí přibližovat povoláním je řidič a vozí různé větší zásilky do fabrik atd. Tak nevím chci hlavně ochránit malou ale zase se mi nechce od muže pryč. Mám teď v hlavě zmatek. Budu ráda když se podělite i další maminky a jak tohle snášíte. ☹️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19983
17.3.20 09:30

Muž chodí normálně do prace a bude, každý den v kontaktu s lidmi. Ale ja s malou doma nesedim a ani nemám panicky strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
17.3.20 09:31

Tak buďme všichni doma. Neumřeme sice na covid, místo toho pojdeme hlady.
Buď ráda, že aspoň ty můžeš být doma a snížit tak riziko nakažení vaší domácnosti. Peace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
17.3.20 09:33

Manžel je SVČ. Sice práce má dost (zatím), ale je doma, protože nemá ubytování (vždy přes týden je pryč). Já do práce chodím. Chodím pěšky (chodím normálně i mimo epidemii). Lidí potkávám o cosi méně. Snažím se jim vyhnout. Dnes ráno jsem obešla pána venčícího pejska vyšlapanou cestičkou. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.3.20 09:35

Jela bych za babičkou - tím že se budete chvli chránit víc, než je nezbytné, zvýšíte šanci, že to celé skončí dřív.

Práce tvého muže je důležitá-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
17.3.20 09:36

@Markéta 28 do práce se chodit musí..koronavir je otázka pár měsíců maximálně roku, ale ekonomická krize se může potáhnout řadu let.
Takže opatření jsou potřeba, ale ne zruinovat stát a lidí.
I tak to bude těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
17.3.20 09:38

Tak já jsem teď doma na mateřské ale taky si říkám, že zase tady podléhat panice ničemu nepomůže. S tím přišel právě můj muž, že by nás odvezl k mamce ale mě se ani až tak nechce. Spíš to vidím, že to nechám tak jak to je. Bydlíme sice na sídlišti ale když se kouknu ven tak tam ani noha a taky mi není po chuti abych byl zavřená jen doma a nešla aspoň na chvíli malou povozit v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
17.3.20 09:41

@Markéta 28 taky bydlím na sídlišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
17.3.20 09:43
@Markéta 28 píše:
Ahoj, jaký máte názor na to, že všude kolem nás řádí koronavirus a přitom se chodí do práce. Já s malou vůbec nevycházím ven ale to není nic moc řešení, když můj muž chodí do práce a stýká se s lidma. Takže vlastně to může kdykoliv privlect domu a nakazit i nás. Myslím si, že je nás tady víc maminek, co to taky tak mají. U me by byla možnost jet k mamce mého muže pracuje z domova a bydlí skoro na samotě ale nevím jestli zbytečně nevyšiluju. Můj muž mi říká, že lidi se ho skoro boji a vůbec se nechtějí přibližovat povoláním je řidič a vozí různé větší zásilky do fabrik atd. Tak nevím chci hlavně ochránit malou ale zase se mi nechce od muže pryč. Mám teď v hlavě zmatek. Budu ráda když se podělite i další maminky a jak tohle snášíte. ☹️️

Já jsem taky doma a teď ještě těhotná.
Můj muž je lékař. Do práce denně chodí.
Snaží se zachovávat veškerá dostupná ochranná opatření.
Víc dělat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.3.20 09:44
@Markéta 28 píše:
Tak já jsem teď doma na mateřské ale taky si říkám, že zase tady podléhat panice ničemu nepomůže. S tím přišel právě můj muž, že by nás odvezl k mamce ale mě se ani až tak nechce. Spíš to vidím, že to nechám tak jak to je. Bydlíme sice na sídlišti ale když se kouknu ven tak tam ani noha a taky mi není po chuti abych byl zavřená jen doma a nešla aspoň na chvíli malou povozit v kočárku.

Podléhní panice je něco úplně jiného, než neochota narušit svůj stereotyp.

Pokud máš možnost odstěhovat se na chvíli někam, kde je nižší hustota lidí a tedy nižší šance přenosu, tak nejen že tím chráníš svou rodinu, ale také tím chráníš všechny ostatní.

Tvůj muž má pravdu a není to panikaření, ale racionální úvaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.20 09:45
@Ou píše:
Podléhní panice je něco úplně jiného, než neochota narušit svůj stereotyp.

Pokud máš možnost odstěhovat se na chvíli někam, kde je nižší hustota lidí a tedy nižší šance přenosu, tak nejen že tím chráníš svou rodinu, ale také tím chráníš všechny ostatní.

Tvůj muž má pravdu a není to panikaření, ale racionální úvaha.

Přesně… Jsi jedna z těch chytrých tady. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
17.3.20 09:46

@Ou no na to nejde nic říct než, že máte pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
17.3.20 10:04

@Markéta 28 Nosí muž roušku? Rukavice, desinfikuje si ruce? Jestli ano, zůstala bych doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.20 10:14

Já jsem to tu řešila vcera, bydlím se dvěma dětmi a k.tomu ještě dvěma nemocnými seniory. Manžel je hasič. My už týden jsme jen doma, nechodíme vůbec nikam, nákupy objednávám a nebo kupuje mamka a nechává za dveřmi. Takže myslím že my jsme chráněny ale řešila jsem co s manželem, který nás jediný může všechny nakazit. Řešila jsem že by se na chvíli odstěhoval bydlet do prázdného bytu, ale nikdo neví na jak dlouho..druhá varianta, kterou jsme nakonec zvolili je částečná separace-je v jednom odděleném pokoji, s babu a dědou se nestýká vůbec, s dětmi minimálně a jediné umyté ruce a v roušce, a pak venku. Možná to přehráním, ale na druhou stranu nechci si pak vyčítat že bychom měli díky tomu na svědomí babi s dědou u kterých by to bylo fatální..

• Citovat
  • Upravit
6650
17.3.20 10:24

@Markéta 28 Tak pokud se bojíte, tak ať muž po příchodu z práce hned jde do sprchy a jeho oblečení vyperte s dezinfekcní na prádlo a ať doma nosí roušku a hlídejte oddělené nádobí (nejlepší je mýt v myčce na nejvyšší teplotu). Já jsem doma s dětmi a protože jsme všichni zdraví (žádná cukrovka, kardiovaskulární onemocnění nebo něco podobného co snižuje imunitu) tak i v případě že by jsme to chytli tak pravděpodobnost závažných komplikací je minimální. Můj muž pracuje v managementu MHD a denně je v kontaktu s řidiči, kteří za den svezou hromady lidí a i přesto že dopravní podnik zavedl opatření k ochraně řidičů (jako jeden z prvních v republice) tak pravděpodobnost nákazy je o něco vyšší než u jiných povolání. Přesto doma žijeme v klidu a více-méně jako dřív, nejhorší je smrt z vyděšení. Nicméně odjet k babičce je v tento okamžik to nejhorší co můžete udělat, babička již pravděpodobně bude v rizikové skupině (věk nad 65, další přidružené choroby k věku,… ) a mohli by jste jí tam nemoc ještě přivézt. Já teď musím dětem vysvětlovat že se s prarodiči nějakou dobu neuvidí, protože prarodiče jsou riziková skupina (tchán je vážně nemocný, můj táta má před pár lety prodělal bypass srdce) tak k nim nejezdíme, jenom jim vždycky manžel nechá tašku s nákupem za dveřmi aby nemuseli mezi lidi. Táta naštěstí pracuje z domova a máma je v důchodu. Tchán už nemůže pracovat léta a tchyně se o něj 24/7 musí starat. Takže naštěstí ani jedni prarodiče nemusí moc mezi lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí