Priorix kvůli školce - koronavir

136
17.3.20 06:57

Priorix kvůli školce - koronavir

Dobrý den, prosím ockujete teď své děti MMR?
Potřebovala bych moc poradit. Mám syna 2roky 8měsíců. Kvůli častým infektům horních cest a zápalu plic jsme odkládali první očkování MMR. Teď konečně jsem ho chtěla naočkovat, ať můžeme jít na zápis do státní školky a v září, aby už chodil do školky. Ale vzhledem k situaci, která se teď děje, nevím zda je teď vhodné očkovat? Na druhou stranu bych opravdu potřebovala, aby v září do školky nastoupil. ( Jinak manžel pracuje ve velké firmě - a přijde do styku s hodně kolegy, či-li větší pravděpodobnost nákazy COVID-19). Prosím poradíte mi, zda vyčkat, nebo raději co nejdřív naočkovat. DĚKUJI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
17.3.20 07:11

Porad se s doktorkou. Tady ti nejspíš všichni řeknou, že v žádném případě neockovat. Já netuším, jak bych se rozhodla. Ale jediný, kdo bude mít relevantní info a odborný názor, je ta doktorka. Kdo ví, jestli a jak tyzapisy budou probíhat. Třeba by stačilo mít od dr papir, že je očkování kvůli současné situaci odloženo a v září při nástupu doneses zase papir, že už je naočkováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
17.3.20 07:16

Bohužel školka vyžaduje, aby byl naockovan do zápisu. Jiná možnost není. Lékařka očkování teď určitě nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
17.3.20 07:20

My máme jít 2.4.na roční prevenci plus poslední hexa, s prohlídkou se uvidí podle situace ale doktorka se mnou souhlasila, aby se hexa odložila. Když ti doktorka sama řekla, že nedoporučuje, neriskovala bych a počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
17.3.20 07:20

Zkus se s dr. dohodnout, zda vystaví nějaký papír typu - potvrzení bude dodáno do konce srpna? Naše (jinak dost proočkovací) dr. teď neočkuje naprosto nic. Myslím, že je teď pro všechny tak mimořádný stav, že by mělo být přihlédnuto k mimořádným řešením. Zkusila bych se domluvit se školkou (jestli ještě funguje) a s dr.Ta naše mi včera, když jsem jí volala kvůli dalšímu postupu na plánované očkování, řekla - zůstaňte doma, až se to přežene, tak to vyřešíme. A dle mého tohle velmi zasáhne i do těch zápisů, jestli se odloží, udělají na dálku nebo upraví podmínky… Nikdo neví, co bude. Ale jinak ne, teď bych neočkovala, zvlášť MMR, kde můžou být problémy 7-10 dní poté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.3.20 07:27

Jsem normalne ockujici rodic.
Ale ted bych ockovani nedovolila, kdyz je pandemie.
Myslim si, ze zadny normalni doktor ho nebude vyzadovat.
Pokud by vyzadoval, tak budu uvazovat, jestli je normalni a hledala bych jineho.
Doktor muze dat potvrzeni, ze odlozeno na cerven treba. Nam do prihlasky pro skolku psala, ze je rozockovano.

Příspěvek upraven 17.03.20 v 07:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
17.3.20 07:28

Doktorka je rozumná, očkování nedoporučuje, papír vystaví, že bude doockovano. Tady jde spíš o školku, ta to prostě vyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
17.3.20 07:49

Řešíme u obou to stejné. Doktorka říkala, že většina rodičů očkuje, doporučení shora je očkovat. Škola, školka i tábor vyžaduje. Vzhledem k tomu, že jsme celá rodina doma, tak uvažuji, že naockujeme. Papír, že budeme očkovat, nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
17.3.20 08:03

Mam to stejne, syn pujde k zapisu do statni a MMR nema. No rozhodne ho ockovat nebudu. Cert vi, jak bude zapis - kdyz to vidim. To i tak by musel clovek s papirem k dr. Reditelka je v tomto snad rozumna, uvidime. Pry se s ni dohodnout, ze do nastupu dodame papir o doockovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
17.3.20 08:14

Taky jsme měli jít teď na MMR, celý podzim jsme se trápili s rýmami, angínami, teď je konečně zdravý, ale naše doktorka teď neočkuje nic a já s ní souhlasím. Jedině asi vysvětlit situaci a zkusit se ve školce domluvit, že do nástupu potvrzení dodáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
17.3.20 08:17

Školku jsem kontaktovala, a bylo mi sděleno jasně, do nástupu bude naočkován, jinak nemáme chodit ani na zápis. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
17.3.20 08:22

A ona snad ted nejaka skolka resi prihlasky? Za tyden dva budou mit vsichni jine starosti, kdo vi, jak to bude se zapisy. Ockovani ted doufam odlozili vsichni lekari, pokud to lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
17.3.20 08:22
@Hankkaa píše: Školku jsem kontaktovala, a bylo mi sděleno jasně, do nástupu bude naočkován, jinak nemáme chodit ani na zápis. :(

A ten zapis jako bude kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
17.3.20 08:27

@Hankkaa no jo, chtela jsi ockovat na posledni chvili a v zime… Jako matka dítěte, ktere diky vvv byt ockovano nesmi y musi spolehat na kolektivni ochranu, ti napisi, ze dobře ti tak a snad alespon uvolnite místo ve skolce. Ockuje se od 13 mesicu, casu jste meli dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
17.3.20 08:27

Achjo, to byl opravdu od svých 15 měsíců až do teď neustále nemocný a nebyla tam jediná mezírka kdy naočkovat 🙁 🙁. Každopádně by ředitelka měla mít rozum, je teď opravdu krizová situace a měla by být trochu lidská. Dítě bych teď rozhodně neočkovala i za cenu toho, že se do školky nedostanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí