Koronavirus a manželovy děti na víkend

Anonymní
13.10.20 00:35

Koronavirus a manželovy děti na víkend

Ahoj holky,
zajímal by mě prosím váš názor.. Na víkend k nám mají přijet manželovy děti a vzhledem k aktuální situaci s koronavirem z toho nejsem zrovna klidná. Jsem v 2. měsíci těhotenství a manželova ex pracuje jako sanitárka ve velké fakultní nemocnici, takže by se dalo říct, že je v první linii. Myslíte, že je adekvátní po manželovi chtít, aby minimálně na 2 týdny víkendy s dětma zrušil nebo přeháním? Mám docela strach kvůli mimču, snažili jsme se víc než rok a půl a kdyby se shodou nešťastných náhod mimču něco stalo, neodpustila bych si to.. I když manžel to teda nerad uslyší, je na děti extrémně fixovaný..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6879
13.10.20 00:41

Za me to adekvatni neni.
Plodu se muze cokoliv stat fakticky az do posledni minuty porodu, covid necovid.
Chranit se muzes ochrannymi pomuckami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
13.10.20 00:41
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
zajímal by mě prosím váš názor.. Na víkend k nám mají přijet manželovy děti a vzhledem k aktuální situaci s koronavirem z toho nejsem zrovna klidná. Jsem v 2. měsíci těhotenství a manželova ex pracuje jako sanitárka ve velké fakultní nemocnici, takže by se dalo říct, že je v první linii. Myslíte, že je adekvátní po manželovi chtít, aby minimálně na 2 týdny víkendy s dětma zrušil nebo přeháním? Mám docela strach kvůli mimču, snažili jsme se víc než rok a půl a kdyby se shodou nešťastných náhod mimču něco stalo, neodpustila bych si to.. I když manžel to teda nerad uslyší, je na děti extrémně fixovaný..

Ne, není to adekvátní - v žádném případě.

Kdyby to byli vlastní sourozenci dítěte, které čekáš - resp. tedy TVOJE děti - vůbec bys o tom nezapochybovala, protože by je jaksi nebylo kam odložit… že?

Jsou to děti Tvého muže a jsou plnohodnotnou součástí Tvé rodiny. Není žádný důvod omezit jim styk s otcem kvůli příchodu jejich nového sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 00:46

@BohunkaP ne, tady nejde o to, že to nejsou moje vlastní děti, jak zdůrazňuješ. Jde o to, že jejich máma je v podstatě v první linii, proto mám strach. Každá matka má přirozený pud ochrany svého dítěte..

• Citovat
  • Upravit
1692
13.10.20 00:51

Jako mnohaletá snažilka tvoje obavy chápu, ale adekvátní mi to nepřijde. Co těm dětem zaplatit před víkendem testy? Nebo holt odjeď na pár dní třeba k rodičům než bude jasné, že není nikdo nakažen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
13.10.20 00:53

Muži bych to řekla a videla jeho reakci. Pokud mají dobre vztahy s ex, může se jí klidně zeptat. Jako, dovedu si představit soudnou ex, která ví, že kolegové jsou v karantene či mají příznaky a děti na třeba 14 dní k otci nepustí. Mně by to přišlo rozumne. Ale pokud jsou zdraví a okolí má zdravé, relativně, tak je to jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.10.20 00:59

Pokud jsou deti zdravé a ty taky, tak nevidím jediný důvod k prehnanym obavam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 01:04

@jezz1e já právě nemám kam odjet, jinak bych pro klid raději jela :nevim: A nechce se mi děti stresovat s testováním, to po nich nemůžu chtít.. jejich máma s malým určitě zůstane na dva týdny na ošetřovném, když se zavírají ZŠ, tak jsem si říkala, že kdyby k nám teď alespoň týden až dva nepřijeli a pak bychom si je vzali na dýl, tak že by to mohlo být v pohodě.. ale asi to vidím zkresleně :oops:

• Citovat
  • Upravit
1692
13.10.20 01:21

Podle mě je pro dítě horší sdělení „tatínek si vás teď nevezme, protože se bojí o své nenarozené dítě“ než tyčinka v nose. Protože pak bude to mimčo pro ně tuplem vetřelec.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
13.10.20 01:25
@Anonymní píše:
@jezz1e já právě nemám kam odjet, jinak bych pro klid raději jela :nevim: A nechce se mi děti stresovat s testováním, to po nich nemůžu chtít.. jejich máma s malým určitě zůstane na dva týdny na ošetřovném, když se zavírají ZŠ, tak jsem si říkala, že kdyby k nám teď alespoň týden až dva nepřijeli a pak bychom si je vzali na dýl, tak že by to mohlo být v pohodě.. ale asi to vidím zkresleně :oops:

Ty dva týdny nic nevyřeší, korona tu bude dál.

Takže je to zbytečné řešit, navíc Ex si určitě i ráda trochu odpočine, když bude muset být kvůli zavřené škole s dětma doma.
Možná by ocenila, kdyby se tatínek na týden nabídl a prostřídali se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 01:45

@jezz1e oni neví, že jsem těhotná… přijde mi to brzy v 2. měs. oznamovat.. takže, že to je kvůli mimču by nevěděli.. ale to je fuk, to jen reaguju na tu poznámku :-)

@free333 No já myslím, že si ex odpočine hlavně proto, že nebude muset na 2 týdny do práce, skoro 20 let nepracovala, nastoupila teprv před rokem, a manžel ji živil.. ale to je jiný příběh :-) děti má velké - syn má 10 a dcera 20, a vycházíme jí vstříc kdykoliv chce jet se svým o 25 let mladším přítelem na dovolenou nebo kamkoliv.. většinu prázdnin byly děti u nás.. tak myslím, že teď by to s vlastními dětmi doma na 2 týdny mohla zvládnout :-)

• Citovat
  • Upravit
1692
13.10.20 01:55

To jsem trochu předpokládala, ale pak už vůbec nechápu, čím to těm dětem chcete odůvodnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.10.20 02:23
@Anonymní píše:
@jezz1e oni neví, že jsem těhotná… přijde mi to brzy v 2. měs. oznamovat.. takže, že to je kvůli mimču by nevěděli.. ale to je fuk, to jen reaguju na tu poznámku :-)@free333 No já myslím, že si ex odpočine hlavně proto, že nebude muset na 2 týdny do práce, skoro 20 let nepracovala, nastoupila teprv před rokem, a manžel ji živil.. ale to je jiný příběh :-) děti má velké - syn má 10 a dcera 20, a vycházíme jí vstříc kdykoliv chce jet se svým o 25 let mladším přítelem na dovolenou nebo kamkoliv.. většinu prázdnin byly děti u nás.. tak myslím, že teď by to s vlastními dětmi doma na 2 týdny mohla zvládnout :-)

Koukám, že virus je ten nejmenší problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
13.10.20 02:31
@Anonymní píše:
@jezz1e oni neví, že jsem těhotná… přijde mi to brzy v 2. měs. oznamovat.. takže, že to je kvůli mimču by nevěděli.. ale to je fuk, to jen reaguju na tu poznámku :-)@free333 No já myslím, že si ex odpočine hlavně proto, že nebude muset na 2 týdny do práce, skoro 20 let nepracovala, nastoupila teprv před rokem, a manžel ji živil.. ale to je jiný příběh :-) děti má velké - syn má 10 a dcera 20, a vycházíme jí vstříc kdykoliv chce jet se svým o 25 let mladším přítelem na dovolenou nebo kamkoliv.. většinu prázdnin byly děti u nás.. tak myslím, že teď by to s vlastními dětmi doma na 2 týdny mohla zvládnout :-)

Aha, tak taky ale nevím, jak to vymyslet, jedině, že by ses Ty jakoby „necítila dobře“ a měla „strach, že je nakazíš“…

Ale bude záležet na manželovi…

Zase ale, když budou doma, tak to riziko, že Tě nakazí, se sníží, je to těžké, ale konec jentak nebude… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
13.10.20 02:34

Odjela bych na víkend já…ikdyby k sestre, babičce, kamkoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí