Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Za me to adekvatni neni.
Plodu se muze cokoliv stat fakticky az do posledni minuty porodu, covid necovid.
Chranit se muzes ochrannymi pomuckami.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
zajímal by mě prosím váš názor.. Na víkend k nám mají přijet manželovy děti a vzhledem k aktuální situaci s koronavirem z toho nejsem zrovna klidná. Jsem v 2. měsíci těhotenství a manželova ex pracuje jako sanitárka ve velké fakultní nemocnici, takže by se dalo říct, že je v první linii. Myslíte, že je adekvátní po manželovi chtít, aby minimálně na 2 týdny víkendy s dětma zrušil nebo přeháním? Mám docela strach kvůli mimču, snažili jsme se víc než rok a půl a kdyby se shodou nešťastných náhod mimču něco stalo, neodpustila bych si to.. I když manžel to teda nerad uslyší, je na děti extrémně fixovaný..
Ne, není to adekvátní - v žádném případě.
Kdyby to byli vlastní sourozenci dítěte, které čekáš - resp. tedy TVOJE děti - vůbec bys o tom nezapochybovala, protože by je jaksi nebylo kam odložit… že?
Jsou to děti Tvého muže a jsou plnohodnotnou součástí Tvé rodiny. Není žádný důvod omezit jim styk s otcem kvůli příchodu jejich nového sourozence.
@BohunkaP ne, tady nejde o to, že to nejsou moje vlastní děti, jak zdůrazňuješ. Jde o to, že jejich máma je v podstatě v první linii, proto mám strach. Každá matka má přirozený pud ochrany svého dítěte..
Jako mnohaletá snažilka tvoje obavy chápu, ale adekvátní mi to nepřijde. Co těm dětem zaplatit před víkendem testy? Nebo holt odjeď na pár dní třeba k rodičům než bude jasné, že není nikdo nakažen.
Muži bych to řekla a videla jeho reakci. Pokud mají dobre vztahy s ex, může se jí klidně zeptat. Jako, dovedu si představit soudnou ex, která ví, že kolegové jsou v karantene či mají příznaky a děti na třeba 14 dní k otci nepustí. Mně by to přišlo rozumne. Ale pokud jsou zdraví a okolí má zdravé, relativně, tak je to jiná.
Pokud jsou deti zdravé a ty taky, tak nevidím jediný důvod k prehnanym obavam
@jezz1e já právě nemám kam odjet, jinak bych pro klid raději jela
A nechce se mi děti stresovat s testováním, to po nich nemůžu chtít.. jejich máma s malým určitě zůstane na dva týdny na ošetřovném, když se zavírají ZŠ, tak jsem si říkala, že kdyby k nám teď alespoň týden až dva nepřijeli a pak bychom si je vzali na dýl, tak že by to mohlo být v pohodě.. ale asi to vidím zkresleně ![]()
Podle mě je pro dítě horší sdělení „tatínek si vás teď nevezme, protože se bojí o své nenarozené dítě“ než tyčinka v nose. Protože pak bude to mimčo pro ně tuplem vetřelec.. ![]()
@Anonymní píše:
@jezz1e já právě nemám kam odjet, jinak bych pro klid raději jelaA nechce se mi děti stresovat s testováním, to po nich nemůžu chtít.. jejich máma s malým určitě zůstane na dva týdny na ošetřovném, když se zavírají ZŠ, tak jsem si říkala, že kdyby k nám teď alespoň týden až dva nepřijeli a pak bychom si je vzali na dýl, tak že by to mohlo být v pohodě.. ale asi to vidím zkresleně
Ty dva týdny nic nevyřeší, korona tu bude dál.
Takže je to zbytečné řešit, navíc Ex si určitě i ráda trochu odpočine, když bude muset být kvůli zavřené škole s dětma doma.
Možná by ocenila, kdyby se tatínek na týden nabídl a prostřídali se…
@jezz1e oni neví, že jsem těhotná… přijde mi to brzy v 2. měs. oznamovat.. takže, že to je kvůli mimču by nevěděli.. ale to je fuk, to jen reaguju na tu poznámku ![]()
@free333 No já myslím, že si ex odpočine hlavně proto, že nebude muset na 2 týdny do práce, skoro 20 let nepracovala, nastoupila teprv před rokem, a manžel ji živil.. ale to je jiný příběh
děti má velké - syn má 10 a dcera 20, a vycházíme jí vstříc kdykoliv chce jet se svým o 25 let mladším přítelem na dovolenou nebo kamkoliv.. většinu prázdnin byly děti u nás.. tak myslím, že teď by to s vlastními dětmi doma na 2 týdny mohla zvládnout ![]()
To jsem trochu předpokládala, ale pak už vůbec nechápu, čím to těm dětem chcete odůvodnit.
@Anonymní píše:
@jezz1e oni neví, že jsem těhotná… přijde mi to brzy v 2. měs. oznamovat.. takže, že to je kvůli mimču by nevěděli.. ale to je fuk, to jen reaguju na tu poznámku@free333 No já myslím, že si ex odpočine hlavně proto, že nebude muset na 2 týdny do práce, skoro 20 let nepracovala, nastoupila teprv před rokem, a manžel ji živil.. ale to je jiný příběh
děti má velké - syn má 10 a dcera 20, a vycházíme jí vstříc kdykoliv chce jet se svým o 25 let mladším přítelem na dovolenou nebo kamkoliv.. většinu prázdnin byly děti u nás.. tak myslím, že teď by to s vlastními dětmi doma na 2 týdny mohla zvládnout
Koukám, že virus je ten nejmenší problém ![]()
@Anonymní píše:
@jezz1e oni neví, že jsem těhotná… přijde mi to brzy v 2. měs. oznamovat.. takže, že to je kvůli mimču by nevěděli.. ale to je fuk, to jen reaguju na tu poznámku@free333 No já myslím, že si ex odpočine hlavně proto, že nebude muset na 2 týdny do práce, skoro 20 let nepracovala, nastoupila teprv před rokem, a manžel ji živil.. ale to je jiný příběh
děti má velké - syn má 10 a dcera 20, a vycházíme jí vstříc kdykoliv chce jet se svým o 25 let mladším přítelem na dovolenou nebo kamkoliv.. většinu prázdnin byly děti u nás.. tak myslím, že teď by to s vlastními dětmi doma na 2 týdny mohla zvládnout
Aha, tak taky ale nevím, jak to vymyslet, jedině, že by ses Ty jakoby „necítila dobře“ a měla „strach, že je nakazíš“…
Ale bude záležet na manželovi…
Zase ale, když budou doma, tak to riziko, že Tě nakazí, se sníží, je to těžké, ale konec jentak nebude… ![]()
Odjela bych na víkend já…ikdyby k sestre, babičce, kamkoliv…
Ahoj holky,
zajímal by mě prosím váš názor.. Na víkend k nám mají přijet manželovy děti a vzhledem k aktuální situaci s koronavirem z toho nejsem zrovna klidná. Jsem v 2. měsíci těhotenství a manželova ex pracuje jako sanitárka ve velké fakultní nemocnici, takže by se dalo říct, že je v první linii. Myslíte, že je adekvátní po manželovi chtít, aby minimálně na 2 týdny víkendy s dětma zrušil nebo přeháním? Mám docela strach kvůli mimču, snažili jsme se víc než rok a půl a kdyby se shodou nešťastných náhod mimču něco stalo, neodpustila bych si to.. I když manžel to teda nerad uslyší, je na děti extrémně fixovaný..