Koronavirus a manželovy děti na víkend

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26874
13.10.20 07:55
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
zajímal by mě prosím váš názor.. Na víkend k nám mají přijet manželovy děti a vzhledem k aktuální situaci s koronavirem z toho nejsem zrovna klidná. Jsem v 2. měsíci těhotenství a manželova ex pracuje jako sanitárka ve velké fakultní nemocnici, takže by se dalo říct, že je v první linii. Myslíte, že je adekvátní po manželovi chtít, aby minimálně na 2 týdny víkendy s dětma zrušil nebo přeháním? Mám docela strach kvůli mimču, snažili jsme se víc než rok a půl a kdyby se shodou nešťastných náhod mimču něco stalo, neodpustila bych si to.. I když manžel to teda nerad uslyší, je na děti extrémně fixovaný..

Se svou rodinou se ted vubec nevidas? Ani s nikym jinym? Zadne navstevy u vas ani ty jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
13.10.20 07:56

@cecetka Tak velké může vidět mimo svou domácnost. Jde o plnoleteho člověka a o dítě, které by mělo být schopno se o sebe postarat částečně samo. Kdybych měla mimino, byla bych obezretná i u vlastních dětí. Tam je ale velká výhoda, že mám přehled o jejich kontaktech a můžu je ovlivňovat.
Já si taky teď nezvu návštěvy atd. A scházím se jen s lidmi, o jejichž způsobu života a kontaktech vím. A nakažených zdravotníků je dost. Taky jsme měli v rodině, dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.10.20 08:28
@terien píše:
Koukám, že virus je ten nejmenší problém :lol:
Žejo :lol: taky koukám :mrgreen: a furt mi hlava nebere proč ze zdravých děcek dělat nemocné a obloukem se jim vyhnout… :zed:
@Kralikcek píše:
Odjela bych na víkend já…ikdyby k sestre, babičce, kamkoliv…

To tam zrovna může zůstat do porodu a vlastně i po něm, ze? Protože coby kdyby… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
13.10.20 08:37

Ja jsem v sedmem mesici a pritel dela na zachrance, takze je celou dobu v prvni linii, mama je zdravtni sestra, vuec by me nenapadlo, ze by me necim nakazili, je to rodina, prece se od nich nebudud rzet dal :D myslim, ze muze pritel donest od lidi domu mnohem vetsi sracku, nez je zrovna covid :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
13.10.20 08:38
@Pears206 píše:
No přesně, vždyť jde o plnoleteho člověka, který má na tu situaci určitý názor :mrgreen: Ja bych to na místě zakladatelky neřešila tady, ale přímo s přítelem a tím plnoletým dítětem.
My jsme teď taky momentálně bez kontaktu s babičkou a části rodiny. Mají vysoce rizikové osoby a bojí se přenosu od našich malých dětí. Navíc i oni měli rizikové kontakty na pracovištích, tak jsem vlastně ráda.

Taky jsme bez kontaktu s částí rodiny, protože to prostě kolem mě a syna je. Až to odezní, tak tam zase pojedeme. Babička je oslabená, infekci by nemusela přežít a všichni to víme, tak když vím, že to tu zrovna máme a za měsíc dva muže být situace lepší, tak tam teď nepojedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
13.10.20 08:42
@Markétka111 píše:
Ja jsem v sedmem mesici a pritel dela na zachrance, takze je celou dobu v prvni linii, mama je zdravtni sestra, vuec by me nenapadlo, ze by me necim nakazili, je to rodina, prece se od nich nebudud rzet dal :D myslim, ze muze pritel donest od lidi domu mnohem vetsi sracku, nez je zrovna covid :roll:

Na druhou stranu, proč tomu teď jít zbytečně naproti? Ale mají si to domluvit přímo s tou ex, jestli je v jejím okolí covid ve velkém a jak se citi. Dle toho se mají rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.10.20 08:51
@mackA159 píše:
Kdo z nich je doma prosímte ohrožena osoba? Zakladatelka co si před týdnem pocurala test? To se neuvidí dalších 7 měsíců?

Via, co můžou se zarodkem nebo plodem udělat vysoké Horečky? Ja se sice Covidu extra nebojím, ale jsem moc rada, ze jsem porodila vloni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.10.20 08:56
@g.sandova píše:
Via, co můžou se zarodkem nebo plodem udělat vysoké Horečky? Ja se sice Covidu extra nebojím, ale jsem moc rada, ze jsem porodila vloni.

Tak to ale může udělat i obyčejná chřipka, a že teď to bude řádit všechno. V tom případě ať se zakladatelka izoluje až dokonce porodu, pochybuju ze její přítel nechodí do práce nebo do obchodu. Neřeknu nevidět se s prarodičů, staršími rodiči, sourozenci.. apod… Ale vlastní děti?

• Citovat
  • Upravit
1680
13.10.20 08:56

@belladonna me to prijde jako zbytecna hysterie. Jasne, kdyby mely deti priznaky, tak to beru, ze neprijedou. Ale takhle? Kdyby byl pritel nemocny, tak ho taky nenecham doma samotnyho a postaram se o nej, urcite bych se nestehovala pryc, kdyz blizke osobe neni dobre. :think: Jsem taky zdravotnik, chapu obavy a taky jsem vice hystericka co jsem tehotna, ale tohle uz je trochu moc, odriznout nejblizsi pribuzne, jakoze deti jejiho manzela jsou jeho nejblizsi a vzdycky budou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.10.20 08:57
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
zajímal by mě prosím váš názor.. Na víkend k nám mají přijet manželovy děti a vzhledem k aktuální situaci s koronavirem z toho nejsem zrovna klidná. Jsem v 2. měsíci těhotenství a manželova ex pracuje jako sanitárka ve velké fakultní nemocnici, takže by se dalo říct, že je v první linii. Myslíte, že je adekvátní po manželovi chtít, aby minimálně na 2 týdny víkendy s dětma zrušil nebo přeháním? Mám docela strach kvůli mimču, snažili jsme se víc než rok a půl a kdyby se shodou nešťastných náhod mimču něco stalo, neodpustila bych si to.. I když manžel to teda nerad uslyší, je na děti extrémně fixovaný..

No pane jo zakladatelko ty tady dostáváš saze.Asi chápu že se bojíš ale to by tvůj muž nemohl vidět děti snad rok…jelikož ten vír tady bude ještě pěkně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9098
13.10.20 09:05
@Aspera píše:
Tohle mě taky napadlo. Zlatě zdravotníci, kteří mají aspoň ochranné prostředky, lidi k nich chodí pořádně v rouškách celou dobu, ví o těch co by mohli být nakažení - aspoň většinou. Já když vidím jak děti vše ocumlávají, pak mám dozor, to nemusí mít roušky, protože jí, lítají atd.

Zlaté zdravotnictví? Myslíš ten obor, kde v nouzovém stavu nemají ze zákona nárok na proplacení přesčasů, na jaře padali únavou na pusu a spousta jich byla nakažených? Těm závidíš? Kolik času jste vy učitelé strávili od vypuknutí corony ve školách? Červen a září? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
13.10.20 09:05
@mackA159 píše:
Tak to ale může udělat i obyčejná chřipka, a že teď to bude řádit všechno. V tom případě ať se zakladatelka izoluje až dokonce porodu, pochybuju ze její přítel nechodí do práce nebo do obchodu. Neřeknu nevidět se s prarodičů, staršími rodiči, sourozenci.. apod… Ale vlastní děti?

podle mě jde o to, jestli to u nich na oddělení momentálně řádí. Proč tomu jít naproti? U nás na oddělení to prostě plno sester a sanitářek chytlo. Jde tedy asi o měsíc, nejde o dva týdny. Ale pokud by se exmanželka necítila dobře, nebo by tam viděla pro tento víkend riziko, proč tomu jít naproti a nepočkat ty 2 týdny. Ale to musí vědět ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
13.10.20 09:13
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Ano, přijde mi to přehnané a neadekvátní. Pokud máš problém, tak jdi na hotel. Nenechala bych si kecat do toho, zda smím být s vlastními dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
13.10.20 09:17
@Anonymní píše:
@jezz1e já právě nemám kam odjet, jinak bych pro klid raději jela :nevim: A nechce se mi děti stresovat s testováním, to po nich nemůžu chtít.. jejich máma s malým určitě zůstane na dva týdny na ošetřovném, když se zavírají ZŠ, tak jsem si říkala, že kdyby k nám teď alespoň týden až dva nepřijeli a pak bychom si je vzali na dýl, tak že by to mohlo být v pohodě.. ale asi to vidím zkresleně :oops:

Můžeš na hotel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
13.10.20 09:20
@suvik píše:
Co ti vyresi dva tydny? Ona se za dva tydny epidemiologicka situace nejak zmeni?

Každej víkend bez nich dobrej, ne? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast