Kortikoidy na vyvinutí plic

21645
12.6.19 21:19

Já jsem měla kapačky kortikoidů u dcery. Vyhrožovala, že se narodí, když jsem byla ve 32tt. Nakonec jsme jí přesvědčili do řádného termínu. Dnes jí je 12 let a nemá z toho žádné zdravotní problémy. Ano, má pylovou alergii, ale to přisuzuji dědičnosti a ne kortikoidům. Ani jako malá netrpěla nijak výrazně na rýmy, laryngitidy či záněty průdušek (na toto byl expert mladší syn, u kterého kortikoidy nebyly potřeba. Ale absolutně bych to nedávala do souvislosti). Neboj se toho, vše bude v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3023
12.6.19 21:23

Kdyz by se dite dostalo na svet brzo a bez tech injekci tak logicky by melo horsi nasledky a asi by i zemrelo. Co teda chces resit? Vidis nekoho na ulici, kdo taha vedle triletyho ditete jeste bombu s kyslikem? Bud v pohode a neres ho*na. Kdyz se zvladne v dnesni dobe i skoro bezbolestne a bez nasledku darovat kostni dren u mimin, tak nejaky dozrani plic je v dnesni dobe banalita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.6.19 21:26

@Janita3 Ahoj, trochu te uklidnim. :) Dcerka narozena v 32+0, kortikoidy tez 4 injekce a naprosto bez nasledku. Zdrava, sikovna holcicka. Ver miminku a doktorum. :hug: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
12.6.19 21:27

To si děláš srandu ne? 8o to bys jako radši chtěla aby ti to to dítě neudychalo a umřelo nebo leželo měsíc na kyslíku? Proč si lidí sakra nevazite toho že to někdo vymyslel a zachraňuje to život:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.6.19 21:29

Myslíš vliv na sebe nebo na dítě? Já po nich byla půl roku bez chronické rýmy. Asi si na ně skočím zase :mrgreen:. Dcerka se narodila 33+4, je teda víc nemocná než starší sestra, ale nevím jestli to je kortikoidama nebo tím, že to starší tahá ze školky. Jinak benefity kortikoidů mnohonásobně převyšují rizika, takže kliiiiiid matko!

• Citovat
  • Upravit
5363
12.6.19 21:35

@Janita3 no je to jednoduchý buď si necháš píchnout kortikoidy a dítě bude relativně ok a možná pak bude trpět na alergie či astma. Nebo ne a dítě se narodí s nevyvinutými plícemi a ty problémy budou 100%. Syn se narodil 28+1 stihli my dát jen dvě injekce. Astma nemá, je zdravější než většina dětí v okolí ale trápí ho alergie. Bohužel ale polovina rodiny jsou alergici takže asi by nějaké alergie měl i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
12.6.19 21:38

@Janita3 já dostala kortikoidy ve 24+1, nakonec se naštěstí rodilo až o 12 týdnů později. Malá žádné následky nemá. Je jí rok. Znám víc dětí, co dostaly kortikoidy a všechny jsou v pořádku. Znám taky dvě děti, kdy se podat nestihli, a s nimi si teda rodiče dost „užili“. První týdny a měsíce měli velké potíže s dýcháním. Jeden z nich má potíže doteď (je mu něco přes rok, skoro každá infekce ho položí a skončí kvůli dýchání na jipce).

@Ennny klid prosím tě, vždyť nepíše, že si to nechce nechat píchnout. Jen má strach, že to může nějak ovlivnit miminko a chce vědět jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
12.6.19 21:45

@Micaella22 @Ennny Jasný, prosím o klid, jestli máte problém, tak nereagujte…

Ani na vteřinu mi nenapadlo odmítnout, jen jsem se s tím nikdy nesetkala, tak hledám informace a zkušenosti jiných maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
12.6.19 21:59

@nozu Děkuji moc :hug: To jsme stejný případ 32tt myslela jsem, že jdu mimo termín poradny s bolestma jen „otravovat“ nu a takhle to dopadlo :(

@zdefia Taky moc děkuji :hug: hodně mi zkušenosti pomáhají. Doktorům věřím naprosto.

@Janli Teda, to se brzy vyloupla, hlavně, že vše dobře dopadlo :kytka: Ty benefity jsou mi jasné, opravdu jsem neváhala. Taky by bylo fajn, pokud by mi zabraly na chronickou rýmu :mrgreen:

@Eliskaxox Taky moc děkuji za zkušenost :kytka: Opravdu jsem neváhala, jen poptávám podobné případy. To byl vůbec drobeček, hlavně, že to zvládl :srdce:

@Jitul.kaaa9 Moooc ti děkuji, přesně si mě pochopila :* Já právě nikoho v okolí, kdo by v těhotenství tyto injekce dostal neznám, setkala jsem se s tím jen letem v pár článkách a nevěnovala tomu pozornost, teď samozřejmě pátrám. Opravdu neskutečné díky za všechny ty prostředky, kterýma lze miminko zachránit, nebo dopiplat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59401
12.6.19 22:00

@Janita3 to bude ok, dávají to pro jistotu a i ty budeš víc v klidu ;) Já rodila v 33+3tt akutně a malá ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
12.6.19 22:14

Buď v klidu. Čípek 2,2cm je relativně dobrý. Chytli jste to poměrně brzy. Mně během týdne spadl ze 4cm na 0,6. Ležela jsem od 32.tt. na kapačkách, dostala jsem i ty kortikoidy a vydržela jsem na konec do 36.tt. Malý je naprosto zdravý, šikovný, takže za mě :palec:
Bude to dobré, neboj! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
13.6.19 07:10

@Markéta80 Děkuji za zkušenost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
13.6.19 07:16

@Lirio Teda, tak to 2,2cm je ještě „parádní“ stav 8o Já mám docela i obavu kvůli konizaci, kterou jsem loni v lednu podstoupila, naštěstí to byl jen malý zákrok. Děkuji za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
13.6.19 07:59
@Janita3 píše:
@Lirio Teda, tak to 2,2cm je ještě „parádní“ stav 8o Já mám docela i obavu kvůli konizaci, kterou jsem loni v lednu podstoupila, naštěstí to byl jen malý zákrok. Děkuji za podporu :hug:

Se mnou ležela na rizikáči holka už prakticky bez čípku (0,1cm) a udrželi to ještě 3 týdny, než porodila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.6.19 20:04

@Janita3 Bude to v pohodě. Stačí ležet, ať prcek tolik netlačí na ten čípek. Zase pozitivní na tom je, že tím, jak byl dlouho nachystaný už tak dole, jsem měla na prvorodičku rychlý porod ;-) Teď jsem ve 29.tt. Zatím vše drží, ale doufám, že budu zase rodit o něco dříve :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí