Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím všechny
Dnes jsem byla u zubařky a dělala mi kanálky na mém rozpadlém špičáku. Zbrousila ve středu mě čeká vyplň a pak nejspíš korunka. Máte někdo zkušenost s korunkou na špičáku? Jak se pohybuje cena korunky? Je to moje poprvé a strašně se bojím. Díky ![]()
@Kulda108 píše: Více
Ahoj, mám korunky na obou předních horních 1. řezácích - poškodila jsem si je jako malá úrazem, můj pečlivý zubař se mi je rozhodl upravit k původnímu vzhledu v dospělosti. Nedávno mi je měnil, cena sakumprásk (anestezie, nové otisky, prozatímní korunka, nasazení nových korunek) asi 15.000,– Cena za jeden hotový keramický zub (korunku) byla 5.500,–
Záleží na materiálu. Může se dělat keramická nebo zirkonová. Každopádně ti měl lékař dát cenovou kalkulaci před tím, než začal s opravou. U mého zubaře je cca 3000 za ošetření jednoho kanálku. Korunka zirkonová cca 8000. Ale tvůj zubař může mít ceny jiné. Každopádně se to pohybuje v řádech tisíců.
@nozu Dnes jsem nic neplatila. Ve středu jdu na výplň kanalku bude to 500. Dál mi nic neříkala
@teroonka Děkuji. No kanálky mám za sebou. Ve středu 500 a pak se bude dál pokračovat tou korunkou a otisky nejspíš.
@Kulda108 píše: Více
Tak to máš velice levnou doktorku. Tak uvidíš, jak to bude finančně dál. To asi žádné závratné sumy nebudou.
Mám 5 korunek, z toho 2 na špičácich, dělané ale v průběhu x let, ne všechno najednou.
Někde byly čištěný kanálky, někde ne, ale za to jsem neplatila nikdy nic - myslím že ty kroky pred nasazením (broušení atd).
Prozatímní korunky jsem neměla nikdy.
Platila jsem vždycky až za hotovou keramickou (bílou) korunku při nasazení, ceny se měnily, ta poslední stala 5 500 Kč, jak už psal někdo výše…dřív to bylo míň.
Každopádně ti zubařka měla DOPŘEDU říct, kolik přesně a za co budeš platit ![]()
No bohužel mi nic neřekla a já se vůbec neptala. Já jsem strašný posera co se týká zubaře jsem ráda že můžu odejít 😃 😃 Jsem zvědavá jak to dopadne ve středu. Zrovna to vyšlo tak blbě máme docela tento měsíc velké výdaje a nemůžeme se vydat úplně 😃
Tak se teď zítra ve středu zeptej, kolik přesně za všechno budeš ještě platit… ![]()
@Kulda108 no tím spíš ses měla zeptat a ošetření případně odložit. Teď s tím nic nenaděláš, ten zub se už musí dokončit…
@nozu Jo to je jasný. To chápu třeba to půjde i na dvakrát když to nebude částka přes 10 tisíc 😃
Nemám korunku, mám na stoličce onlay. Je to keramická výpln. 1 zub asi 10,5 tis.