Korunka na zub - zkušenosti, cena apod.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
13.4.26 21:00

Korunka na zub

Zdravím všechny
Dnes jsem byla u zubařky a dělala mi kanálky na mém rozpadlém špičáku. Zbrousila ve středu mě čeká vyplň a pak nejspíš korunka. Máte někdo zkušenost s korunkou na špičáku? Jak se pohybuje cena korunky? Je to moje poprvé a strašně se bojím. Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3054
13.4.26 21:25
@Kulda108 píše: Více

Ahoj, mám korunky na obou předních horních 1. řezácích - poškodila jsem si je jako malá úrazem, můj pečlivý zubař se mi je rozhodl upravit k původnímu vzhledu v dospělosti. Nedávno mi je měnil, cena sakumprásk (anestezie, nové otisky, prozatímní korunka, nasazení nových korunek) asi 15.000,– Cena za jeden hotový keramický zub (korunku) byla 5.500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
13.4.26 21:32

Záleží na materiálu. Může se dělat keramická nebo zirkonová. Každopádně ti měl lékař dát cenovou kalkulaci před tím, než začal s opravou. U mého zubaře je cca 3000 za ošetření jednoho kanálku. Korunka zirkonová cca 8000. Ale tvůj zubař může mít ceny jiné. Každopádně se to pohybuje v řádech tisíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.4.26 22:00

@nozu Dnes jsem nic neplatila. Ve středu jdu na výplň kanalku bude to 500. Dál mi nic neříkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.4.26 22:01

@teroonka Děkuji. No kanálky mám za sebou. Ve středu 500 a pak se bude dál pokračovat tou korunkou a otisky nejspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
13.4.26 22:27
@Kulda108 píše: Více

Tak to máš velice levnou doktorku. Tak uvidíš, jak to bude finančně dál. To asi žádné závratné sumy nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 06:37

Mám 5 korunek, z toho 2 na špičácich, dělané ale v průběhu x let, ne všechno najednou.
Někde byly čištěný kanálky, někde ne, ale za to jsem neplatila nikdy nic - myslím že ty kroky pred nasazením (broušení atd).
Prozatímní korunky jsem neměla nikdy.

Platila jsem vždycky až za hotovou keramickou (bílou) korunku při nasazení, ceny se měnily, ta poslední stala 5 500 Kč, jak už psal někdo výše…dřív to bylo míň.

Každopádně ti zubařka měla DOPŘEDU říct, kolik přesně a za co budeš platit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7
14.4.26 06:41

No bohužel mi nic neřekla a já se vůbec neptala. Já jsem strašný posera co se týká zubaře jsem ráda že můžu odejít 😃 😃 Jsem zvědavá jak to dopadne ve středu. Zrovna to vyšlo tak blbě máme docela tento měsíc velké výdaje a nemůžeme se vydat úplně 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 06:48

@Kulda108

Tak se teď zítra ve středu zeptej, kolik přesně za všechno budeš ještě platit… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21509
14.4.26 07:00

@Kulda108 no tím spíš ses měla zeptat a ošetření případně odložit. Teď s tím nic nenaděláš, ten zub se už musí dokončit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.4.26 07:17

Jo zeptám 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.4.26 07:18

@nozu Jo to je jasný. To chápu třeba to půjde i na dvakrát když to nebude částka přes 10 tisíc 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
14.4.26 20:09

Nemám korunku, mám na stoličce onlay. Je to keramická výpln. 1 zub asi 10,5 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.4.26 21:05

@Zvedava1 Tyjo pěkný. To jsou ceny 😃 hlavně že drží 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie