Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já dostala sampón, měla po mém suchá místa na kůži - i po těle.. Takže za mě ne.
Dvouměsíční dítě bych nematlala žádnou kosmetikou, kromě kvalitního oleje.
@Tiger-lily píše:
Dvouměsíční dítě bych nematlala žádnou kosmetikou, kromě kvalitního oleje.
A jaký kvalitní olej máš na mysli?
Mažu ji od narození střídavě olejem Bübchen a mlékem Hipp.
Třeba já používám Balmandol - mandlový, dáš rovnou do koupele, něco s mandlovým olejem je i z řady Excipial. Nebo olivový, sojový… Ta kosmetika, kterou jmenuješ, se mi dost ekluje.
@Tiger-lily Tak Bübchen mi poradili v lékárně coby neznalé prvorodičce, Hipp jsem dostala, na prdelku a suchá místa používám Bepanten. Původně jsem do lékárny šla pro čistý slunečnicový, co jsem vyčetla na internetu, nevedou to. A ten mandlový koupím kde? To by se mi zamlouvalo. Olivový myslíš jako normální na jídlo? Mazala jsem s tím mléčnou krustu, ale docela dost mi to smrdělo…
@mila.dka1 Koupíš v lékárně, nebo si to můžeš nechat předepsat od dětské nebo kožní dr - vyjde to levněji. Můžeš použít i ten olivový na jídlo, ale máš pravdu, trochu smrdí. V lékárně budou mít i nějaký nesmradlavý.
To bych asi pro dítě nepoužila, dcera má 20m a ještě teď používám dětské mýdlo s olejem a po koupání tělové mléko a dětský šampon z lékarny
Já na děti nikdy nepoužívala žádnou kosmetiku kromě občasnýho máznutí prdelky, a kůžičku mají jak alabastr ![]()
Já jsem všechny děti mazala klasika olivovým olejem a nepřipadalo mi teda že smrdí
![]()
Já mazala slunečnicovým olejem a myla vodou, pak Sebamedem.. Teď máznu občas Excipialem - ale jen když je fakt suchá, což je třeba jednou za dva měsíce. Méně je někdy více.. A Bubchen jsem teď koupila šampon - ale malý už bude 20 měsíců, tak už to tak neprožívám ![]()
Díky za názory, mě je vždy líto něco vyhodit, ale vzhledem k tomu, že se mi to nechce použít ani na mne, tak to stejně na dítě nedám…
Já mažu mimi každý den po koupeli, nenapadlo mě vůbec nemazat, asi to zkusím vynechávat. Ale má dost suchou pokožku…no možná právě používáním té kosmetiky…
Každopádně mě až mrzí, že jsem ji chudinku od malinka něčím patlala, v porodnici řekli mazat, tak jsem prostě mazala…
Ahoj holky, pouzivate nekdo kosmetiku z penny a jak jste s ni spokojene? Ja mam pro syna-3r. sampon a nic moc teda, vratim se k Hippu.
Měla jsem šampon, malá po něm měla suché fleky po celém těle. Když jsem ho vyhodila, tak za pár týdnů zmizely. Zase nechci tvrdit, že to měla z toho, ale nic jiného nového jsme v té době nepoužívali. Na mimino jsem měla Sebamed. Teď kupuju Bubchen, už je větší.
Ahoj holky, máte některá zkušenosti s kosmetikou babytime? Dostala jsem toho taštičku, ale nějak mi to nevoní, tak nevím zda to mám na naše mimi použít. Jsou jí 2 měsíce. Zřejmě je to kosmetika z Penny, nerada bych aby se mi osypala…Teď jsem si s tím zkusila umýt ruce, má to být zvláčňující s olejem a naopak mi přijde, že to vysušuje.