Kosmetika do letadla

Anonymní
26.7.20 18:46

Kosmetika do letadla

Ahoj, letíme do Burgasu se Smartwings, a přemýšlím, jestli mohu vzít do letadla (příruční zavazadlo) tuhý deodorant, lak na vlasy v mini balení (normální sprej) a dekorativní kosmetiku. Musí to být odlité v průhledné nádobce, nebo stačí balení do 100 ml a průhledný sáček? Dík za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
26.7.20 18:55

Kupuju pidi baleni, vkladam do bezne kosmeticke tasky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
26.7.20 19:01

V příručním zavazadle můžeš mít max 10 ks kapalin o maximálním objemu 100 ml. Pro urychlení se doporučuje mít to v ziplock sáčku a vyndat před kontrolou ze zavazadla. Lepší je originální balení, co je na něm i vytištěno, jaký to má objem. Ušetří to debaty, jestli to je nebo není míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36571
26.7.20 19:24
@Jeremi píše:
V příručním zavazadle můžeš mít max 10 ks kapalin o maximálním objemu 100 ml. Pro urychlení se doporučuje mít to v ziplock sáčku a vyndat před kontrolou ze zavazadla. Lepší je originální balení, co je na něm i vytištěno, jaký to má objem. Ušetří to debaty, jestli to je nebo není míň.

O max. objemu 100 ml každá, takže max. 1.000 ml celkem: https://www.smartwings.com/…adla-tekutin

Ovšem u laku na vlasy bych si tak jistý nebyl, vždy jsme to vozili v odbavovaném zavazadle. Jednou jsem manželce vezl 4 ks v kufru a na cílovém letišti se mě celník ptal, co to mám v kufru, jelikož na rentgene byly vidět 4 větší válce. Podle pravdy jsem mu řekl, že laky na vlasy. Podezřele se na mě podíval, změřil mě pohledem, ale nic neřekl a pustil mě dál. Až dodatečně jsem si uvědomil, že na hlavě mám kraťoučkého ježka, takže nepoužívám ani hřeben, nemluvě o laku na vlasy. :mrgreen:

https://www.prg.aero/…i-dotazovana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.20 19:43

Díky, tak snad to bude OK

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.20 19:48

No a když mám průhledný pytlik - 4 lahvičky odlité 100 ml + 3 kelímky 10 ml a k tomu nějakou tu dekorativku? Třeba tužka na oči, balzámová na rty jsou také tekutiny?

• Citovat
  • Upravit
66815
26.7.20 19:50
@Anonymní píše:
No a když mám průhledný pytlik - 4 lahvičky odlité 100 ml + 3 kelímky 10 ml a k tomu nějakou tu dekorativku? Třeba tužka na oči, balzámová na rty jsou také tekutiny?

ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.20 20:07

Tak jo. Sbalim si a budu doufat. Díky všem. Nějak z toho mám nervy

• Citovat
  • Upravit
4948
26.7.20 21:03

@jege Ano, tak jsem to myslela. 10 x po 100ml max. Lak na vlasy vozím taky to malé cestovní balení v kabinovém zavazadle. O obsahu odbaveného kufru jsem nikdy nikde s nikým nemluvila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
26.7.20 22:08
@Anonymní píše:
Tak jo. Sbalim si a budu doufat. Díky všem. Nějak z toho mám nervy

prosim te a na co to potrebujes v letadle? vzdyt let trva 2 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
26.7.20 22:23

Asi nechce platit za odbavené zavazadlo.

Jinak balzám na rty apod. podle mě skoro jistě spadá mezi tekutiny a gely. Vždyť se tam vždycky řadí i rtěnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.20 00:02
@PupuP píše:
prosim te a na co to potrebujes v letadle? vzdyt let trva 2 hodiny…
zbytečnost platit další kufr navíc. Pak na nej čekat, riskuju ze se ztratí…
  • Citovat
  • Upravit
lucenka
27.7.20 03:40
@Anonymní píše:

Balzám na rty a řasenku po mně většinou chtějí dát do sáčku. Stejně tak i antiperspirant. Jo a ten sáček můžeš mít jen jeden a ten sáček není zrovna moc velký. Takže je téměř nereálné do něj nacpat 10 kusů věcí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix