Kotě

10
6.1.25 21:23

Kotě

Dobrý večer, mám dotaz, pořídila jsem si kocourka je mu cc 6 měsíců. Vzali jsme si ho od jedné paní která jich má cca 20 ale všechny byli hrozně divoké jen tenhle se prý chodil mazlit. Dovezla jsem si ho domů včera a od té doby je pořád schovaný a boji se, neshledala jsem ho jen když mi prolezl do koupelny a vlezl na stoupačky tak jsem ho odtamtud musela dostat. Ale ten hlavní problém, nejí a ani nepije od té doby co jsem ho dovezla 😔 nevím co sním, bojím se aby se mu něco nestalo. Dneska dokonce nachvilinku vylezl ale když zjistil že ho vidím hned se schoval. Dala jsem mu tam kde leží misky s jídlem a vodou. Teď jsem se pokoušela jestli se nají ale nevyleze tak sem si zalezla vedle do místnosti a on tam teď hrozně mňaučí. Asi jen potřebuju malinko uklidnit že to přestane a stane se z něm mazel 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25134
6.1.25 21:33

Z mé zkušenosti to přejde. Bude mít hlad a až pozná, že od tebe dostane jídlo, bude tě mít rád. Ale asi nebude brát nikoho jiného.
Máme několik kocek a takhle bojácne byly odmalicka dvě. Nás berou, ale cizi ne. Mazli se a předou.
My jsme si takhle šli pro jednu a museli jsme pro druhou. Byly na sebe silne fixovane. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1370
6.1.25 21:46

Urcite se to zklidni. Mam taky bojinka. Casem si zvykla a je hrozny mazel. K cizim si drzi odstup. Dejte kotatku cas 🙏. Zkuste ho treba nalakat na hru s provazkem, postupne vyleze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
6.1.25 22:07

Neboj, prejde ho to. Naše divoké koťátko, které bylo zvyklé jen venku vydrželo 3 dny pod postelí. Syčel a mňoukal. Jíst nechtěl. Nakonec jsem ho uplatila na salámky a teď je to mazel silně fixovaný jen na mě. A je pravda, doteď cizí lidi nesnese a nenechá se od nikoho jiného pochovat, pouze na členy v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
6.1.25 22:15

My máme jednu kočku takhle zachráněnou. Máme ji od kotěte, od roku 2021. Byla a je nedůvěřivá, plachá. Ale jen na nás dospělé. Ale opačně to má u děcek. Vyžaduje, vyhledává, až si vynucuje jejich pozornost, fyzický kontakt a čas. My si ji můžeme maximálně pohladit, když má náladu. Děckám dělá surikatu (stoupá na zadní) a chce pěstovat. U děcek v pokojích spí. Střídá nějak záhadně, kde chce spát. Teď chodí často za synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.1.25 22:17

Každé kotě, které jsme si přivezli od mámy domů na prvních pár dní někam zalezlo a nežralo. Postav mu záchod i misku blízko a do klidu a nech mu čas. Odnikud ho nešťourej, on se osmělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
7.1.25 05:04

Dej mu čas, kotě potřebuje pár dní, aby si zvyklo na nové prostředí. Nech mu misky s jídlem a vodou někde, kde se cítí bezpečně, a buď trpělivá. Jakmile zjistí, že mu nic nehrozí, začne se osmělovat a postupně tě vyhledá samo.

• Citovat
  • Upravit
288
7.1.25 08:20

Můj taky strašně namcel… za pár dní to bylo ok
Já jsem si ho vždycky vzala a tulila… :)
Ale boji se do dneska cizích lidí, vysavače a kdejakého zvuku… takový můj malý posranek mourovaty :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný