Kotě a miminko?

1823
8.12.10 00:31

Kotě a miminko?

Ahoj, myslíte, že k 7-mi měsíčnímu dítěti je vhodné pořídit si ještě kotě nebo je lepší počkat? Bojíme se poškrábání obličeje apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
8.12.10 00:51

ahojky, právě to řeším také, jenže u nás je to už " s křížkem po funuse" máme kočky dvě, kotě jsme si pořídili týden před porodem :zed: a teď když už je malá taková živější a pořád po nich chňápe a tahá je tak vidím že jsme se fakt asi pomátli :roll: Kdybych měla zvolit znova, tak bych počkala alespoň na dobu kdy bude dítě chodit a né jen ležet či plazit se.
Když potřebuju něco udělat, tak je malá v ohrádce, kam kočky nejdou, ale jak to bude až se bude plazit, tak to fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
8.12.10 06:59

Ahoj Peti, já bych doporučovala počkat, určitě vám nic neuteče. Jiná situace je, když už kočku máte a potom přijde do rodiny miminko. Koťata jsou hodně hravá a nedokáží odhadnout, co se svými drápky smí nebo nesmí dělat. I pro bezpečnost zvířete je lepší, když je dítko větší. My máme kocoury dva a miminko se narodí v létě. I tak to bude občas nervová situace (první rok uhlídat bezpečnost miminka, druhý rok uhlídat bezpečnost kocourů :lol: ), ale jsem ráda, že tou dobou už budou oba pohlavně dospělí a nebudou mít kotěcí manýry :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
8.12.10 07:19

Myslim ze zalezi jaka bude kocka a jmak ji naucite…

my si poridili nasi kdyz male byly cca 3 mesice (loni ji fakt donesl jezisek ) a uplne v pohode. Od kotete byla vedena k tomu, ze nesmi vytahovat drapy, kousat atd. a v pohode. Spavala s malou v postylce a dobry.
Ted je male pres rok a snasi se v klidu, sem tam si odnese ze spolecnych her skrabanec, ale nikdy nic velkyho, kocka sem tam kouse, ale nikdy doopravdy a mala z toho ma pokazde druhy vanoce 8-) Ditko je taky od mala ucene, ze se kocka nasmi bacat, tahat za ocas, usi atd.
Ja videla vetsi problem jak udrzet malou od zachoda s piskem a granuli :wink:

donago Ja prave myslim, ze to kote vyciti druhe mlade a tim padem je na ne opatrnejsi - u nas to tak aspon funguje, na starsi si troufne mnohem vic nez na tu nejmensi. U ni proste vi, ze musi opatrne, takze kdyz ji taha za ocas, prenasi po byte atd. kocka bud utece nebo to snasi a hraje si s malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.12.10 07:49

Když máte na výběr, tak bych ještě počkala… Naše kočka si nás pořídila když jsem byla těhotná a Majda ji zbožňuje… Kočinda je teda jen venkovní.
A potvrzuju, že pozná, že Madla je ještě „mláďátko“ a dovolí jí mnohem více, než nám.
Ale dobrovnolně do bytu k miminku bych si kotě nebrala, teď má Majda dva roky a to už bych neviděla tak tragicky. Zas jsme mezitím pořídili milion jiné zvěře, kterou by nám kočka asi sežrala, takže nic=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
8.12.10 07:49

Já se toho taky bála. Ale kočičák se mimču (novorozenému) vyhýbal obrovským obloukem. Asi cítil mláďátko a tak měl jakýsi respekt.
A když mimčo povyrostlo a chtělo si hrát, tak kocour utekl a někam se schoval. Občas se nechal zatahat za ocas a byl straaaašně trpělivý. Prostě maličkému dítěti dovolil více než dospělému :lol: . Když mimi spalo, tak hlídal postýlku. Jakmile chlapeček začal plakat, tak kocour přiběhl za mnou a začal na mě strašně mňoukat.

Takže můj kocourek fungoval jako chůva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
8.12.10 08:58

My máme kočku venkovní, specializuje se na obojí…na lezoucí i létající :mrgreen: (chytá myši a bohužel i ptáčky :-( ) A když jsem otěhotněla, byla první, kdo to vycítil…nezvykle často mi chtěla ležet na klíně…

Nicméně…mít kočku venku a v bytě je asi rozdíl. S pořízením teď bych asi počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
8.12.10 09:03

no jestli se bojíte poškrábání, počkala bych, kočičáci jsou v pubertálním stavu dost divocí, než se cca v půl roce sklidní, to mi můžeš věřit, máme nyní 6 koček v chovné boudě. počkala bych asi tak do roku roku a půl, tady jde o to, že i ty kočky nejsou dobrou hračkou pro mimino, viz vlastní zkušenost a Aniččina ochutnávka ocásků, když jí bylo kolem roku :twisted: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
8.12.10 09:59

lowel Nase Eliska snida s kockou tak, ze ja davam jogurt Elisce, zustane ji trochu kolem pusy, Eliska se nakloni ke kocce, kocka ji „umeje“ pusu a Eliska otevre pusu pro dalsi lzicku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
8.12.10 12:25
doriang píše:
lowel Nase Eliska snida s kockou tak, ze ja davam jogurt Elisce, zustane ji trochu kolem pusy, Eliska se nakloni ke kocce, kocka ji „umeje“ pusu a Eliska otevre pusu pro dalsi lzicku :roll:

Nooo, je to vaše věc, ale tohle bych nedovolila, aby mi zvíře olizovalo dětskou pusinku… to nemáš strach, že může něco chytit? 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
8.12.10 13:35

Děkuju za vaše zkušenosti. Raději ještě počkáme, protože to nijak nehoří.

Mimochodem, jak tady někdo psal, to se vážně dá naučit kočku, aby nevystrkovala drápky? Co měl kdo kočku v rodině, tak drápaly všechny, i kyž si s nimi hrál jejich nejuznávanější „páníček“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
8.12.10 13:41

to se mi dá jako blbost, kočka nejni jako pes, je to osobnost a krom přiběhnutí na zavolání jsem nikdy neviděla že by dělala něco co chci, ( zkušenost s 6 číčama ) a jestli to někdo umíte, tak vám ráda zaplatím za převýchovu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
8.12.10 14:37

No ona ty drapy vytahuje samozrejme, ale vi, ze pokud skace treba na klin tak nesmi zatnout, pokud si hraje s malou tak nevytahuje, zas je tak naucena. Proste vi v jakych situacich nesmi drapat a ridi se tim.

danmaj My se nebojime, je vic domaci nez venkovni, ven ted co je zima chodi akorat rano na cca 15 minut nez zavezu syna do skoly a zbytek dne je doma. Je proockovana na vse co slo… pravidelne odcervuju i odblechovavam. A ono je to zas za chvilu bavit prestane… obdobi olizovani ocasu uz mame za sebou, tohle taky prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
8.12.10 15:12
doriang píše:
No ona ty drapy vytahuje samozrejme, ale vi, ze pokud skace treba na klin tak nesmi zatnout, pokud si hraje s malou tak nevytahuje, zas je tak naucena. Proste vi v jakych situacich nesmi drapat a ridi se tim.danmaj My se nebojime, je vic domaci nez venkovni, ven ted co je zima chodi akorat rano na cca 15 minut nez zavezu syna do skoly a zbytek dne je doma. Je proockovana na vse co slo… pravidelne odcervuju i odblechovavam. A ono je to zas za chvilu bavit prestane… obdobi olizovani ocasu uz mame za sebou, tohle taky prejde.

No to je sice hezké, ale stejně… představa, že si kočka olíže svůj zadek a pak mi olízne mimčo 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
8.12.10 16:20

Tak tohle jsme řešili s tchýní to olizování, na druhou stranu, třeba naše holky trvale spí s třema kočkama v posteli, a nikdy neměly ani lišej a to jim tváře olizují mrchy furt. Podle lékařky v rodině to naopak je lepší, protože tělo získává protilátky. Na druhou stranu, pokud kočka je jen v čistotě a nežere myši či havěť, není co chytit když se pravidelně odčervuje, My máme třeba kočky celý život a nikdy jsme se podle testů nesetkli ani s toxoplazmózou, takže opravdu záleží na tom v jakém prostředí se kočka vyskytuje a co žere. Jo ty drápy , že nedrápou se dá opravdu vycvičit, ale hned útlého mládí, pak už mají svou hlavu :-P , naše čičiny teda nesmí, jinak dostanou lepanec po čumáku, děti nikdy podrápané nejsou, pokud zrovna nemáme puboscenty pro nové majitele. Ale taky hodně záleží na rase kočky, každý druh je tak trochu svůj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný