Kotě čůrá do postele

Anonymní
7.10.24 22:51

Kotě čůrá do postele

Zdravím, před týdnem jsme si poridily kotě a první 4 dny se ani jednou nevycurala nikam, kam by neměla.. před dvěmi dny se ale vyčůrala do postele. Včera to udělala znova 2× v rozmezí 15 minut a dneska znova, i když jsem postříkala povleceni a perinu přípravkem na moč a následně vyprala a vysušila.
Vlastně pokaždé, když se vycurala, tak jsem byla v posteli, ať už sama nebo jsme si povídali s přítelem.

Kotěti se dost oba věnujeme, hrajeme si s nim, záchod čistím každý den. Tím, že je to kotě snažím se, aby byla minimálně sama doma. Tj max 2-3 hodiny denně
Už jsem docela zoufalá, co mám dělat? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19
8.10.24 00:36

Pokaždé koťátko odnést na jeho záchodek. Pomohlo nám i dát počůranou deku k jeho záchodu. Pokaždé, když se vyčůrá do záchodku dát nějakou malinkou mlsku. Také jsme s tím bojovali. Nakonec z toho kocourek nějak vyrostl naštěstí, ale byly to nervy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
8.10.24 06:38

Nám to tak dělalo štěně. Pomáhalo chodit s ním častěji ven, za každé čůrání venku pochvala, za každé čůrání doma trest.
Pokud má záchodek/kockolit doma, třeba ho tam pořád dávat. Nepustit do postele, dokud se tam neudělá.
A jak píše zuzankawla, byl to boj i se štěnětem, ale každé zvířátko z toho vyroste a naučí se. Ale je to jako s dítětem, i to je potřeba pořád dávat na hrnec/toaletu (hrnec byl u nás nepřítel číslo jedna), a ono si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21545
8.10.24 06:44

Jak je kotě staré? Mělo by se brát od matky ve 14 týdnech věku nejdříve. Kočky jsou od přírody čistotné. Pokud chodí čůrat mimo záchod, je to většinou známka psychické nepohody nebo nemoci. Zkusila bych s ním zajet na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.24 09:38

@zuzankawla Ano, hned jsem ji dala též na záchod, jenom jsem ji tedy nedala pamlsek :D

• Citovat
  • Upravit
812
8.10.24 09:39

Měli jsme kotě, které zpočátku chodilo na záchod všude možně, hlavně do postele. Ukázalo se, že mělo zánět močových cest, prý při močení cítilo bolest a tu bolest mělo spojenou s kočičím záchodkem, tak tam chodit nechtělo. Po vyléčení to dělat přestal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.24 09:44

Koťatko má 12 týdnů. Je od mých rodičů a kotě od narození můj hlas znalo. No asi ano, protože nerozumím tomu, ze jde dvacekrat na záchod, a pak proste se rozhodne do postele.. hlavně i první den, když k nám přišla, tak stačilo ji jednou dat na záchod a chodila si už sama

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.24 09:46

@saddreamer jenomže naše jinak normálně chodí na ten záchod :(

• Citovat
  • Upravit
112
8.10.24 10:01

Určitě nejdříve na veterinu, aby vyloučili jakoukoliv nemoc a pokud to bude o. k., tak zkusit změnit stelivo nebo místo, kde má WC. Kočky jsou na tohle dost citlivé a může je blokovat něco, co nám přijde o. k. - vlastní zkušenost - máme 3 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
8.10.24 18:19

Stara ale ucinna praktika: ihned za cerstva ji v tom vymachat cumec a pak odnyst tam, kde ma spravne potrebu delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný