Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobré ráno,
Máme možnost dostat toto plememo kočky.
Sousedé ji od léta vyhodili ven, bohužel se potuluje doteď, krmit ji musí babička, prostě nejeví zájem vůbec.
Kocourovi jsou odhadem 2-3 roky. S přítelem bychom ji brali okamžitě, ale…
Máme menší byt to by sice takový problém není, ale jednoho kocoura už máme. Tomu je 7 let, z útulku, je plachý, zrzavý a celkově na něj sedí to, co se o zrzavých říká. Také žárlí mi přijde.
Nedávno jsem moje mamka přivezla pejska je to malé plemeno menší jak náš kocour. Kocour mi přišlo že to snasel docela dobře, hráli si, byli tu ale pouze chvíli. Náš koucour je zvyklý být sám, je kastrovaný, dříve když byl přítel ještě s bývalou přítelkyní, tak měla také kocoura a po seznámení obou koucouru to začli všude značkovat (hlavně náš kocour).
Myslíte že by bylo vhodné si Mainskou vzít? Nebo se jí máme radši vzdát? Narovinu brali bys me ji oba hned bez váhání, ale zase nechceme aby náš kocour nějak „trpěl“ chápete. Máte někdo zkušenosti? Popř doporučení na stránky?
Mainskou mám (kočku) a je to skvělé plemeno, ale my ji máme jen doma. Náš kocour ji přijal dobře, i když na ni ze začátku vrčel. Podle mě záleží na pohlaví, kastrovaný kocour se s kastrovanou kočkou snese lépe než s novým kocourem. Seznamovali jsme pomalu, nejdřív oba v jiné místnosti a pomalu očuchávat.
Mainu byste měli doma, nebo nechali pobíhat venku? Jestli venku, prostě bych ji začala krmit, odchytila kvůli veterinární péči (jestli se nechá) a jednoduše bych si ji „adoptovala“. Jestli máte kočky doma, bude to horší, venkovní kočku na čistě domácí předěláš jen těžko.
Divím se ale, že ji sousedé vyhodili. Ty papírové mají často v kupní smlouvě, že venku být nesmí, a navíc jsou dost drahé.
Babička má Mainskou + obyčejnou, je to velký rozdíl i v povaze.
Mainská je damicka, mazel a kliďas a obyčejná je satan
obě jsou holky a jsou tedy na sebe zvyklé od kotěte.
Babička měla mainku i předtím a při narozeninách jsme se nějak v rodině neshodli a každá půlka přinesla kočku
takže má 2.
Hodně si spolu hrají, u kocourů bych se taky bála značkování. Ta mainka je kastrovaná?
Kámoška má kočku už asi 10 let a teď k ní pořídila psa, já jsem taková, že myslím na to první zvířátko, takže já bych to nasi kočce neudělala. Už tedy nežije, ale když jsem hlídala jednou babičce kočku tak, že jsem ji vzala k nám, lítaly chlupy a těch naschválu ![]()
@Sara428 píše: Více
To, ze vsude znackoval, kdyz byl s druhym kocourem by pro me byla jasna odpoved. A je jedno, jestli je druhy kocour mainka nebo cokoli jineho.
Mám obavu, že kočky si nesednou, to je povahou vašeho kocoura. Nebrala bych si ji. Nicméně, prosím, odchyťte ji a odvezte do útulku. Ta kočka bude v zimě venku hrozně trpět. Mám křížence mainky a vidím, jak má během chvilky venku příšerně promáčenou srst, na rozdíl od obyčejných koček. Zřejmě to nebude papírová kočka. V útulku se ani neohřeje a někdo si ji rád vezme. Venku pojde.
@Janli píše: VíceČistokrevná Mainská má naopak srst dost vodě odolnou
Určitě ji odchyťte, ať není přes zimu venku. Já bych zkusila vzít jí domů. A jestli je nebo bude vykastrovaná, tak by to nakonec mohlo jít. Chce to ale pár týdnů počkat, ty začátky bývají náročné. Ale mainská je kliďas, to jsou i horší ďáblíci
Spíš zvažte, jestli těch zvířat nebude v jednom malém bytě moc. Jestli budou mít každý svoje místo, kam si může zalézt, takový svůj rajón. Ale je fajn, že se chcete postarat. No jo, sousedi jí vyhodili, ono se o takovéhle plemeno musí taky starat, vyčesávat, pouští to chlupy, no, tak to vyřešili po svém. Takovým lidem bych nesvěřila ani křečka. A hlavně se jich zeptejte, jestli je kocour volný. Aby vás pak ještě neuháněli, že ho přece nevyhodili a že jste jim ho vzali, i takové případy už byly.
@Snorlaxik píše: Více
Pochází, nicméně dlouhá domestikace s těmi kočkami udělala svoje. Osobní zkušenost. A navíc si neumím představit, že by někdo vyhodil z domu kočku s rodokmenem za pár desítek tisíc. Bůh ví, co to je za kočku a jakou má srst.
@Janli píše: Více
Osobní zkušenost s mainskou ve sněhu.. blbla v něm asi hodinu a kůže pořád suchá ![]()
Když ji myju, tak na kůži se dostanu až tak po 3. použití šamponu