Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je třeba mu stavět kotec? Co zahrabat tyč(nebo zabetonovaná tyč v pneu) a k ní přidělat řetěz, na který se pes za obojek připevní, když je třeba? Předpokládám, že to nebude na dlouhý čas, ale třeba na 20-30minut.
Nebo pokud kotec, koupit sloupky, zabetonovat a vyplnit pletivem, ve kterém bude branka.
My měli normálně udělaný výběh z pletivového plotu. Ale aspoň ten náš příšerně brečel, když byl zavřený. Například z důvodu sekání zahrady, tj vždy chvilička. Takže jsme to nakonec nepoužívali vůbec ![]()
@smoule.koule nás pes by se na tyči zbláznil, to už je podle mě lepší ho vzít na vodítko a počkat s ním, když to je na chvilku.
@Tichošlápek když nehrabe neutíká, tak to normálně oploť a žádný extra kotec nemusíš kupovat
@smoule.koule ne, chci určitě kotec a uz hotový - jen koupit a postavit na místo a pripadne ho do budoucna přesouvat. Takže betonování se prave úplně nehodí. Potrebuji neco co nebude napevno pridelane k jednomu místu, nebude zastřešené a nebude stát majlant. Což se začíná jevit jako poněkud problematické ![]()
Nevím odkud jsi, ale my kupovali Kotec od Poláků, protože byl mnohem mnohem levnější. Přijeli, smontovali byla to rychlovka. Určitě by šlo domluvit i bez strechy, ale to bys musela byt kousek od hranic.
@Tichošlápek Já bych se u kotce, který nebude napevno přidělaný bála, že ho pes povalí. Myslím, že to není dostatečně těžké. Ale nevím, třeba máš čivavu:-D
@Lalelale Švagr takhle přivazuje jejich fenu, když se pořádá akce na zahradě. Děcka ji většinou rozdivočí a ikdyž je vychovaná, začne prostě houpat a chovat se hůř než štěně a nekouká pod nohy. Několikrát chudák nabrala i skleněnou stěnu domu. Když je přivázaná ví, že žádný houpání nebude a v klidu leží a pozoruje. Pro děcka není ani pak zajímavá, protože nemůže dál než je řetěz. Ale je zvyklá. Naopak v kotci by se asi zbláznila… ![]()
@ka2ka to prave nemám a sama si na to netroufnu
@aknadar jsme ze středních Čech
@smoule.koule mame australaka. Ze by to překotil mne vůbec nenapadlo sakrys
Škoda že tam neuvádí, kolik to váží, já si takhle nedokážu představit, jestli by to fest vyvádějící australák byl schopný překlopit nebo ne. Bez ukotvení do země je to podle mě risk.
@Michelle_M taky to nemůžu nikde najít. Ach jo, uz jsem myslela, ze mam řešení a asi houbeles a ne řešení.
Kdybych si byla jistá, že pes nehrabe (a nezačne hrabat, až se třeba nebude mít jak jinak zabavit), tak bych to klidně koupila, ALE! nejdřív bych chtěla vidět, jak jsou silné trubky a jestli je pes nezohýbá nebo nepůjde lehce překousat pletivo. A jestli to pletivo, když na jedno místo bude vytrvale skákat, se nevyboulí a nepopraská. Případné překocení bych vyřešila tím, že bych po obvodu ohrady zatloukla zohýbané roksory (to jsou takové ty železné tyče do betonu) a tu spodní část ohrady bych k tomu napevno připevnila (drátem nebo přímo tím ohybem na tom roksoru). Zatloukla bych to tak půl metru pod zem. Při stěhování by to šlo kdyžtak zas vyviklat a zatlouct jinam.
Australský? Ten ti to.povalí jak nic a navíc je to malý na něj…2×2 m si tam sotva lehne…