Koučovací kurz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.1.24 20:05

Koučovací kurz

Zdravím lidi, poslední rok jsem z práce docela vyhořelá. Bydlím v Praze a mám cca 38 tis. čistého, bez možnosti nějakého růstu. Viděla jsem, že v dnešní době si hodně lidí dělá koučovací kurz seberozvoje apod. a pak hledají na instagramu klienty a mají konzultace, za které si říkají za 1h 1500-2000 Kc. Zdá se mi to jako v pohidě v práce a celkem dost se dá vydělat. Není tady někdo kdo má s tímto zkušenosti? Zda je to fakt tak dobre a da si tím vydělat i 100 tis. za měsíc?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5018
18.1.24 20:47
@Anonymní píše:
Zdravím lidi, poslední rok jsem z práce docela vyhořelá. Bydlím v Praze a mám cca 38 tis. čistého, bez možnosti nějakého růstu. Viděla jsem, že v dnešní době si hodně lidí dělá koučovací kurz seberozvoje apod. a pak hledají na instagramu klienty a mají konzultace, za které si říkají za 1h 1500-2000 Kc. Zdá se mi to jako v pohidě v práce a celkem dost se dá vydělat. Není tady někdo kdo má s tímto zkušenosti? Zda je to fakt tak dobre a da si tím vydělat i 100 tis. za měsíc?

To je nová vlna, po finančních a nutričních poradcích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.1.24 20:50
@Anonymní píše:
Zdravím lidi, poslední rok jsem z práce docela vyhořelá. Bydlím v Praze a mám cca 38 tis. čistého, bez možnosti nějakého růstu. Viděla jsem, že v dnešní době si hodně lidí dělá koučovací kurz seberozvoje apod. a pak hledají na instagramu klienty a mají konzultace, za které si říkají za 1h 1500-2000 Kc. Zdá se mi to jako v pohidě v práce a celkem dost se dá vydělat. Není tady někdo kdo má s tímto zkušenosti? Zda je to fakt tak dobre a da si tím vydělat i 100 tis. za měsíc?

Jasný a někteří pracují na pojišťovnu, takže příjem jistý. :lol: na terapeuta potřebuješ psychoterapeuticky výcvik, ten trvá 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13113
18.1.24 21:07

A počítat umíš? To abys měla cca 3-4 klienty denně, spíš 5, protože odvody atd. Někteří přijdou na 1 sezení, někteří na 3 - 4. Myslíš, že seženeš tolik lidí? A na co je natáhne vyhořelá absolventka kurzu seberozvoje? To by mě fakt zajímalo :think:.
A ty si myslíš, že po kurzu budeš mít najednou kompetence někoho vést a radit mu v nelehkých životních situacích a k tomu všemu ještě za takový prachy? To si berou psychologové s příslušným VŠ vzděláním a hlavně několika lety výcviku…
A pak ještě ta tvoje motivace k této profesi - zvýšení finančního zabezpečení :roll:
Máš hodně zkreslené představy… Radši si udělej jiný rekvalifikační kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 21:08

@janickaIII Kouc seberozvoje je neco jineho, nepotrebujes nejaky vycvik.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.24 21:12

@Magical-eyes jsem vyhorela z prace, kterou delam. Seberozvojem se zabyvam uz nejakou dobu a toto tema me zajima. Zjisti si, ze holky, ktere jsou na vycvikovem kurzy pouhy mesic si pak uctuji vice nez psychologove v Praze. Je o to ted velka poptavka.

• Citovat
  • Upravit
10651
18.1.24 21:21
@Anonymní píše:
@janickaIII Kouc seberozvoje je neco jineho, nepotrebujes nejaky vycvik.

Jj, směle do toho. Klienti se pohnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
18.1.24 21:24
@Anonymní píše:
@Magical-eyes jsem vyhorela z prace, kterou delam. Seberozvojem se zabyvam uz nejakou dobu a toto tema me zajima. Zjisti si, ze holky, ktere jsou na vycvikovem kurzy pouhy mesic si pak uctuji vice nez psychologove v Praze. Je o to ted velka poptavka.

Jistě, kdo se otravoval se studovaným psychologem, když může sypat peníze nějaké holce s kurzem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 21:27

@brisco problem je v tom, ze psychologu je nedostatek. V dnesni dobe je problem se k nekomu objednat.

• Citovat
  • Upravit
2003
18.1.24 21:32
@Anonymní píše:
Že někdo tvrdí že si něco účtuje, ještě zdaleka neznamená, že ty peníze opravdu někdy uvidí. Abys měla 100k měsíčně tedy cca těch 5 klientů denně, to bys musela mit nejprve na ig obrovský dosah, několik let praxe (ono se docela snadno pozná když někdo žádnou nemá) a být tak dobrá, aby se k tobě klienti vraceli. Pokud bys stála za starou belu, sledující se to dozví poměrně rychle.
Jo a pokud jsou tvojí motivací peníze, nechápu co chceš těm lidem asi tak předat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.1.24 21:41

No já ti nevím… kouč na seberozvoj pomáhá právě proti vyhoření a aby se člověk cítil šťastný, co jsem tak dočetla, no z tebe štěstí teda určitě nevyzařuje a sama jsi vyhořelá :mrgreen:, tak upřímně…co by jsi chtěla svým potencionálním klientům předávat. Představuješ si to, jako rychle vydělané prachy, bez ohledu na to, že vlastně ty lidi okradeš :lol: víc by jsi si vydělala jako taková ta prodejkyně šméčkových hrnců důchodcům… ale lidi nejsou blbý. Udělej si rekvalifikaci a hlavně… SAMA SI NAJDI NĚJAKÉHO KOUČE! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.1.24 21:43
@Anonymní píše:
@brisco problem je v tom, ze psychologu je nedostatek. V dnesni dobe je problem se k nekomu objednat.

A co kromě rychlokurzu můžeš nabídnout? A odlišit se od té tlupy dalších koucu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.24 10:30

.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.24 10:45

I cesta dlouhá tisíc mil začíná prvním krokem. To že ti tady spousta lidí píše že jsi sama vyhořelá atd,… Člověk se nejvíc učí vlastními zkušenostmi takže bych to brala spíš jako plus, ostatně samotnou mě namotivuje když někdo učí to čím si sám prošel.
Sama jsem absolvovala několik kurzů a musím potvrdit že kurz je to opravdu ten první krok. Ostatní je na tobě. Pokud se pro kurz rozhodneš, poznáš nové lidi, komunitu, budeš tomu rozhodně blíž než do teď. Sama pak uvidíš jak ti vyhovuje práce s lidmi. Jen upozorním ze zkušenosti známých že lidé kteří dochází na konzultace a tréninky nemusí být stálý a spolehlivý. Pokud do toho jdeš skrz výdělek a ne skrz nějaké poslání, nemusí být výdělky pravidelné, stálé a převyšující tvůj aktuální plat/mzdu.
V roce 2021 jsem také opustila stálou a dobře placenou práci protože nebylo kam růst, od té doby jsem zažila i krušné časy ale ničeho nelituji. Litovala bych kdybych to nezkusila. Vytvořila jsem si finanční polštář abych se cítila komfortně i za předpokladu že bych nesehnala hned tak práci a zbytečně nepanikařila. A pokud do toho nechceš jít po hlavě, můžeš si kurz a koučování dělat i při práci ;)

• Citovat
  • Upravit
5018
19.1.24 15:05
@Anonymní píše:

Nevím, co tady řešíš, když v tom máš jasno. Jdi za štěstím, hlavě rychle, ať se svezeš na vlně poptávky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat