Koukání na pohádky

139
7.11.05 08:34

Koukání na pohádky

Ahojte, chtěla jsem se zeptat - nechváváte Vaše děti koukat na pohádky, večerníčky apod. ? Naše Aninka se nikdy na nic moc nedívala, na televizi doma nekoukáme, párkrát sice kolem ní prošla, ale nikdy ji to nelákalo. Teď ji ale manžel pustil krtečka a toho si doslova zamilovala. Koukala by snad pořád - no, to trošku přeháním :) Ale nechci z ní mít televizního maniaka…Třeba jí to zase za týden omrzí.
Tak bych ráda věděla, jak je to u Vás.
Děkuju. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
7.11.05 08:44

Ahojky,
u nás sledujeme tak maximálně Večerníček :o) Sice když je sem tam zapnutá televize,tak se malý dívá (třeba na reklamy nebo nějakou pohádku),ale snažíme se mu to moc nepouštět. I když si myslím, že třeba Krteček,jak píšeš, je v pohodě, vždyť je to pro děti, je to hezký, milý, a když u televize nebude sedět celý den,tak proč ne. Taky zvažuju, zda nekoupíme nějaké DVD s kreslenými pohádkami nebo tak:o) Takže v tom bych problém neviděla :o)
A za těch 10 minut,co mrňous sedí u televize, se dá stihnout věcí! Tak proč mu to nedopřát? :wink:
Maxik+Péťa 20měs.

• Citovat
  • Upravit
6545
7.11.05 08:45

No pokud jí pouští krtečka a ten se jí líbí, proč ne…:) Taky malou upozorňuju na Včelku Máju a podobné klasické hezké seriálky - pohádky. Sice tomu neorzumí a nic jí to zatím neříká, ale proti takovým pořadům, pokud netráví celý den u televize, bych nenamítala nic. Horší bude, až bude chtít koukat na ty ptákoviny, co se dávaj dneska. Z toho mam docela hrůzu, protože takové kraviny a navíc už i kreslené plné násilí v neděli ráno, to mi přijde nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
7.11.05 08:48

Hihi :D Krteček - je to jediné, na co se Vašek kouká. A z Večerníčku na znělku. Tu taky miluje. Ale jinak ho vážně nic nezaujalo. Ale nám zatím Krteček stačí. Je to úžasná pohádka, ne? :)

Makýš, Vašek (skoro 18m) a Břicho (38tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
7.11.05 09:46

Tak u nás taky jasně vede krteček! :-)
Vydrží u něj docela dlouho a já se můžu třeba v klidu najíst. Nejradši ale má, když u něj sedím a koukám se s ním. Jo a už ho zná tak dobře, že občas slyším… a jo (ach jo) nebo třeba haó (haló) několik sekund před tím, než to řekne krteček. :-) A taky je legrační ho přitom koukání pozorovat. Nejčastěji má otevřenou pusinku.

Myslím si, že je to jedna z mála pohádek, které jsou rozumné pro malé dětičky. Třeba jsem nedávno koukala na kousek večerníčku a to je fakt hrůzal, co dneska vymýšlejí pro ty děti.

Žížalka a Honzík (skoro 18 měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
7.11.05 10:34

Ahoj,moje děti mají také oblíbeného krtečka a ted si oblíbili poštáka Peta.Dávali ho v kouzelné školce tak ho máme celého nahraného na videokazetě a ten se jim moc líbí a dokáží na něj nehnutě sedět a koukat.Jinak to taky s televizí nijak nepřeháníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
7.11.05 10:49

Ahoj, starsi se taky diva na pohadky. Jenze :arrow: hraje si(do skoly jeste nechodi)a kdyz se zapne bedna okamzite stuhne, prilepi oci na TV a ja uz pak jen zakazuju koukat(ze to neni pro deti)nasledne i vyhrozuju(ze pujde do svyho pokojiku atd.). Dovoluji ji pohadky, dokumenty o zviratech, min. naky dobrodruzny nebo rodinny film, a uz ji nenapominam kdyz sou zpravy. Na DVD ma Shreka a na toho by se koukala treba kazdy den :x Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
7.11.05 22:40

Ahoj,
o Krteckovi zatim mame jen 2knizky a nejvic podorucuji Krtek kamarad.
na dvojstrance jsou 3obrazky a kratke povidani formou basnicky.
Krtecka jsem v televizi jeste nevideli.
Strasne se mu libi Kosticky jsou v utery po kouzelne skolce, libi se mu protoze je tam šaša-klaun. A jeste kouka na Dubinka-taky kouz.skolka.

Pravda ovsem je, ze nektere pohadky jsou horor- ne pro deti!
Pa kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
9.11.05 19:18

Ahoj,

k'tka, k'tka je to, co slyším okamžitě když přijdu k počítači. Anička to miluje, vydrží se dívat i na 5 dílů za sebou. Myslím si, že je to ideální pohádka pro děti kolem dvou let.
Taky má ráda Bořka Stavitele (ale Krtek jednoznačně vede).
Někdo tu už psal, že z večerníčků je nejlepší znělka, ale staré pohádky jako Byla jednou koťata, víla Amálka apod. se taky moc líbí.

Na takové pohádky si myslím, že není problém, aby se děti dívaly, alespoň máme trochu času pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.11.05 21:29

Synovi je 16 měsíců nejraději má Teletubies, my s manželem už si někdy také prozpěvujem fičí fičí fičí po…nebo říkáme JEJEJ, ale myslím, že je to pro dětičky tohoto věku opravdu přitažlivé. Dívá se ráno protože vstává kolem 5h, tak cca od 7h už neví, co by a tak 15 minut vydrží sedět, směje se a komentuje svým způsobem dění na obrazovce. Krtek ani jiné kreslné pohádky zatím moc asi nechápe, spíše ho zaujme melodie a zvuky. Ale má rád kdž jsou v TV auta a pak znělku večerníčka, kterého mu pouštíme v rámci rituálu příprava na spaní, jinak zatím přes den Tv nezapínáme. :)

• Citovat
  • Upravit
ET
87
11.11.05 22:05

Michalce je 14m, občas jí na PC pustím Fíka, je nadšená, poskakuje na židli, hlavně u úvodní melodie jak se honí zajíc s myslivcem. Vždycky mě u toho napadne: co si vlastně to dítě myslí, chápe to?
Na TV doma moc nekoukáme, tak myslím, že ani malá nebude žádný televizní divák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
12.11.05 11:02

Taky mám od cca 18m věku doma „krtkoložku“. Ráno si vybere, co chce vidět a já se stačím alespoň v klidu nasnídat. Kouká na Krtka, Makovou panenku, Shreka, Broučky. Samozřejmě staré večerníčky - těm novým mnohdy nerozumím ani já :D
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.11.05 14:52

Ahoj,

my sice na televizi moc nekoukáme, ale Krtečka si prcek oblíbil, když jsme byli pro botičky v Renu. Nemohla jsem ho odtud odtrhnout. Mám spíš prosbu, kde se dá sehnat za rozumnou cenu VHS nebo DVD, nebo jen krátký příběh na ukázku na PC??? Jestli ho to ještě zaujme, abychom nevyhodili peníze oknem.

Díky Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
16.11.05 17:15

Ahoj Sendy, mrkni na www.mimibazar.cz , tam Krtečka určo seženeš.
Náš Honzík krtka miluje dodnes,a to je mu 8 let.

Pa Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
16.11.05 20:10

Ahoj holčiny, tak podle očekávání, Aninku koukání po týdnu omrzelo a vrátili jsme se ke čtení :) O krtečkovi čteme, případně si vyprávíme to, co si pamatuje z pohádek, které viděla. Asi to u nás bude takové občasné koukání (týden jo, pak zase ne), za což jsem moc ráda.
Taky mě těší, že nejsme jediní krtkomilové :D Je to vážně prima pohádka.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect