Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky,
potřebovala bych poradit, zda mám s naším chlapečkem jet na 6-8 týdnů do Jánských lázní. Je mu 20 měsíců a mám obavy, že to pro nás oba bude spíš traumatizující, než přínosné.
Maminky, které v lázních (kdekoli) byly: prospěl takový pobyt vašim dětem?
Děkuji za zkušenosti.
Pavla
Já ti tedy určitě neporadím, spíš naopak se ještě zeptát s čím a proč tam jedete? A názory děvčat mi také zajímají. Ahoj věrka
Jedeme tam kvůli opožděnému psychomotorickému vývoji pravděpodobně v důsledku poporodního úrazu - krvácení do mozku. Náš Adámek teprve teď začíná chodit, ale špatně dává nožičky, má vyšší svalové napětí, nemluví… Zažili jsme toho spolu dost, tak se nijak nehrnu do jakéhokoli zdravotnického zařízení, proto potřebuji poradit.
Pavla
Ahojky, já Ti moc neporadím,nemám takovéto zkušenosti. Jen Ti řeknu, že bydlím kousek od Jánek, v Trutnově. A většinou si to tam každý chválí, a hlavně tam je moc hezky. A myslím, že to děťátku prospěje.
Každopádně vám moc držím pěstičky a věřím, že to brzičko vše doženete. A pevné nervy
věrka
P.S. můj strejda dostal jako čtařletý chlapec obrnu, vůbec nechodil, ochrnul a s dr.,péčí a pevnou vůlí naší babičky vše překonali a dnes jen trochu dopadá na nohu. Taky byli kdysi v Jánských lázních