Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky,chtela bych se zeptat..jak to delate..pokud vase miminko nechce jiny dudlik..Male jsou 3 mesice..a kdyz se narodila dostala jsem od kamaradky dudlik..ktery si ta mala mura oblibila..Je veliky a hodne posazeny nahoru…Takze ji mene vypadava z pusinky…Jenze,on je trochu popraskany a ja co mam doma dudliky..tak je nechce..jsou mensi..o hodne…a nejsou tak posazeny nahoru..Byla v detskem svete tady v Chomutove..i chiccu ale bohuzel mi rekli.. „Je..vy mate ten dudlik hodne veliky,a hodne posazeny nahoru…takovy my jsme nikdy nemeli a myslim ze ho ani nevyrabi zadna spolecnost od ktere my dudliky bereme.“A ja teda nevim co mam delat..jiny opravdu nechce..a nevim jak ji na jiny mam naucit…zkousela jsem i silikonovy,ale bez uspechu…nechce ani gumovy a ani silikonovy…chce jen tendle veliky a hodne posazeny nahoru..jenze tady neni nikde k sehnani…
Porad place..a ja si nevim rady…Z pocatku jsem nechtela aby mela vubec dudlika,protoze je to otrocina…ale po trech neprospalich noci..se nedalo nic delat…A tak ted mam problemi,kde sehnat presne ten sami…a nebo jak ji naucit na jiny…Dekuji za radu..Janina a Terezka ![]()
Ahoj janino,
jestli jiný dudlík nechce tak jí ho nevnutíš ani kdyby ses postavila na hlavu, bude lítat obloukem z postýlky jako u nás. Ať kámoška dovalí další stejný dudlíky, když ti takhle zavařila
.
držím palce,
maya
Jani
a kamarádka že by poslala ještě další, to by nešlo? Já bych kontaktovala ji, ta bude mít nosa, kde ho koupila. Pokud je odjinud, tak ho jistě pošle…
Naše Karča většinou nedělá problém s dudlíkem, vezme cokoliv. Ale teď ji dávám pouze MAM. S těmy jsme spokojené obě ![]()
Úspěšný lov za dudlíčkem ![]()
Mirka
Ahoj
Náš malý je taky neučený na jeden tvar dudlíku, malý, taky ten klasický s kulakou bmbulkou, tady ho prodávají ve dvou velikostech, malý a velký. Chtělo by to ten dudlík vidět, třba ho vyfoť a pošli mi ten obrázel na e-mail, třeba jsem takový dudlík někde viděla. ¨
A je fakt, že taky jsem zkoušela všechno možné, abych mu dala jiný dudlík, ale prostě bez úspěchu.
Oluška a Martínek za 1 den 5 měsíců
Ahoj Janino,
tak to jsi mě pobavila, byli jsme na tom úplně, ale úplně stejně a tenkrát mi do smíchu už opravdu nebylo.
Petřík dostal dudlík od někoho, již jsme nezjistili od koho (dostal asi 20 dudlíků) a ten si velice oblíbil.
Byl hrozně dlouhý a rovný. Byla jsem v nepočítaje lékárnách, drogériích a jiných obchodech, prostě se ten dudlík u nás nedělá.
Mám pocit, že byl tak dlouhý, že si ho Péťa strčil až do krku ![]()
Nastal čas, kdy ten dudlík nejen že praskal, ale začal i lepit…už byl rozdudlaný. A já začala propadat panice.
Tak abych to ukončila, děda koupil dlouhý dudlík od chicca - chicco farm. Je teda kratší a trošku jiný tvar. Pár dnů jsem ho nabízela, lítal vzduchem, ale nakonec ho přijal. Teď má 18 měsíců a má v postýlce tři.
Tak moje rada je, zkus sehnat nejpodobnější a nějaký den pořád nabízej, bude to hrozné, ale mělo by to zabrat. …anebo odbourej dudlíky napořád. Aspoň nebudeš muset v budoucnu řešit konec dudání - to by u nás ale nezabralo.
Musím říct, že takhle jsem se ještě nerozepsala. To zafungovaly vzpomínky ![]()
Tak ať se dobře dudá.
Alča.
Hmm, tak to je úplně jako u nás
5 týdnů jsme po vyhození zamilovaného dudlíčku nabízeli různé varianty co nejpodobnější původnímu zázraku. Bezúspěšně. 5 týdnů jsme poslouchali pobrekávání střídané řevem. Pak jsem se sebrala a zajela do obchodu, kde jsem koupila ten první (ani nevím, proč jsem tak dlouho otálela…). Je od Canpol Babies, latexový, kulatý, velký a ještě mu svítí kroužek, takže ho potmě beproblémů najdu. A je klid
Asi si fakt budete muset nechat koupit stejný. Je teda pravda, že teď co je syn trochu větší, je i tolerantnější a někdy vezme za vděk i dudánkem od MAM.
Držím palce
Lasička a Matýsek 10 m.
Já jsem měla ten samý problém,malá dostala ten samý dudlík od tchýně, zelený s velkou bakulou, jiný neměli, pak jsem ji začala navykat na zkosený gumový od chica, postupně za dva dny se na něj naučila, je růžový do 6měs. a pak modrý do 18měs.je v dostání v Globusu.tak zkuste to!pá