Oříšky a jaké?

233
31.10.05 09:22

Oříšky a jaké?

mám dotaz: Dáváte svým dětem oříšky např, strouhané atd. Četla jsem že jsou zdravé a někde zase že ne, že tam může být plíseň. Malá má 1,5 roku. A jaké oříšky by to měly být?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
31.10.05 19:45

Ahoj,

nedáváme žádné. Manžel je na některé druhy alergický, tak si malá určo počká. Jinak jsem někde četla, že ořechy do 3 let ne. Ale názorů je fakt víc.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.11.05 13:46

Ahoj,urcite bych vynechala buraky,v tech se vetsinou ta plisen objevuje.Ale liskove orisky,vlasske orechy a mandle klido.Je v nich spousta mineralu a vitaminu.Treba je muzes nastrouhat do babovky apod.Petra

• Citovat
  • Upravit
595
5.11.05 15:55

Ořechy vcelku se nedávají do 3 let kvůli riziku vdechnutí. Jinak strouhané s výjimkou těch buráků, proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.11.05 16:30

My strouháme mandle a lískové oříšky a ty ještě trochu povařím a přidávám je do ovesné kaše a nebo do přesnídávek. Vlašské ořechy jsou dost hořké pro dětské chutě a ostatní je děsně tučné. Oříšky se nemají dávat kvůli tomu, že by je dítko mohlo vdechnout (odešel mi tak odešel synoveček =o((((( …), na to si dávám děsně bacha a starší kluk ani manžel nesmí doma vybalit oříšky, to je povoleno jenom venku!
 Ráďa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí