Kvasnice

233
31.10.05 09:20

Kvasnice

Maminky dáváte svým 20 měsíčním dětem kvasnice? Např. polívku z knedlíčky, pomazánku atd.? Pokud ano, napíšete mi prosím nějaký recept?Nebolí je z toho bříško?

Děkuji Pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102
31.10.05 21:20

Ahoj Pet,
náš malý má sice teprv 16m, ale kvasnice jsem mu dávala už někdy po roce. Nikdy mě nenapadlo, že by mohly škodit, mají přece tolik vitamínu B atd. Malýmu nejčastějc vařím z kvasnic zavářku do vývaru - knedlíčky, ale to asi znáš. Může se po tom utlouct. Na cibulku dám ty kvasnice (aspoň dvoje), až se rozpustí tak strouhanku, nebo mouku, odstavím z plotny a vmíchám tam vajíčko. Musí to mít takovou tu kakánkovou konzistenci. Pak to zavářím do polívky. Ať mu chutná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
1.11.05 08:37

Ahoj Petuno,

ja prispeju kvasnicovou pomazankou, ci spis kvasnicovym maslem: recept od tchyne a na detech jsem to zatim nezkousela neb cekam prvni, ale je to proste mnamka a oproti ´obyc´ maslu urcite vyzivnejsi:

Takze troska cibulky, nechat na kapce tuku zesklovatet, a pak rozpustit kvasnice. Az se roztecou, nechat zchladnout a do druheho dne v lednici odlezet. Pak vyslehat s maslem do peny, anebo hutnejsi, podle chuti. Pro prcka ale bude ta pena stravitelnejsi. Na cerstvem pecivu posypane pazitkou to nema konkurenci..dobrou chut!

anina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
1.11.05 12:35

Holky, připojuji se k Petuně, kdo znáte nějaké další recepty, sem s nimi :lol: Díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
1.11.05 13:27

Jo, jo … sem s recepty!!! Už se těším.

Sendy

PS: LILU: z té hmoty potom děláš knedlíčky a ty zavařuješ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
20.6.22 16:59

Holky, jak děláte drožďové knedlíčky? Chci vyzkoušet pro 14m, ale nikdy jsem je nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí