Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky dáváte svým 20 měsíčním dětem kvasnice? Např. polívku z knedlíčky, pomazánku atd.? Pokud ano, napíšete mi prosím nějaký recept?Nebolí je z toho bříško?
Děkuji Pet
Ahoj Pet,
náš malý má sice teprv 16m, ale kvasnice jsem mu dávala už někdy po roce. Nikdy mě nenapadlo, že by mohly škodit, mají přece tolik vitamínu B atd. Malýmu nejčastějc vařím z kvasnic zavářku do vývaru - knedlíčky, ale to asi znáš. Může se po tom utlouct. Na cibulku dám ty kvasnice (aspoň dvoje), až se rozpustí tak strouhanku, nebo mouku, odstavím z plotny a vmíchám tam vajíčko. Musí to mít takovou tu kakánkovou konzistenci. Pak to zavářím do polívky. Ať mu chutná!
Ahoj Petuno,
ja prispeju kvasnicovou pomazankou, ci spis kvasnicovym maslem: recept od tchyne a na detech jsem to zatim nezkousela neb cekam prvni, ale je to proste mnamka a oproti ´obyc´ maslu urcite vyzivnejsi:
Takze troska cibulky, nechat na kapce tuku zesklovatet, a pak rozpustit kvasnice. Az se roztecou, nechat zchladnout a do druheho dne v lednici odlezet. Pak vyslehat s maslem do peny, anebo hutnejsi, podle chuti. Pro prcka ale bude ta pena stravitelnejsi. Na cerstvem pecivu posypane pazitkou to nema konkurenci..dobrou chut!
anina
Holky, připojuji se k Petuně, kdo znáte nějaké další recepty, sem s nimi
Díky!!!
Jo, jo … sem s recepty!!! Už se těším.
Sendy
PS: LILU: z té hmoty potom děláš knedlíčky a ty zavařuješ???
Holky, jak děláte drožďové knedlíčky? Chci vyzkoušet pro 14m, ale nikdy jsem je nedělala.