Nahota

144
31.10.05 08:12

NAHOTA

Mamči. Já jsem vyrůstala v rodině, kde jsme před sebou všichni třeba v době koupání chodili nazí a nikomu to nepřipadalo divné, ani nijak úchylné. Ale jsou i takové rodiny, kde se před sebou všemožně schovávají. Jak je to u vás? Myslíte si, že je špatné, když vás vaše dítko vidí nahé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
31.10.05 08:30

U nás doma to bylo tak, že se předemnou a před bratrem nikdy naši nestyděli chodit nazí. Když jsme byli malí, tak to pro nás bylo normální, pak přišla puberta a začala jsem se stydět, takže jsem se prostě nikde nepromenádovala. Teď se zase před manžou a před malým nestydím 8) , takže předpokládám, že se historie bude opakovat a změna nastane až se synkovou pubertou :lol:
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.10.05 08:32

u nás to bylo zkraje asi o zvyku, hlavně ze strany manžela. Teď to neřešíme, i když se pak vyskytnou situace, kdy malá chodí za manželem a ukazuje a houká, co to má :lol:
Já jsem chodila oblečená spíš z důvodu, že to v době, kdy jsem kojila, v ní vyvolávalo potřebu chodit a zkoušet se k prsoum dostat a mě to bylo teda nepříjemné. Ještě asi 2 týdny po odstavení jsem si to hlídala, teď už je to v poho.
Nahota není nic špatného, ale všeho s mírou
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
31.10.05 08:40

No, já se doma klidně před malou převleču, manžel se s ní koupe, spíme nahatí (dcera teda ne), nahotu před ní neskrýváme. Myslím, že je důležité odlišovat nahotu od sexuality - i když obé spolu souvisí. není třeba vyvolávat v dítku pocit, že nahota je něco zakázaného a zlého - časem dítě pochopí, že patří do soukromí, popř. do nejužší rodiny. Naše čírče to ještě nepochopilo a včera se dědečka při večeři bezelstně zeptala, jestli má děda pinďu a jestli je kluk :lol:

elda + lída 28 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
31.10.05 08:48

Ahoj, my teda chodime pred nasi malou (16 mesicu)taky nazi a nepripada mi to nijak uchylny… :D Preci se nebudu brat plavky, kdyz se spolu koupeme :D myslim, ze je dobre, kdyz si male dite zvykne na to, ze doma se pred sebou clenove rodiny nestydi.

Simona&Kristy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
31.10.05 09:59

My s pritelem jsme oba ze stydlive rodiny a ted bysme chteli byt nestydlivi, ale myslim, ze to v nas proste porad je. Se synem se teda koupeme nazi a ja kojim. Takze je mi to zatim jedno. Uvidime casem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
31.10.05 10:05

Ahoj, nemyslim si ze je to spatne. Spis si myslim ze je spatne kdyz tyto veci pro deti sou totalni tabu. U nas se sice doma nazi nepromenadujem(mame tu zimu i v lete, a i kdyby ne uplne nazi bysme asi nechodili)ale kdyz se koupeme nebo prevlikame tak se neschovavame. No vzdyt temer kazdy z nas se od narozeni s castecnou nahotou setkava skoro kazde 3h :P Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
31.10.05 17:21

Zajímaly by mě názory těch, co jsou z rodin, kde je nahota nepřípustná. Jaké to na ně mělo následky ve výchově? Podle mě taky není dobré, když je nahota tabu. Já věděla od malička, jak vypadá nahatej člověk a nechápala jsem, proč z toho mají některé děti takový zážitek, když viděli něčí „píp“ a nevěděli, jak to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
delly
31.10.05 17:40

Když jsem byla malá, zrovna nazí přede mnou naši teda nechodili. My ale s manželem před dcerkou chodíme nazí normálně a od malička s ní chpdíme na nudapláže, takže stydliví nejsme, ona taky ne a doba, kdy se pozastavovala nad tím, co má tatínek mezi nohama už je taky pryč, takže je všechno v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
5618
31.10.05 20:20

Ahojky,

my sme doma byly 3 holky, nase mami se pred nama nikterak neskryvala, i kdyz nemuzu rict, ze by se vystavovala naha, ale napr. s prevlikanim problem nemela. Tatu sem v zivote nahyho nevidela.

My sami jeste deti nemame, takze zkusenosti ze soucasnosti nemam a ani me zatim nenapadlo, se nad timhle tematem zamyslet. Jak je to u holek, ktery to mely doma stejne jako ja? Zustalo jim to, nebo se nes uz chovaji jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
31.10.05 21:28

Ahoj,
my jsme 4 sestry a naši se před nama nikdy nevysvlékli. Přestože jsme si byly a jsme se sestrama velice blízké, vídáme se skoro každý den, vždycky jsme se před sebou styděly. To, že pro nás v rodině byla nahota tabu mě ale ovlivnilo ještě víc, třeba na bazéně, v sauně nebo po aerobiku se stydím se vysvléct. Takže to rozhodně není dobré, a našemu malému nebudeme nahotu schovávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
31.10.05 21:43

Ahojky,
u nás to bylo půl na půl. Taťku jsem nikdy neviděla, snad jednou náhodou. Mamka s tím neměla nikdy problém. Mám dva o kousek mladší bráchy a velmi dlouho jsme se spolu koupali. Přišlo nám to všem normální. V pubertě jsme se před sebou schovávali, později se to vrátilo k normálu (našemu. co je normální pro mě, nemusí být pro jiného)
S mužem vyhledáváme u moře nudapláže, protože nesnášíme mokrý plavky a milujeme tu příjemnou volnost, když nemáme nic na sobě. Anika byla letos s námi poprvé taky:-) Pravidelně se všichni saunujeme a přijde mi zvláštní, když tam vídám nahého tatínka s klučíkem (asi rok a půl) v plavkách. Nepálí ho to?

Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.11.05 06:59

To dítě nechodí v plavkách kvůli studu, ale protože kdyby kakalo, ať to zůstane v plavkách.

• Citovat
  • Upravit
jullls
8.8.12 20:07

Ahojky holky, mám takovou dementní otázku :D
Jak to máte doma s nahotou? :) Máme malou princeznu, ta to ještě nevnímá, ale myslím třeba s chlapem… ;)

• Citovat
  • Upravit
1937
8.8.12 20:11

Jako jestli se před chlapem stydíme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat