Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
tak jsme včera byli na 18m prohlídce a paní doktorka mě úplně vyděsila. Když jsem jí řekla, že tak 20 minut denně koukáme na Krtečka, řekla mi, že to je na takhle staré dítě opravdu příliš. Mezi 18 a 20 měsícem se vytváří orientační paměť (to je prý ta, když sčítáte sloupec čísel a někdo vás přeruší, abyste nemusely začínat znovu) a TV to ruší. Děti se to pak musí učit znovu až začnou ve škole, a to už jde těžko. Prý i pro dospěláka je TV toxická v množství více než DVĚ HODINY TÝDNĚ!!! No co byste na tohle řekly??????
Tak jsem dneska chtěla Krtečka vynechat, ale zkuste vzít narkomanovi den ze dne drogu
Tak jsme stejně na 3 díly koukali.
SANDY - pokud bys chtěla DVD Krtečka na zkoušku, abys nemusela vyhazovat penízky, tak se mi ozvi na email marketahrd@seznam.cz
Makýš
Ahoj,
ja myslim, ze pani doktorka je trochu extremni. Kdyby netvrdila, ze vic jak dve hodky je na dospelaka prilis, tak se mozna necham zvyklat, ale toto uz je moc…
Ja jsem z generace, kterou babicky od utleho detstvi vystavovali nezdravemu divani se na vecernicky kazdy vecer. Nemam pocit, ze by to na nas zanechalo nejake nasledky.
Mam sice mladsi dite, ale proste miluje ranni sledovani 5 minut Telletubbies v anglictine. Holt jsem nezodpovedna matka.
Terik
Tak Krteček je legenda
)) Toho můj syn taky miloval…mě zaujal pořad Bimbuli, je to od české autorky..já jí fandím
)
Podivej se tady http://www.detskepohadky.com ![]()
Dcera je ve 2 třídě a rozhodně nemá problém s pamětí. Přitom je opravdu závislačka na TV. Pat a Mat a králici z klobouku jí vydrží asi do dospělosti. Te'd už tolik nekouká, má spoustu jiných zájmů, ale jeden čas by před telkou snad byla celý den.
Podle mě jde o to co pak s nimi člověk dělá, když se nekoukají na pohádky.
Já jsem prostě konzument doby. hahaha
Já s dětma pravidelně(každý den)koukám na kouzelnou školku,trvá jen půl hod.a jsou v ní 2 pohádky.A než jde Matyáš po obědě spát(v říjnu mu budou 4)tak kouká na Bořka stavitele,to má jako takovej rituál a ví,že až skončí,musí bez debat do postele
Ahojky. ![]()
Naše čtyřleťačka má první fázi neštovic a vesměs všechny formy zábavy v rámci malého bytu jsou vyčerpány, takže se začíná nudit. Ona na ty krátké pohádky moc není, má dost ráda ty „celovečerní“, jako je Doba Ledová nebo Hledá se Nemo. Problém je v tom, že tyhle pohádky jsou na ni až moc empaticky silné a ona z toho pak má depky (Plakala, když zjistila, že Diego neumřel a když se Nemo konečně našel s tatínkem). Popřípadě jsou to pohádky, kde jeden z rodičů umře, což zase nebere dobře, jelikož je z nekompletní rodiny.
Tákže, neznáte nějakou delší pohádku, ve které nikdo ani málem neumře? ![]()
Za plotem, V hlavě, Já padouch 1 a 2, Auta, Rebelka - ale ta je trošku o nervy
.
Moje holky, jedna ma 4 roky, mají rády i hrané pohádky, např. Rumpl Cimpr Campr, At přiletí čáp, královno, Kolobezka první, Zlatovlaska, At ziji duchove nebo stare české filmy pro děti, ty nejznámější s Tomášem Holým nebo Zanetou Fuchsovou. Např. Jak vytrhnout velrybe stolicku, Lucie, postrach ulice…