Koukla jsem se do horského slunce

Sanna22
28.9.22 20:29

Koukla jsem se do horského slunce

Zdravím, po babičce máme doma lampu horské slunce Sirius. Když jsem to nastavovala do místnosti a odcházela jsem, tak jsem si neuvědomila, pod jakým uhlem na to mám a koukla jsem se na to, do 5 – 10 vteřin, to modré světlo ještě nebylo úplně rozzářené. Chci se zeptat, jestli mi z toho něco může být, nebo mam zajít na oční. Máma mne vždy strašila, že když se do toho kouknu tak přijdu o zrak. Vidím zatím normálně, trochu mne bolí levé oko ale nijak výrazně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65067
28.9.22 20:40
@Sanna22 píše:
Zdravím, po babičce máme doma lampu horské slunce Sirius. Když jsem to nastavovala do místnosti a odcházela jsem, tak jsem si neuvědomila, pod jakým uhlem na to mám a koukla jsem se na to, do 5 – 10 vteřin, to modré světlo ještě nebylo úplně rozzářené. Chci se zeptat, jestli mi z toho něco může být, nebo mam zajít na oční. Máma mne vždy strašila, že když se do toho kouknu tak přijdu o zrak. Vidím zatím normálně, trochu mne bolí levé oko ale nijak výrazně.

měla bys hlavně něco udělat s těmi úzkostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
28.9.22 20:43

Neoslepla jsi, neřeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.9.22 21:12

Ne, nic se nestalo, bolest oka si navíc vsugerováváš.

A teda to že trpíš úzkostnou poruchou - vzhledem k tomu co tady píšeš za jiné příspěvky - to víš? A řešíš to? Adekvátní řešení je psychiatr a psychoterapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
28.9.22 21:26

Nestane se nic. Na oční nechoďte, raději na psychiatrii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9697
28.9.22 21:45

Ano, koukat se do toho nemá, protože to vyzařuje jak infračervené, tak ultrafialové světlo. Ale na poškození oka by ses musela dívat delší dobu, takže neplaš.
Nicméně nechápu ty kecy některých o návštěvě psychiatra, protože UV světlo opravdu může oko poškodit, takže obava rozhodně není ani scestná ani hysterická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65067
28.9.22 21:55
@Jahru píše:
Ano, koukat se do toho nemá, protože to vyzařuje jak infračervené, tak ultrafialové světlo. Ale na poškození oka by ses musela dívat delší dobu, takže neplaš.
Nicméně nechápu ty kecy některých o návštěvě psychiatra, protože UV světlo opravdu může oko poškodit, takže obava rozhodně není ani scestná ani hysterická.

Podivej se na dalsi jeji diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35669
28.9.22 21:56

@Jahru Přečti si její další příspěvky a pochopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
28.9.22 22:03

Mně mamka vždycky říkala, že ať do toho nekoukám, že můžu mít zánět spojivek a tomu bych i věřila. Oslepnutí ne a zvlášť ne po tak krátké době, neboj. Kdyby to bylo tak nebezpečné, ani by se to neprodávalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
29.9.22 07:16
@vokishka píše:
Podivej se na dalsi jeji diskuse

Jo, to je tak, když chce být někdo za každou cenu moralista. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
29.9.22 11:41

V pohodě, to není tak, že koukneš a oslepneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí